Tekla
5 °C
19 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A ToyZone idén augusztusban megalkotta, hogy nézne ki a Netflix pár sikeres sorozata, ha azok a világhírű dán építőjátékból készültek volna. Ezen felbuzdulva a Diamond Lobby csapata most elkészített nyolc legendás Call of Duty multiplayer pályát, az egészet Lego kockákból felépítve.

  A tervezéshez az ingyenesen elérhető Bricklink Studio 2.0 tervezőszoftvert használta a csapat, a pályák pontos visszaadásához pedig a 3D-s dizájner, Evghenii Loctev volt segítségükre. A Bricklinknek hála olyan építőelemekből készültek el a pályák virtuális Lego másolatai, melyek beszerezhetők, igaz közülük több elég ritka és drága darab. A Diamond Lobby tervezői azt is közölték, mekkora méretű lenne a Lego pálya, ha azt valaki meg akarná építeni a terveik szerint, és kiszámolták azt is, hogy ez körülbelül mennyibe kerülne.

  Crash

  Crash (Call of Duty 4: Modern Warfare) Fotó: Activision / Diamond Lobby

  A Call of Duty 4: Modern Warfare-ban debütált, majd DLC-ként helyet kapott a Modern Warfare 2-ben, aztán újra megjelent a Modern Warfare: Remasteredben, a CoD: Mobile-ban és a 2019-es Modern Warfare-ban is. Megépítéséhez 1,11 × 1,46 × 0,3 méteres méretben 2167 kockára lenne szükség, ami nagyjából 405 ezer forintból lenne beszerezhető.

  Castle

  Castle (World at War) Fotó: YouTube / Diamond Lobby

  A sorozat World at War című játékában tűnt fel ez a pálya, mely az idei Vanguardban visszatér. A közepes méretű Castle-hez 12873 építőelem kellene, hogy 1,56 × 2,02 × 0,64 méteres méretben elkészüljön. Többe kerülne, mint a Crash, kb. 756 ezer forintot kellene érte fizetni.

  Terminal

  Terminal (Modern Warfare 2) Fotó: Activision / Diamond Lobby

  A No Russian küldetésnek helyszíne, az orosz repülőtér szolgált alapul a Modern Warfare 2-ben megismert Terminalhoz, mely a legdrágább Lego-építmény lenne. A 18043 darabból megépíthető pályát 1 millió 427 ezer forintba kerülne felhúzni Legóból. Az árat és a méreteket főleg a repülőgép tolja meg, 3,97 × 2,87 × 0,52 méteresre tudták építőkockákból megcsinálni a pályát, mely a MW2 után az MW3-ban, a Call of Duty Online-ban, az Infinite Warfare-ban és a CoD: Mobile-ban is feltűnt.

  Rust

  Rust (Modern Warfare 2) Fotó: Activision / Diamond Lobby

  A listán egy Infinity Ward játékból származó pálya van még, a Rust, mely a Terminallal együtt az MW2-ben debütált. A Rust utána visszatért a CoD Online-ban, húsvéti tojásként az Advanced Warfare-ben, majd a 2019-es reboot Modern Warfare-ban és a CoD: Mobile-ban is. Legóból 546 ezer magyar forintért, 1811 darabból lehetne megépíteni 1,28 × 1,28 × 0,82 méteres méretben, mielőtt kihívunk valakit egy 1v1-re.

  Firing Range

  Firing Range (Black Ops) Fotó: Activision / Diamond Lobby

  A maradék pályák mind a Treyarch játékaiból vannak, akárcsak a Castle. A Firing Range az első Black Ops-ban volt először játszható, később bekerült az Online-ba, a Mobile-ba és visszatért a Black Ops harmadik (kiegészítőként) és negyedik részében is. A kubai lőtér 5133 darabból lenne megépíthető, nagyjából 600 ezret kellene érte fizetni és 1,94 × 1,79 × 0,41 méteres területet foglalna el.

  Nuketown

  Nuketown (Black Ops) Fotó: Activision / Diamond Lobby

  Ha csak a Lego szettet látnánk, azt is gondolhatnánk, hogy egy cuki kisvárosról van szó. A kaotikus pálya, amin először a Black Ops első részében lehetett játszani, azóta pedig minden_egyes_Treyarch_játékban_is (BO2, BO3, BO4, BO:CW és CoD Online, CoD: Mobile), építőkockákból 5953 darabból készülhetne el 1,54 × 1,35 × 0,67 méteres méretben 916 ezer forintból.

  Slums

  Slums (Black Ops 2) Fotó: Activision / Diamond Lobby

  A kompetitív CoD egyik, ha nem a legjobb pályája a Black Ops 2-ből. A Lego változathoz 3456 kocka kellene, 1,92 méter széles, 1,3 méter hosszú és 0,53 méter magas lenne, az építőelemek beszerzése pedig 404 ezer forintból lenne megoldható. A Slums a BO2 után kiegészítő pályaként bekerült a BO3-ba, aztán a negyedik részbe, majd a Cold Warba is.

