Tekla
5 °C
19 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Talán nincs is olyan internetező, aki ne találkozott volna már az ikonikussá vált kislányról készült képpel.

  Képernyőkép 2021-09-23 092144.png
  Fotó: giphy.com

  A “Félrenéző Chloe” mém akkor született meg, amikor a kislány édesanyja még 2013-ban videóra vette, hogyan reagálnak gyermekei a hírre, hogy hamarosan elutaznak Disneylandbe. Az akkor mindössze kétéves Chloe testvére, Lily sírógörcsöt kapott, ezért az anyuka a nagyobbik lányára szögezte a kamerát,

  aki talán fel sem fogta, hogy éppen mi történik vele, zavarodottságában a legendássá vált tekintet ült ki az arcára - a többi pedig már történelem.

  Korábban már az Index is foglalkozott az NFT (Non-fungible token/Nem helyettesíthető érmék) fogalmával, itt írtunk róluk részletesebben.

  A “Félrenéző Chloe”-t ábrázoló mémet a szülők 5 Etherumért, azaz kb. 15 ezer amerikai dollárért (kb. 4,5 millió forintért) hirdették meg egy aukción, ez az összeg azonban nagyon hamar a tízszeresére is nőhet, ugyanis továbbra is elképesztő összegeket képesek az emberek NFT alkotásokra költeni — a Katasztrófa lányként elhíresült mém például 500 ezer dollárért (kb. 151 millió forintért) talált gazdára, írja a BBC.

 • Egészen új szintre emelte a bosszú fogalmát az összetört szívű barátnő.

  Képernyőkép 2021-09-21 134515.png
  Fotó: Kelsey Ens / Facebook

  Még hónapokkal ezelőtt került fel a Facebookra az a videó, melyben egy összetört szívű barátnő lepi meg félrelépő barátját egy "ajándékkal" mely valójában a férfi más lányokkal folytatott kinyomtatott üzeneteit tartalmazza. A videó a napokban kezdett el a Redditen terjedni, innen kapták fel az internetezők.

  Mik ezek? Mik ezek!? Ki halt meg? Én!? Halott vagyok? Mégis mi ez? Tud róla, hogy barátnőd van? 

  — kezdte felháborodottan a barátnő, a férfi azonban meg sem tudott szólalni.

  Ezek mikoriak? Ma reggeliek? 'Összefutunk hétvégén szívem, hiányzol?' Azt hazudtad neki, hogy meghaltam? Ne fáradj, már mindenedet összecsomagoltam

  — folytatta a barátnő, a lebuktatott férfi azonban továbbra sem tudott egy szót sem kinyögni, inkább felállt, járt két kört a lakásban majd elment otthonról. A történtek persze mind meglettek örökítve, a lebuktatás kínos pillanatait itt nézheti vissza: 

   (Forrás: Mirror)

 • Már a 78 éves Max Oliver sem számít újoncnak a szakmában, de ennél is meglepőbb a tény, hogy édesanyjával együtt halásznak homárokat évtizedek óta.

  237748892 362463948779325 2780247259829992491 n
  Fotó: @bostonglobe / instagram

  A 101 éves Virginia Oliver hét éves kora óta végzi ezt a munkát, még édesapja vezette be a halászatba, ami az életévé vált.

  Ez 94 évet jelent a fedélzeten, az egyik legkockázatosabb munkát végezve az Egyesült Államokban.

  Azért néha megsebesül munka közben, nemrég például úgy megvágta az ujját, hogy össze kellett varrni. Virginia feladata az, hogy megmérje a kifogott állatokat, majd visszadobja azt, amelyiket túl kicsinek ítéli meg.

  A hölgy májustól novemberig, heti három alkalommal dolgozik a fedélzeten, ha kell, még a kormányt is átveszi és egyedül elvezeti a hajót. Amikor az interjúban megkérdezték tőle, ki a főnök a hajón, jókedvűen azt válaszolta, hogy természetesen ő.

 • Morty, az ausztrál juhászkutya tényleg mindenben társa a 29 éves Florian Becknek.

  Nyolc hónapos korában tanulta meg élete első trükkjét, amikor hideg sört vitt gazdájának a hűtőszekrényből.

  A kutyáról már pár hetesen kiderült, hogy rendkívül intelligens, ezért egyre több trükköt tanítottak meg neki.

  Először csak arra tanítottam meg, hogy hozzon nekem egy sört és ugráljon kanapéról kanapéra, de mindent nagyon gyorsan megtanult, így a dolgok természetesen haladtak előre.

  Azóta Beck napi több órát foglalkozik vele, így az ötéves eb már tornázni és társasjátékozni is tud. Az évek során különleges kapcsolat alakult ki kettejük között, a sok gyakorlás eredményét pedig gyakran videóra is veszik.

  Így láthatjuk, ahogy Morty jengázik, kézenáll, vagy éppen hátradől a gazdája karjaiba.