Lukács
1 °C
14 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ébredt már fel az éjszaka közepén, miközben olyasmin kezdett el pánikolni, ami reggelre teljesen értelmét veszítette? Persze, ezt mind csináljuk néha, de miért?

  Mindenki megtapasztalta már azt a kellemetlenséget, amikor hajnali három körül felriad az ágyban, az agyát pedig elárasztják a negatív gondolatok, amiktől lehetetlennek tűnik szabadulni. A HullLive riportja szerint, minden szorongásunk felerősödik az éjszaka, emiatt pedig képtelenek vagyunk visszaaludni.

  Greg Murray kutató, pszichológus szerint a választ a belső óránk adhatja meg.

  A szakértő úgy véli, hogy a testünk hajnali 3-4 óra körül fordulóponthoz ér, elkezd emelkedni a testhő, fokozatosan kezdünk magunkhoz térni, a melatonin (az alvási ciklust irányító hormon) csúcsponthoz ér, ráadásul emelkedni kezd a kortizol (stresszhormon) szintje is.

  Murray szerint éjszakánként többször is felébredhetünk, de ha kielégítő az alvásunk az adott éjszaka, akkor ezekre nem is emlékszünk már reggel. Azonban, ha ezekhez társul egy adag stressz, akkor jó eséllyel nagyon is tudtában leszünk annak, hogy ébren vagyunk.

  Az igazság az, hogy az agyunk nem a megoldást keresi hajnali háromkor. Lehet, hogy azt hisszük, hogy megoldjuk a gondunkat azzal, hogy agyalunk rajta ilyenkor, de ez nem éppen az. Ez a probléma megoldásának gonosz ikertestvére: az aggódás

   – mondja Murray, aki szerint ezekben az órákban sokkal inkább magunkra fókuszálunk, előjönnek a régmúltban elkövetett hibák, teret kap a megbánás és a bizonytalan jövőnk miatti aggódás is.

  Nem meglepő, hogy a járvány befolyásolja az alvásunkat, szóval, ha felriad bárki hajnalok hajnalán, akkor ne ijedjen meg, mert nincs egyedül a dologgal a szakértő szerint.

 • Az "Adele One Night Only" november 14-én, az amerikai hálaadás előtti héten kerül adásba.

  GettyImages-518037594
  Fotó: Gareth Cattermole / Getty Images Hungary

  Az énekesnőtől nem idegen, hogy albumai megjelenésekor nagyszabású koncerteket adjon a tévében. Ezúttal is úgy döntött, hogy több éves kihagyás után egy különkiadás keretein belül tér vissza és ad koncertet a CBS-csatornán.

  A különkiadás producerei James Corden, Ben Winston és Oprah Winfrey lesznek.

  Így nem meglepő, hogy amerika kedvenc műsorvezetőnője interjút is készít majd az énekesnővel.

  A széleskörű beszélgetésében az új albumáról, a dalok mögött álló történetekről, a válás utáni életéről, a fogyásról és a fia neveléséről lesz szó

  — áll a csatorna közleményében.

  (Forrás: Page Six)

 • Életműrekordot jelentő, 160 millió forintért kelt el Vaszary János San Remo című festménye a Virág Judit Galéria őszi aukcióján. 

  Vaszary János műveit egyik utolsó itáliai utazását felidéző San Remo című festménye 50 millió forintos kikiáltási árról indulva, online, helyszíni és telefonos licitharcot követően életműrekordot jelentő, 160 millió forintos áron kelt el.

  Aba-Novák Vilmos Római trattoria ciklusához tartozó Utcai zenészek című képe 30 millió forintos kikiáltási árról indulva 48 millió forintért cserélt gazdát. A festőművész Galambdúcok (Hajnali vásárosok) című művét 26 millió forintért vásárolták meg.

  Munkácsy Mihály Anya gyermekével, tanulmány a Siralomházhoz című műve szintén 48 millió forintért kelt el az aukción. Kádár Béla két amerikai élményekből született festménye, a Forgalomirányító New Yorkban 22 millió, míg a New York-i metróállomás című festmény 13 millió forintért kelt el. A Hölgy piros gyöngysorral című alkotását 12 millió forintért vásárolták meg.

  Vaszary János Balatoni tájképe 19 millió forintért kelt el. Mednyánszky László a Vonuló katonák című festményét 18 millió forintért vásárolták meg. Boromisza Tibor Zaza part című festményét 16 millió forintért vitték el. 15 millió forintért kelt el Perlrott-Csaba Vilmos korai műve, a Kecskeméti parkrészlet és Schönberger Armand Társaság című festménye is. Tihanyi Lajos Absztrakt festmény című alkotásáért 12 millió forint volt a győztes licit.

   A Virág Judit Galéria őszi aukcióján 159 tételre lehetett licitálni, és Magyarországon kívül Moszkvából, Londonból, Szlovákiából, Szlovéniából és Németországból is érkeztek vételi ajánlatok.

 • GettyImages-1347144348
  Fotó: Samir Hussein / Getty Images Hungary

  A James Bond londoni vörös szőnyeges bemutatója után, ismét a nyilvánosság előtt mutatkozott Vilmos herceg és Katalin hercegné. A páros ezúttal az Earthshot Prize díjátadón jelentek meg, mutatjuk:

  Ez a díj egyébként leginkább a Nobel-díjhoz hasonlítható, amit maga 

  Vilmos cambridge-i herceg és David Attenborough alapított közösen, hogy így inspiráljanak másokat és megoldást találjanak a bolygót fenyegető problémákra.

  Minden győztes, fejenként egy millió fontot, illetve minden egyéb támogatást megkapnak ötleteik megvalósításához, ami a Földet segítheti.