  Raid

  Raid (Black Ops 2) Fotó: Activision / Diamond Lobby

  Cold War legélvezhetőbb multiplayer pályája, amit eredetileg a Black Ops 2-be terveztek, majd Empire néven újratervezték a BO3-ban, és bekerült a BO4 Blackout módjába is, egész színes és nagy Legóból. A Raid 14152 darabból megépíthető, 1,76 × 2,19 × 0,42 méter nagy és 747 ezer dollárba kerülne megépíteni a valóságban.

  Az biztos, hogy a dán játékgyártó nem fogja elkészíteni a Call of Duty készleteket, ugyanis a cég alapítóelvei között szerepel, hogy nem gyártanak harcászati eszközökről mintázott, illetve háborús tematikájú készleteket. Tavaly júliusban például ezért vonták vissza a Boeing V-22 Osprey konvertiplánról készült Technics szettet, mivel egy német szervezet petícióban jelezte, a Lego által mentőhelikopterként megjelenített eszközt valójában katonai céllal tervezték és hadászati céllal használják.

  Más építőjáték-gyártókat a katonai témájú szettek nem zavarnak, a Mattel tulajdonában álló Mega Blocks kínálatában például van Call of Duty-s készlet is.

 • Talán nincs is olyan internetező, aki ne találkozott volna már az ikonikussá vált kislányról készült képpel.

  Képernyőkép 2021-09-23 092144.png
  Fotó: giphy.com

  A “Félrenéző Chloe” mém akkor született meg, amikor a kislány édesanyja még 2013-ban videóra vette, hogyan reagálnak gyermekei a hírre, hogy hamarosan elutaznak Disneylandbe. Az akkor mindössze kétéves Chloe testvére, Lily sírógörcsöt kapott, ezért az anyuka a nagyobbik lányára szögezte a kamerát,

  aki talán fel sem fogta, hogy éppen mi történik vele, zavarodottságában a legendássá vált tekintet ült ki az arcára - a többi pedig már történelem.

  Korábban már az Index is foglalkozott az NFT (Non-fungible token/Nem helyettesíthető érmék) fogalmával, itt írtunk róluk részletesebben.

  A “Félrenéző Chloe”-t ábrázoló mémet a szülők 5 Etherumért, azaz kb. 15 ezer amerikai dollárért (kb. 4,5 millió forintért) hirdették meg egy aukción, ez az összeg azonban nagyon hamar a tízszeresére is nőhet, ugyanis továbbra is elképesztő összegeket képesek az emberek NFT alkotásokra költeni — a Katasztrófa lányként elhíresült mém például 500 ezer dollárért (kb. 151 millió forintért) talált gazdára, írja a BBC.

 • Egészen új szintre emelte a bosszú fogalmát az összetört szívű barátnő.

  Képernyőkép 2021-09-21 134515.png
  Fotó: Kelsey Ens / Facebook

  Még hónapokkal ezelőtt került fel a Facebookra az a videó, melyben egy összetört szívű barátnő lepi meg félrelépő barátját egy "ajándékkal" mely valójában a férfi más lányokkal folytatott kinyomtatott üzeneteit tartalmazza. A videó a napokban kezdett el a Redditen terjedni, innen kapták fel az internetezők.

  Mik ezek? Mik ezek!? Ki halt meg? Én!? Halott vagyok? Mégis mi ez? Tud róla, hogy barátnőd van? 

  — kezdte felháborodottan a barátnő, a férfi azonban meg sem tudott szólalni.

  Ezek mikoriak? Ma reggeliek? 'Összefutunk hétvégén szívem, hiányzol?' Azt hazudtad neki, hogy meghaltam? Ne fáradj, már mindenedet összecsomagoltam

  — folytatta a barátnő, a lebuktatott férfi azonban továbbra sem tudott egy szót sem kinyögni, inkább felállt, járt két kört a lakásban majd elment otthonról. A történtek persze mind meglettek örökítve, a lebuktatás kínos pillanatait itt nézheti vissza: 

   (Forrás: Mirror)

 • Már a 78 éves Max Oliver sem számít újoncnak a szakmában, de ennél is meglepőbb a tény, hogy édesanyjával együtt halásznak homárokat évtizedek óta.

  237748892 362463948779325 2780247259829992491 n
  Fotó: @bostonglobe / instagram

  A 101 éves Virginia Oliver hét éves kora óta végzi ezt a munkát, még édesapja vezette be a halászatba, ami az életévé vált.

  Ez 94 évet jelent a fedélzeten, az egyik legkockázatosabb munkát végezve az Egyesült Államokban.

  Azért néha megsebesül munka közben, nemrég például úgy megvágta az ujját, hogy össze kellett varrni. Virginia feladata az, hogy megmérje a kifogott állatokat, majd visszadobja azt, amelyiket túl kicsinek ítéli meg.

  A hölgy májustól novemberig, heti három alkalommal dolgozik a fedélzeten, ha kell, még a kormányt is átveszi és egyedül elvezeti a hajót. Amikor az interjúban megkérdezték tőle, ki a főnök a hajón, jókedvűen azt válaszolta, hogy természetesen ő.