Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-5 °C
5 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • John Legend felesége évekig küzdőtt alkoholproblémájával, amiről mindig nyíltan mesélt közösségi média felületein.

  GettyImages-1202157108
  Fotó: Frazer Harrison / Getty Images Hungary

  A probléma sokszor odáig fajult, hogy nyilvános eseményeken itta le magát, ezzel kellemetlen helyzetekbe sodorva magát és férjét is.

  A 36 éves modell jó ideje a józanság mellett döntött, amelynek most elérte első mérföldkövét.

  Crissy Instagram-oldalán osztotta meg követőivel, hogy már hat hónapja tiszta és soha nem volt még boldogabb. A hosszú posztban bevallja, hogy nem mindig könnyű a józanság felé vezető út, de sokkal kevésbé szorong és sokkal inkább a jelenben van, amióta nem fogyaszt alkoholt.

  A bejegyzés alatt rengetegen gratuláltak neki az első mérföldkőhöz, Crissy pedig alig várja, hogy elérje a következőt.

 • Hihetetlen jelenet, amint egy halász ádáz harcot vív egy óriási anakondával.

  Az interneten futótűzként terjed egy videó, amin azt látni, ahogy egy zöld anakonda, ami közel 10 méteresre is megnőhet. A felvétel Dél-Amerikában készült és kezdetben a Redditre került fel, azóta pedig közel 5, 5 millióan látták.

 • Január 20-án van a Figyeljünk a Pingvinekre Nap, melynek célja a figyelem felhívása a veszélyeztetett helyzetben élő sarkköri madarakra. A Wildlife Conservation Society (WCS) készített egy a felvételt egy szamárpingvin hátára rögzített kamerával, melyen az látható, ahogy a totyogó madarak vadásznak.

  A videó főszereplője több társával együtt egy szardíniarajra csap le a felvételen, melyen érdemes a hátteret is figyelni, ugyanis más pingvineket, kormoránokat és albatroszt is kiszúrhatunk, írja a National Geographic. A felvétel a Beagle-csatornában fekvő Isla Martillo sziget közelében készült egy olyan kamerával, amit a pingvinek viselkedésének tanulmányozására szántak.

  A felvételeket az Antarktiszi Kutatási Alapítvány, a WCS argentin munkatársai és a Déli Kutatóközpont szakemberei elemzik, nekik hála, hogy a vadászatot is láthatjuk. A kutatást végző csapat egyik tagja, Andrea Raya Rey elmondta, azt eddig is tudták, hogy a pingvineknek nagyon fontosak a szardíniarajok a táplálkozás szempontjából, de a videó bizonyítja, hogy az alapból a tengerfenék közelében vadászó pingvinek egy kiadós lakomáért simán feljebb emelkednek.

  Miután a felvétel elkészült és a pingvin visszatért a partra, a kamerát levették az állatról, s a madarat visszaengedték a természetbe.

 • Egy Michael Jackson-imitátor bunyóba keveredett Las Vegasban, amikor egy agresszív férfi dulakodni kezdett vele.

  A videó, ami Twitteren kezdett el terjedni, azt látni, ahogy egy zöld, „a hülyét nem tudod megjavítani” feliratú pólós férfi agresszívan kapkodni kezd egy Michael Jackson-imitátor előtt, aki lenyűgöző gyorsasággal teszi ártalmatlanná támadóját.

  A videó persze hatalmasat ment az interneten, mindenki imádja a harcias Jacko-hasonmást.