új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Több ezer flamingó gyűlt össze a kenyai Bogoria-tónál, és véletlenül pont egy szív alakját formázták meg a parton.

    A különleges alakzatot egy olasz természetfotós, Roberto Marchegiani vette észre, ő készítette a légi felvételeket. Korábban hasonlót egy ausztrál pásztortól láthattunk, aki azért rendezte szív alakba a juhait, hogy így emlékezzen meg elhunyt nagynénjéről.

  • A világ legnézettebb Netflix-sorozatáért még az Országos Meteorológiai Szolgálat dolgozói is odáig vannak.

    giphy (11).gif
    Fotó: giphy.com

    Erre utal az Instagram-oldalukon megosztott poszt, amelynél az alábbi kérdést tetszik fel:

    Halálosan unod már azt a játékot, hogy sosem tudod milyen idő lesz?

    Ezzel a kérdéssel és egy, a sorozatban látott jellegzetes tárggyal biztatják az embereket arra, hogy látogassanak el a honlapjukra, ha kíváncsiak az időjárásra.

  • Egyenesen Károly hercegtől kapta a kitüntetést.

    Nem csak az Egyesült Királyságban, de még hazánkban is nagy népszerűségnek örvendett a "The Great British Bake Off", avagy magyarra fordítva a "Sütimester" című gasztro-reality, mely az elmúlt években több mint 11 évadot élt meg. Mary Berry 2010 és 2016 között volt a műsor zsűrije, most pedig élete egyik, ha nem a legnagyobb kitüntetésében részesült. 

    A konyhaművészetben való kiemelkedő teljesítményéért és az elmúlt években végzett jótékonykodásokért Berryt lovaggá ütötték, 

    melynek okán neve előtt mostantól ott fog szerepelni a "Dame" kifejezés. A nemes alkalomról még a királyi család Instagram-oldalára is felkerült pár fotó, ezeket alább tekintheti meg:

  • Eddig csak „részleteket” láthattunk a piciből, aki júliusban született.

    A modell New Yorkban hozta világra első gyermekét, aki az Eva Rose Korányi nevet kapta. Születése után először csak a lábát, majd a karocskáját láthattuk a picinek, később érkezett néhány kép, amelyen hátulról szerepelt, most pedig eljött a pillanat, hogy végre az arcocskáját is megmutatta az édesanyja.

    Helló világ! Eva Rose vagyok. Ma voltam 3 hónapos kontrollon. Az orvos azt mondta, hogy egészséges, nagy baba vagyok, aki születése óta több mint kétszeresére növelte a súlyát, így most, hogy akkorára nőttem, lehet, hogy te is többet látsz itt

    – olvasható a megosztott fotó mellett.

  • Péntek délelőtt számolt be az Index a hírről, miszerint néhányan a Hooters étteremlánc felszolgálói közül teljesen kiakadtak arra, hogy milyen új munkaruha viselésére kötelezi őket a cég.

    GettyImages-84798731
    Fotó: Astrid Stawiarz / Getty Images Hungary

    Egy felszolgáló azután kért segítséget a TikTokon, miután állítólag némi tesztelés után több étteremben is elrendelték, hogy a személyzet váltsa le az eredetileg uniformisként viselt rövidnadrágjukat, helyette pedig inkább egy bugyinak megfelelő alsóban vegyék fel és vigyék ki a rendeléseket.

    A lépést többen felháborítónak tartották, de persze mint mindennek, ennek a jelenségnek is két (vagy több) oldala van.

    Egy szintén a Hootersben dolgozó pincérnő a napokban épp arról készített videót, hogy felszolgálóként mennyi borravalót visz haza a nap végén, az összeg pedig igazán meglepő, elmondása szerint őt még a munkaruha megváltoztatása miatt is kárpótolja.

