Vendel
6 °C
19 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Orvosai unszolására II. Erzsébet végül lemondta az erre a hétre tervezett észak-írországi látogatását. A következő napokban windsori kastélyában fog pihenni - olvasható a Buckingham palota közleményében. Közben a CNN megtudta, hogy az utazás halasztása nincs összefüggésben esetleges koronavírus fertőzéssel. "Őfelsége kissé szomorú, hogy nem utazik most Észak-Írországba, de amint erre lehetősége lesz a jövőben, pótolni fogja ezt" - írja a palota közleménye.

 • Már javában folyik az Indiana Jones 5. részének forgatásra, amelyről egyelőre nem sokat lehet tudni.

  GettyImages-1235967281
  Fotó: Robino Salvatore / Getty Images Hungary

  Maximum annyit, hogy ki lesz Harrison Ford új párja, és hogy a színész vállsérülése miatt még tovább tolódott a film forgatása, így pedig a bemutatója is. Habár Ford sérülése komolyabbnak tűnt, mint elsőre gondolták, szeptemberben újra visszatért a fedélzetre.

  A napokban éppen Szicíliában forgattak, amelyről az alábbi fotók szivárogtak ki:

  Kiszivárgott még néhány erősen spoiler-gyanús kép is, azokat ide kattintva tekintheti meg, saját felelősségére.

  Ha minden a terv szerint halad, a premier várható időpontja: 2022 július 29.

 • Hamarosan itt az idei év 10. teliholdja, amit úgy is neveznek, hogy Vadászhold.

  GettyImages-1214150076
  Fotó: NurPhoto / GettyImages

  Az októberi Vadászhold nevének eredete visszanyúlik  egészen Észak-Amerika első nemzeteihez, akik az őszi holdfényben indultak vadászni télire.

  Noha minden hónapban van telihold, de belegondolt már abba, hogy milyen hatással van ez a testünkre?

  A MattressNextDay szakértője szerint, a telihold negatív hatással lehet ránk, ami alvászavarokhoz, álmatlansághoz is vezethet, ugyanis a Holdnak erős kötődése van a Földhöz.

  A Mirror most összeszedett három olyan eshetőséget, amikor a Hold befolyásolhatja az alvásunkat. 

  Öt perccel tovább tarthat elaludni

  Egy svájci kutatás szerint, a telihold miatt a szokásosnál öt perccel tovább tarthat elaludni.

  A szakértő elmagyarázta, hogy a Hold képes óceánokat mozgatni, na most képzeljük el, hogy mit tud művelni az emberi szervezettel, aminek átlagosan 70%-át víz alkotja.

  Húsz percet elvesz az alvásból

  Ugyancsak a svájci kutatók vették észre, hogy a telihold alkalmával, az ember húsz perccel kevesebbet aludhat, mint egy átlagos napon. Az ilyen napokon, a férfiaknak és a nőknek is egyaránt alacsonyabb a melatonin (az alvási ciklust irányító hormon) szintje, ami felboríthatja az éjszakánkat.

  A telihold 30%-al csökkenti a mély alvásunkat

   Egy több éves tanulmányból kiderült, hogy telihold során, az agyi aktivitás, aminek köze van a mély alváshoz, 30 százalékkal kevesebb az átlagosnál, ami magyarázza a kellemetlen forgolódást az ágyban. 

  Mikor várható még idén telihold?

  október  20.

  november 19.

  december 19.

 • A 48 éves Alyssa Milanót a legtöbben a Bűbájos boszorkák című sorozatból ismerhetik.

  A Just Jared információi szerint tegnap letartóztatták a színésznőt, miközben a Fehér Ház előtt tüntetett több társával együtt. Céljuk az volt, hogy kiálljanak a szavazati jogokkal kapcsolatos intézkedések sürgetése mellett.

  Most tartóztattak le, mert követeltem a Biden-kormányzattól és a szenátustól, hogy használják fel a mandátumukat a szavazati jogok védelmére. Álljatok mellém és a @peoplefor mellé, és mondjátok meg a szenátusnak és a Fehér Háznak, hogy a szavazati jog nem függhet attól, hogy hol élsz

  – írta Alyssa Twitter-oldalán.

  A szenátus a tervek szerint ma dönt arról, hogy továbblép-e a szavazás szabadságáról szóló törvénnyel, amely megkönnyítené a szavazásra való regisztrációt.