Vendel
6 °C
19 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Hamarosan itt az idei év 10. teliholdja, amit úgy is neveznek, hogy Vadászhold.

  GettyImages-1214150076
  Fotó: NurPhoto / GettyImages

  Az októberi Vadászhold nevének eredete visszanyúlik  egészen Észak-Amerika első nemzeteihez, akik az őszi holdfényben indultak vadászni télire.

  Noha minden hónapban van telihold, de belegondolt már abba, hogy milyen hatással van ez a testünkre?

  A MattressNextDay szakértője szerint, a telihold negatív hatással lehet ránk, ami alvászavarokhoz, álmatlansághoz is vezethet, ugyanis a Holdnak erős kötődése van a Földhöz.

  A Mirror most összeszedett három olyan eshetőséget, amikor a Hold befolyásolhatja az alvásunkat. 

  Öt perccel tovább tarthat elaludni

  Egy svájci kutatás szerint, a telihold miatt a szokásosnál öt perccel tovább tarthat elaludni.

  A szakértő elmagyarázta, hogy a Hold képes óceánokat mozgatni, na most képzeljük el, hogy mit tud művelni az emberi szervezettel, aminek átlagosan 70%-át víz alkotja.

  Húsz percet elvesz az alvásból

  Ugyancsak a svájci kutatók vették észre, hogy a telihold alkalmával, az ember húsz perccel kevesebbet aludhat, mint egy átlagos napon. Az ilyen napokon, a férfiaknak és a nőknek is egyaránt alacsonyabb a melatonin (az alvási ciklust irányító hormon) szintje, ami felboríthatja az éjszakánkat.

  A telihold 30%-al csökkenti a mély alvásunkat

   Egy több éves tanulmányból kiderült, hogy telihold során, az agyi aktivitás, aminek köze van a mély alváshoz, 30 százalékkal kevesebb az átlagosnál, ami magyarázza a kellemetlen forgolódást az ágyban. 

  Mikor várható még idén telihold?

  október  20.

  november 19.

  december 19.

 • A 48 éves Alyssa Milanót a legtöbben a Bűbájos boszorkák című sorozatból ismerhetik.

  A Just Jared információi szerint tegnap letartóztatták a színésznőt, miközben a Fehér Ház előtt tüntetett több társával együtt. Céljuk az volt, hogy kiálljanak a szavazati jogokkal kapcsolatos intézkedések sürgetése mellett.

  Most tartóztattak le, mert követeltem a Biden-kormányzattól és a szenátustól, hogy használják fel a mandátumukat a szavazati jogok védelmére. Álljatok mellém és a @peoplefor mellé, és mondjátok meg a szenátusnak és a Fehér Háznak, hogy a szavazati jog nem függhet attól, hogy hol élsz

  – írta Alyssa Twitter-oldalán.

  A szenátus a tervek szerint ma dönt arról, hogy továbblép-e a szavazás szabadságáról szóló törvénnyel, amely megkönnyítené a szavazásra való regisztrációt.

 • Az Instagramon minden szépnek és jónak tűnt, de most Kulcsár Edina és Csuti a csücsörítős szelfik helyett már arról beszél, hogy azért jelentkeztek a Nyerő Párosba, hogy a műsor révén megmentsék a házasságukat. Kiderült, hogy volt

  • gyűrűdobálás
  • jegygyűrű kukába helyezése
  • szétköltözés
  • válóperrel fenyegetés.

  Kapcsolatukat a bezártság, az építkezés, és a gyermeknevelés nehézségei tették próbára, és úgy tűnik, a házasságuk még mindig nem nevezhető harmonikusnak. Az RTL Klub műsorában először ez akkor vált nyilvánvalóvá, amikor Kulcsár Edina hatalmasat esett egy versenyfeladat közben, Csuti pedig „Ezt a szégyent! Kicsúszott az első kanyarban a versenyző” felkiáltással guggolva röhögött ahelyett, hogy felsegítette volna feleségét.

  Akkor viszont lehervadt az arcáról a mosoly, amikor a felesége arra a kérdésre, mire a legbüszkébb az életében, arra a válaszra bökött rá, hogy híressé tette a férjét. Csuti ezt kikérte magának („fölrobbant az agyam”), szerinte ő már előtte is éppen eléggé ismert volt, és később a többieknek azt mondta, elhányta magát a felesége válaszától. Aztán még megrugdosott egy széket is.

 • GettyImages-696215786
  Fotó: Karwai Tang / Getty Images Hungary

  A rajongók eddig sem tudtak betelni Tom Holland és Zendaya párosával, de most meg aztán pláne teljesen megőrültek a legutóbbi posztjaik után.

  A Pókember-filmek sztárja megosztott kedveséről, Zendayáról egy fotót az Instagramon, ami a Dűne londoni premierjén készült.

  Tom Holland rajongói egészen odáig vannak a posztért, amihez a brit színész annyit írt, hogy „Dűne”. Holland posztja azóta már 7 millió like-nál jár, nem beszélve arról a több ezer kommentről, amik megszállottjává váltak a romantikus posztnak.

  Az egészet csak tetőzte, amikor maga Zendaya is reagált mindenki kedvenc Pókemberének bejegyzésére, méghozzá egy pirulós emojival. Nem is kellett több a rajongóknak, hogy a plafonon teremjenek, és még jobban olvadozzanak, mint eddig.

  Zendaya egyébként egy Chani nevű karaktert játszik a régóta várt sci-fiben, amiben olyan sztárok is szerepelnek mellette, mint Timothee Chalamet, Jason Momoa, Rebecca Fergusson vagy épp Oscar Isaac.