    A videóban szereplő, feltehetőleg Dél-Karolinában elő egyetemista lány, Kristen Singer az alap, egyébként sokkolóan alacsony 2,13 dolláros (kb. 660 forintos) órabére mellé a kérdéses héten éjszakánként 50 és 408 dollár közötti összegeket vitt haza a vendégeknek köszönhetően — plusz további 60 dollárt kapott "egy fickótól a bárban", aki azért jutalmazta meg, mert váltott vele pár kedves szót. 

    Borravaló tekintetében tehát nem lehet ok panaszra, a hét végén ugyanis 1308 dollárral (kb. 406 ezer forinttal) egészült ki Kristen bére.

    Hasonló összeggel számolva ez a bér éves szinten megközelítheti a 70 ezer dollárt, mely kifejezetten kiemelkedőnek számít az államban, Észak-Karolinában ugyanis az éves átlagkereset 54 672 dollár. 

     A legfrissebb információk szerint ráadásul a TikTok-visszhang is meglehetősen pozitívan sült el a ruha hosszát illetően — a panaszok ugyanis a vállalathoz is eljutottak, és úgy tudni, eleget is tettek a kérésnek: az egyik videót posztoló hölgy üzenetet kapott a Hooters vezérigazgatójától, amelyben azt írta, megengedi, hogy a pincérnők a korábbi, már jól bevált shortjukat viseljék munka közben.

    (Forrás: Indy100)

  • A képernyőről nem tűnik el, de nem kér többet a bulvárból Pintér Tibor. A Nemzeti Lovas Színház igazgatója ma reggel a TV2 Mokka című műsorában árulta el, hogy tudatosan szakít a celebkedéssel.

    Pintér Tibor
    Pintér Tibor
    Fotó: TV2/Mokka

    A színházigaztó korábban feltűnt: a Celeb vagyok, ments ki innen!, A legbátrabb páros, a Sztárban sztár és az Álarcos énekes című műsorokban is, de az elmondottak alapján ilyenre már nem bólintana rá. Ha lenne olyan műsor, ahol színészek lóháton verset mondanának, azt azonban szívesen elvállalná.

    Tulajdonképpen nem a képernyőtől, hanem a celebkedéstől vonultam el, amit a kereskedelmi televíziók által elvállalt műsorok óhatatlanul magával vonnak. Amikor elvállaltam ezeket, akkor pontosan tudtam, hogy ez együtt jár azzal, hogy az ember marháskodni kénytelen egy kicsit, bohóckodni kénytelen, ami nyilván színészként megvan bennünk. De azzal is szembesültem, hogy azokat a valódi értékeket, melyek, úgy érzem, engem igazán motiválnak az életben, ezek által a műsorok által nem tudom megmutatni. 

    – fejtette ki a Mokkában Pintér, hangsúlyozva: nem a képernyő zavarja. Úgy gondolja, a világon minden előadónak fontos, hogy sokat legyen képernyőn. Szerinte a párkapcsolata emiatt is ennyire kiegyensúlyozott, mert meghozta ezt a döntést.

    A Mokka műsorvezetője, Pachmann Péter ugyanakkor megjegyezte: némileg ellentmondásosnak tartja, hogy éppen egy ilyen műsorban tudatja, hogy mellőzni szeretné életéből a bulvármegjelenéseket.

  • Még szeptember elején robbant a hír, hogy a heteken át tartó cáfolás és titkolózás ellenére mégis második gyermekével várandós Kylie Jenner.

    GettyImages-1205192368
    Fotó: Frazer Harrison / Getty Images Hungary

    A 24 éves modell, influenszer és üzletasszony még 2018 februárjában adott életet első gyermekének, Stormi Websternek, hamarosan pedig újfent anyai örömök elé nézhet — pocakjában ugyanis már ott dobog a kistestvér szíve. Az édesanya persze előszeretettel mutogatja pocakját, nemrégiben a Vogue ikonikus 73 Questions című videójában villantotta meg azt, most pedig egy igazán sejtelmes fotót töltött fel az Instagram-oldalára. 

    Jennernek mindösszesen csak az árnyéka látszódik a képen, mely tökéletesen megmutatja formás idomait és persze a lényeget: egyre csak növekvő terheshasát. 

