Gyöngyi
4 °C
14 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A világ leghíresebb vízesése – a tavalyi Nemzeti Összetartozás Évéhez hasonlóan - piros - fehér - zöld színekben pompázott az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján.

  Az ünnepi kivilágításra Magyarországról fogadott díszvendéget a Kanadai Magyar Kereskedelmi Kamara és Magyarország Torontói Főkonzulátusa: Dr. Dancs Ferenc a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára tette tiszteletét az '56-os ünnepségen, melyen jelen volt Michael Tibollo, Ontárió tartomány minisztere, Magyarország ottawai nagykövete, dr. Vass-Salazar Mária és Palkovits Valér torontói főkonzul is.

  A világítás bekapcsolásáról egy rövid videó is készült, melyet alább tekinthet meg:

 • Bluebell, a 17 éves aranyhal minden, csak nem átlagos. Az állatot ugyanis annyira szereti gazdája, hogy zokszó nélkül kifizette a műtétjét, mely 300 fontot, vagyis kb. 130 ezer forintot kóstált. 

  Hannah Jessup, állatorvos elárulta a Metro.co.uk-nak, hogy Bluebellt kézből etetik, sőt, még a felszínre is feljön egy kis simogatásért. Azonban az imádott halacska nemrég betegeskedni kezdett, amikor nőni kezdett valami a szájában, ami megnehezítette számára az evést is.

  Bluebell szájában több dudor is keletkezett, a beavatkozás pedig elkerülhetetlennek tűnt, ha azt akarták, hogy az állat ismét teljes életet élhessen.

  A doktornő egyébként már végzett műtétet halon, de ez volt az első eset, hogy ő vezette a beavatkozást, ami kb. egy óráig tartott.

  Miután visszahelyezték a vízbe, Bluebell egészségesebben úszkál, mint eddig valaha.