Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-5 °C
5 °C
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Képernyőfotó 2021-10-23 - 21.24.52.png
  Fotó: @bigfootanonymous / tiktok

  Hátborzongató videó kering a neten, amin állítólag egy valódi vérfarkas, vagy egy úgynevezett kutyaember látható. A hajmeresztő videót Connor Flynn töltötte fel TikTokra, és azt látni rajta, ahogy egy sötét alak megjelenik a képernyőn,  majd eltűnik a fák között.

  A videón szereplő teremtmény egyesek szerint vérfarkas is lehet, amit a hosszúkás pofával bizonygatnak, de maga a feltöltő sem tudta pontosan eldönteni, hogy most tulajdonképpen mit lehet látni.

  Ön szerint, mi látható a videón?

 • GettyImages-575386665
  Fotó: Colin Davey / Getty Images Hungary

  George Clooney nem hajlandó megengedi a feleségénk, hogy megnézze a legendásan rossz Batman és Robint, méghozzá jó oka van rá.

  Amikor a gótikus horror-filmjeiről híres rendező, Tim Burton annak idején elhozta a mozikba a Denevérembert, még Michael Keaton bújt az ikonikus fekete jelmezbe, azonban később átvette tőle a stafétát a néhai Joel Schumacher, aki előbb Val Kilmert, később pedig George Clooneyt tette meg a címszereplőnek.

  Egyik film rosszabbra sikerült, mint a másik, de a Batman és Robin különösen nagy gyűlöletnek van kitéve mind a mai napig, olyannyira, hogy Clooney nem is engedi megnézni azt feleségének. A Vészhelyzet jóképű dokiját is alakító Clooney elárulta, hogy azt szeretné, ha felesége továbbra is tisztelné, ezért nem engedi meg neki, hogy lássa a Denevérember életének ezen fejezetét.

  Elég rossz, amikor a négyéves gyereked azt mondja, hogy 'ez mekkora szívás'. Meglehetősen fájdalmas tud lenni

  — mondta Clooney, aki hozzá tette:

  Egyetlen szuperhős-filmet csináltam, és annyira sikerült elbasznom, hogy a közelébe sem engedtek utána a díszletnek. A denevér-mellbimbó dologba meg bele se akarok menni.

  Ön szerint ki volt a legjobb Batman?

  (Forrás: Indy100)

 • A 40 éves, Oscar-díjra jelölt színész Ken szerepét fogja játszani az évek óta készülő filmben Margot Robbie oldalán, aki a főszereplő, Barbie karakterét alakítja majd.

  A filmet Greta Gerwig rendezi azon forgatókönyv alapján, amelyet férjével, Noah Baumbachkal közösen írt. A film cselekményéről egyelőre nem sokat tudni, de a Deadline információja szerint nem feltétlenül egy tipikus Barbie-történetre kell majd számítanunk.

  Mint arról korábban az Index is beszámolt, eredetileg Amy Schumer lett volna a főszereplője az élő szereplős Barbie-filmnek, majd Anne Hathaway tűnt a befutónak, végül azonban mindketten visszaléptek a lehetőségtől – így lett aztán Margot Robbie (Öngyilkos osztag, A Wall Street farkasa) a kiválasztott.

  A lap beszámolója szerint először Ryan sem szerette volna elvállalni Ken szerepét, de miután a Mattel Films továbbra is kitartott amellett, hogy csak ő lehet az egyetlen választás, végül belement az ajánlatba, és aláírta a szerződést.

  (Forrás: Just Jared)

 • Ez a focidrukker azonnal hős lett az interneten,

  miután lencsevégre kapták, ahogy 48 (!) pohár sört cipel, ráadásul egyszerre.

  A 23 éves Christiaan Roetgering épp az FC Twente és a Willem II mérkőzésén volt, amikor filmre vették, ahogy nem kevesebb mint negyvennyolc pohár sört visz magával, mindezt a többi szurkoló előtt a lelátón.

  A férfit hamar felkapta a net, volt, aki egyenesen hősnek kiáltotta ki tettéért a drukkert.

 • Ötvennyolc éves lett a TV Maci, aki hivatalosan október 23-án ünnepli a születésnapját, ami nem az első tévés szereplése, hanem a medve karakterét kitaláló Bálint Ágnes születésnapja. 

  1963. április 15-i, Magyar Televízióban való bemutatkozása óta számos generáció nőtt fel a TV Macival, melynek alakja szimbolikussá vált, és gyerekek százezreinek jelezte az esti mese kezdetét, illetve a mesék végeztével a lefekvés idejét is. 

  Ettől a naptól fogva egy kis mackó is hallgatja az esti mesét! 