    Azt, hogy a modell a terhessége hanyadik hónapjába jár, egyelőre továbbra sem lehet tudni, kiindulva a tényből, hogy első terhességét csak azután fedte fel, miután világra hozta kislányát, nem lepődnénk meg, ha már idén megszületne Kris Jenner tizenegyedik unokája.

  • Újra látható a Szegedi Vadasparkban a rövidfülű elefántcickány − tájékoztatja a látogatókat a vadaspark.

    Egy párat szeretnénk tartani, első körben egy nőstény érkezett egy németországi állatkertből, bízunk benne, hogy rövidesen hímet is találunk a ritka állatfajból

    − olvasható a közleményben, amelyben elmondják, hogy a kisemlős neve nem csak a hosszú orra miatt illik rá, hiszen ugyanabba az ősi, Afrikában kifejlődött rendszertani csoportba tartozik, amelybe az elefánt is.

    Az állat elsősorban rovarokkal táplálkoznak, de elfogyasztanak növényi eredetű táplálékot is.

  • A Nyerő Páros tegnapi adásában ismét alakított Kulcsár Edina és férje, Csuti.

    A műsorban nemcsak a párok versenyzését, hanem olyan hétköznapi dolgokat is végigkísérhetünk, mint egy reggeli elfogyasztása. Ezúttal Pataki Zita és párja, Attila csatlakozott Edináékhoz. Éppen arról beszélgettek, hogy Zitáék egy éve átálltak a növényi táplálkozásra, amikor Edina feltett egy igazán érdekes kérdést.

    A növényi azt jelenti, hogy húst attól még esztek?

    A házaspárnak szeme se rebbent, de azért a kérdés után Zita hozzátette, hogy egy évig vegánok voltak. Miután kitárgyalták a témát, az időjárás-jelentő nehezményezte, hogy nem tud csak úgy fecsegni velük ilyen dolgokról, inkább azt szeretné, ha mélyebb témákról beszélgetnének, mint például Edináék párkapcsolati problémái.

    Az előzetesből ítélve ez visszatérő elem lesz a mai adásban is.

  • Idén ünnepli huszadik születésnapját a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb kultikus filmje, a Doktor Szöszi. Az évfordulóról nyáron a főszereplőt alakító Reese Witherspoon is megemlékezett.

    IMG 4897
    Fotó: Velvet

    Akkoriban ez volt az első olyan filmes alkotás, amelyben végre elvonatkoztattak a szőke nős viccektől, így Elle Woods bebizonyíthatta, hogy a platinaszőke haj nem jelent egyet azzal, hogy valaki buta.

    A film első és második része sokak kedvencévé vált, így nem meglepő, hogy Broadway-musical változat is készült belőle. A darab New York, London és Bécs után most már Budapesten is látható lesz. Elle Woods szerepét - kettős szereposztásban - Szegő Adrienn és Pacskó Dóra alakítja, de az előadásban olyan színészek is feltűnnek majd, mint Janza Kata, Détár Enikő, Bálint Ádám és Nagy Balázs.

    A darab Molnár László rendezésében készül, és 2022. január 14-én mutatják be először a BOK csarnokban.

    Az előadásban még Gyilkos, Elle csivavája is benne lesz, erről a rendező így nyilatkozott:

    Lesz csivava az előadásban, még beszélni – ugatni – is fog. Az ő betanításuk is már folyamatban van.

  • Egy népszerű TikTokker eladta rajongóinak az újszülött gyermekéről készült fotókat, hogy ki tudja fizetni a kórházi számlákat.

    Zoe.png
    Fotó: instagram

    A 20 éves Zoe Laverne 15 dollárét (kb. 3-4 ezer forintért) árulta rajongóinak újszülött kislányáról készült fotóit, ami óriási negatív visszhangot váltott ki.

