Lukács
1 °C
14 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Életműrekordot jelentő, 160 millió forintért kelt el Vaszary János San Remo című festménye a Virág Judit Galéria őszi aukcióján. 

  Vaszary János műveit egyik utolsó itáliai utazását felidéző San Remo című festménye 50 millió forintos kikiáltási árról indulva, online, helyszíni és telefonos licitharcot követően életműrekordot jelentő, 160 millió forintos áron kelt el.

  Aba-Novák Vilmos Római trattoria ciklusához tartozó Utcai zenészek című képe 30 millió forintos kikiáltási árról indulva 48 millió forintért cserélt gazdát. A festőművész Galambdúcok (Hajnali vásárosok) című művét 26 millió forintért vásárolták meg.

  Munkácsy Mihály Anya gyermekével, tanulmány a Siralomházhoz című műve szintén 48 millió forintért kelt el az aukción. Kádár Béla két amerikai élményekből született festménye, a Forgalomirányító New Yorkban 22 millió, míg a New York-i metróállomás című festmény 13 millió forintért kelt el. A Hölgy piros gyöngysorral című alkotását 12 millió forintért vásárolták meg.

  Vaszary János Balatoni tájképe 19 millió forintért kelt el. Mednyánszky László a Vonuló katonák című festményét 18 millió forintért vásárolták meg. Boromisza Tibor Zaza part című festményét 16 millió forintért vitték el. 15 millió forintért kelt el Perlrott-Csaba Vilmos korai műve, a Kecskeméti parkrészlet és Schönberger Armand Társaság című festménye is. Tihanyi Lajos Absztrakt festmény című alkotásáért 12 millió forint volt a győztes licit.

   A Virág Judit Galéria őszi aukcióján 159 tételre lehetett licitálni, és Magyarországon kívül Moszkvából, Londonból, Szlovákiából, Szlovéniából és Németországból is érkeztek vételi ajánlatok.

 • GettyImages-1347144348
  Fotó: Samir Hussein / Getty Images Hungary

  A James Bond londoni vörös szőnyeges bemutatója után, ismét a nyilvánosság előtt mutatkozott Vilmos herceg és Katalin hercegné. A páros ezúttal az Earthshot Prize díjátadón jelentek meg, mutatjuk:

  Ez a díj egyébként leginkább a Nobel-díjhoz hasonlítható, amit maga 

  Vilmos cambridge-i herceg és David Attenborough alapított közösen, hogy így inspiráljanak másokat és megoldást találjanak a bolygót fenyegető problémákra.

  Minden győztes, fejenként egy millió fontot, illetve minden egyéb támogatást megkapnak ötleteik megvalósításához, ami a Földet segítheti.

 • Nyolc évvel átütő sikert hozó albuma, a Racine carrrée, és három évvel legutóbbi dala megjelenését követően visszatért a ruandai gyökerekkel rendelkező belga előadó, Stromae, polgári nevén Paul Van Haver.

  A franciául éneklő Stromae a Santé (magyarul Egészségetekre) című dallal, illetve a hozzá készült videóval jelentette be harmadik albumának érkezését. Az énekes az elmúlt években eltűnt a nyilvánosság elől. Amellett, hogy ez idő alatt új albumán dolgozott, producerként és művészeti tanácsadóként is dolgozott, például a toulouse-i testvérpár Bigflo & Oli dalán, vagy Dua Lipa IDGAF című klipjén. (Az Open Air Rádió részletesen összeszedte, hogy miken dolgozott még a belga.) 

  A Santé-val azokat ünnepli Stromae, akiket általában nem ünnepelnek: a ruhatárast, a pohárszedőt, a vécést, a takarítókat. A dal az előadóra jellemző, filmszerű elektronikus tánczene, melyet Moon Willis brit producer segítségével raktak össze. A klipet Stromae testvére, Luc Van Haver és a cseh Jaroslav Moravec jegyzi.

 • A Nánási család előszeretettel enged betekintést életük minden apró történésébe, így ez a mostani sem volt kivétel.

  Tegnap például azt mutatták meg kendőzetlenül a követőiknek, hogy mennyit öregedtek alig egy hét alatt. 

  Hét elején még kipihenve, de szombat estére már így…

  — írták a közös fotóhoz. Persze mondanunk sem kell, hogy egy applikáció segítségével pakoltak magukra több tíz évet, de így legalább már azt is tudjuk, hogyan néznek majd ki nyugdíjas éveikben.