Nándor
3 °C
16 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Rick Astley "Never Gonna Give You Up" című dalának eléneklésével indította útjára az éghajlatváltozásra felhívó globális koncertsorozatát szombaton Greta Thunberg.

  GettyImages-1131160779
  Fotó: Maja Hitij / Getty Images Hungary

  A svéd klímaaktivista a Fridays for Future előadójával, Andreas Magnussonnal együtt lépett színpadra Stockholmban, hogy előadják a slágert.

  Az esemény volt az első a 19 globális koncertből álló, Climate Live 2021 elnevezésű sorozatban, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet és nyomást gyakoroljon a világ vezetőire a novemberben Glasgowban megrendezésre kerülő COP26 globális klímakonferencia előtt.

  A fellépést itt nézheti vissza: 

   

 • GettyImages-1341339340
  Fotó: Rich Fury / Getty Images Hungary

  Billy Porter szerint nagy hiba volt, hogy Harry Styles került a Vouge címlapjára, mint az első férfi, aki női ruhába bújt. 

  A Sunday Timesnak adott interjú során az amerikai színész épp legutóbbi könyvét, az Unprotected: A Memoir Porterről is beszélt, ahol azokról a férfiakról is szó esett, akik olyan ruhákat hordanak, mint a szoknya vagy egyéb női darabok, azonban azt vallja, hogy ő volt az, aki elindította ezt az egészet.

  "Én voltam az első aki megcsinálta, mostanra már mindenki más is hordja ezeket"

  — mondta Porter, aki szerint a divat világa csak azért fogadta be őt, mert "muszáj volt nekik".

  Mint mondta, a non-bináris stílust ő maga hozta be a köztudatba 

  "ennek ellenére a Vogue mégis Harry Stylest, egy fehér, heteró férfit rakta címlapra, női ruhában."

   Styles egyébként az LMBTQ+ közösség támogatója, Porter ennek ellenére azt vallja, hogy az énekest igazából ez az egész nem érdekli, csak csinálja, mert most ez pörög a szakmában.

  Porter kitért arra is, hogy nagyon keményen dolgozott egész életében, hogy eljusson oda, ahol most van, de Harry Stylesnak ehhez elég volt "fehérnek és heterónak" lennie.

  (Indy100)

 • Varga Viktor

  Varga Viktor hivatalos YouTube-csatornáján tette közzé, amint előadja a magyar Himnuszt.

  A videó alatt az énekes a következőket fűzte hozzá a másfél perces alkotáshoz:

  "Itt volt az idő, hogy a szépséges himnuszunkból elkészüljön egy olyan verzió, ami átalakítás nélküli, de stílusában hordozza a magyar Virtust, és Erőt, őrzi a hagyományainkat, és bátorrá tesz, mint egy Huszárt a kivont kardja."

  Viktor egyébként a költő és forradalmár emlékére, maga készítette el Petőfi Sándor ruháját, hogy ezzel is emlékezzünk meg róla, micsoda "erők lakoznak a szíveinkben".

 • A könnyűzenei együttes frontembere, Meződi József a Mokkában beszélt a részletekről.

  Meződi elárulta, hogy a hatalmas koncert már háromszor is elmaradt: eredetileg 2020 márciusában tartották volna meg, a járvány miatt viszont halasztani kellett ugyan azon év őszére — a korlátozások azonban még ekkor sem tették lehetővé az ilyen és ehhez hasonló események rendezését, így az újabb dátum 2021 márciusára lett kitűzve. 

  Mint az mostanra kiderült, harmadjára is halasztani kellet, a jelenlegi, októberi dátum azonban már biztos. Meződi elmondása szerint a rajongók

  egy huszonhét számból álló összeállításra számíthatnak, mely tartalmazni fogja az együttes összes eddigi slágerét, valamint négy új nótát is, mely kifejezetten az 50. évfordulóra készült

  Az Apostol együttes tagjain kívül egy vonós zenekar valamint egy 40-50 fős gyermekkórus is helyet fog kapni a színpadon, akik az egyes kórusrészeket illetve refréneket fogják énekelni október 24-én, vasárnap, a Papp László Budapest Sportarénában.