  – írták a 60-as évek elején a rádióújságban. A szerethető medve és az ő kis rituáléja a fogmosással, a lefekvéssel, a belőle áradó egyszerű bájjal elvarázsolta a gyerekeket, és gyorsan népszerűvé vált, lényegében a kora celebje lett. Ezt bizonyítja, hogy a magyar űrhajós, Farkas Bertalan a kozmoszba is magával vitte, ahol együtt mondták el az esti mesét a gyerekeknek 1980-ban. 1983-ig változatlan volt a TV Maci, ám ekkor megújították, de a frissítések sem ártottak a karakter népszerűségének. Ez másképp volt 1998-ban, amikor a köztévé levette a műsorról a Foky Ottó-féle 1982-es változatot, ám ez akkora felháborodást okozott a nézőknél, hogy fél év múlva visszakerült az m2-re. 2012-ben is volt egy próbálkozás, ekkor is igyekeztek modernizálni a karaktert, de ez sem tetszett az embereknek, így négy hónap után visszatért a megszokott mackó. 

 • Flashmobot szervezett a rendőrség az újraélesztés világnapja alkalmából a Keleti pályaudvarnál.

  A társszervek, így a katasztrófavédelem munkatársai is részt vettek az eseményen.

  A rendezvény célja az volt, hogy interaktív, lazább formában hívják fel az emberek figyelmét arra, hogy az újraélesztés elsajátítása életeket menthet.

 • Még augusztusban számolt be az Index a hírről, miszerint megkérték Meadow Walker kezét, az elmúlt napokban pedig egy igazán megható esküvőre is sor került.

  247353796 466725637956553 2686866813360069361 n
  Fotó: @meadowwalker / instagram

  A 22 éves modell, a néhai Paul Walker lánya két hónappal az eljegyzés után kötötte össze az életét vőlegényével, Louis Thornton-Allannel, derült ki a legfrissebb Instagram-posztjukból. 

  Összeházasodtunk!

  – olvasható a rövid, ám annál tartalmasabb videó leírásában.

  Meadow-t a keresztapja, azaz Vin Diesel kísérte az oltárhoz a 2013-ban elhunyt édesapja helyett. A Halálos iramban-filmek sztárjai közül még Jordana Brewster is tiszteletét tette a ceremónián. A Vogue szerint az esküvő a hónap elején történt a Dominikai Köztársaságban, szűk családi körben és barátok társaságában.

  A világjárvány befolyásolta a terveinket, így Louis családja nem tudott részt venni az esküvőn. Sőt sok közeli barát, akire családtagként tekintünk, szintén nem tudott jelen lenni az utazási korlátozások miatt

  – mondta Meadow a lapnak.

  Az esküvői ruha egy egyedi, haute couture tervezésű Givenchy ruha volt, melyet barátja, Matthew Williams készített. 

  Valami időtlen, csinos és elegáns ruhát akartam. Matthew letisztult és modern érintése tette az egészet tökéletes darabbá

  – áradozott Meadow. A szertartás után gyertyafényes vacsora következett, majd a tengerparti buli, ahol nemcsak az ifjú pár, de a vendégek is mezítláb táncoltak a homokban.

   (Forrás: Just Jared)

 • A világ leghíresebb vízesése – a tavalyi Nemzeti Összetartozás Évéhez hasonlóan - piros - fehér - zöld színekben pompázott az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján.

  Az ünnepi kivilágításra Magyarországról fogadott díszvendéget a Kanadai Magyar Kereskedelmi Kamara és Magyarország Torontói Főkonzulátusa: Dr. Dancs Ferenc a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára tette tiszteletét az '56-os ünnepségen, melyen jelen volt Michael Tibollo, Ontárió tartomány minisztere, Magyarország ottawai nagykövete, dr. Vass-Salazar Mária és Palkovits Valér torontói főkonzul is.

  A világítás bekapcsolásáról egy rövid videó is készült, melyet alább tekinthet meg:

 • Bluebell, a 17 éves aranyhal minden, csak nem átlagos. Az állatot ugyanis annyira szereti gazdája, hogy zokszó nélkül kifizette a műtétjét, mely 300 fontot, vagyis kb. 130 ezer forintot kóstált. 

  Hannah Jessup, állatorvos elárulta a Metro.co.uk-nak, hogy Bluebellt kézből etetik, sőt, még a felszínre is feljön egy kis simogatásért. Azonban az imádott halacska nemrég betegeskedni kezdett, amikor nőni kezdett valami a szájában, ami megnehezítette számára az evést is.

  Bluebell szájában több dudor is keletkezett, a beavatkozás pedig elkerülhetetlennek tűnt, ha azt akarták, hogy az állat ismét teljes életet élhessen.

  A doktornő egyébként már végzett műtétet halon, de ez volt az első eset, hogy ő vezette a beavatkozást, ami kb. egy óráig tartott.

  Miután visszahelyezték a vízbe, Bluebell egészségesebben úszkál, mint eddig valaha.