    A videós Instagramon arról beszélt, hogy császármetszést kellett végrehajtani rajta, illetve majdnem bele is halt a szülésbe. A fiatal anya, akit 21 milliónál is többen követnek a neten, elárulta, hogy azért kényszerült a fotók eladására, hogy fizetni tudja a kórházi számláit.

    Már akkor tudtam, hogy a sürgősségire fogok kerülni, amikor Emersyn korábban érkezett a vártnál

    — mondta az Insidernek a kegyvesztett TikTokker, aki tudta, hogy emiatt a közösségi médiából befolyó összegek jelentősen meg fognak csappanni a számára, hiszen nem tud videókat készíteni.

    Zoé ezért úgy döntött, hogy pénzzé teszi a kicsiről készült fotókat, hogy ezzel fedezze a kórházban eltöltött plusz időt.

    A fiatal nő tinédzserkora óta szerzi maga köré a követőket, amióta pedig bejelentette, hogy babát vár, folyamatosan megosztotta rajongóival az aktuális híreket ezzel kapcsolatban.

    Laverne azóta TikTokon már elnézést kért a történtekért, és próbálta elmagyarázni az okát, hogy miért jutott erre a döntésre.

    Kaptam egy rakás halálos fenyegetést, azt mondták nekem, hogy meg fogják ölni a lányomat, vagy remélik, hogy meghal és ehhez hasonló dolgok 

    — folytatta a fiatal anya.

    A csapatommal eldöntöttük, hogy ha létrehozok egy linket, ahol az emberek fizetnek 15 dollárt azért, hogy láthassák a kislányomat, akkor azok a gyűlölködők, akik halálos fenyegetéseket is küldtek, majd nem fognak már velünk foglalkozni, és csak a támogatóim maradnak, akik tényleg segítenek és szeretnek engem eléggé ahhoz, hogy pénz adjanak a képekért.

    Pár nappal a kicsi megszületése után, Laverne hozzáment kedveséhez, miközben a baba még a kórházban maradt.

    Egybe akartunk kelni azért, hogy mire Emersyn hazajöhet, az anyukája és apukája házastársak legyenek

    — fejezte be.

  • Tudta, hogy a mai napig működik a világ legelső weboldala, ami ráadásul borzalmasan egyszerűen néz ki, ellenben 30 éves is elmúlt?

    A weboldal az élő példa arra, hogy mennyit fejlődött az internet az elmúlt évtizedek alatt.

    Az oldal eredetileg a CERN-nél született meg (Európai Nukleáris Kutatási Szervezet) és egy NeXT számítógépen futtatták, de akár most is bárki hozzáférhet, elég csak IDE kattintani hozzá.

    A weboldalt egyébként Sir Tim Berners alkotta 1991-ben, célja pedig az internet fejlesztése volt, az erről található információk pedig még most is ott vannak az oldalon.

    (Forrás: The Sun)

  • A színésznő az elmúlt évek legmeghatározóbb hajviseleteiről készített összeállítást az Instagram-oldalán.

    GettyImages-1197735821
    Fotó: Steve Granitz / Getty Images Hungary

    Mint arról korábban az Index is beszámolt, a Golden Globe-díjas amerikai színésznő a hetekben indította el saját szépségmárkáját LolaVie néven. A márka legelső terméke egy hajápoló spray lett, ezt szerette volna Aniston népszerűsíteni a közösségi oldalán.

    Válaszd ki a játékosodat, haj kiadás

    – írta a fotókhoz, melyek közül néhány még jócskán a karrierje elején készült. A képeket itt nézheti meg, ne felejtsen el lapozgatni: 

  • A 28 éves Jade Pursell egy barátjával búvárkodott az ausztráliai Ningaloo-zátonynál, amikor találkoztak egy hatalmas cetcápával, ami egészen a motorcsónakjukig úszott.

    A búvárkodásnál velük tartott Sailor, a barátságos labrador is, aki kíváncsian sétált oda a halhoz. Minden erejével azon volt, hogy valahogy kapcsolatba lépjen vele, aminek egy kedves orrpuszi lett a vége.

    Az interakcióról videó is készült: