Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-5 °C
5 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Hihetetlen jelenet, amint egy halász ádáz harcot vív egy óriási anakondával.

  Az interneten futótűzként terjed egy videó, amin azt látni, ahogy egy zöld anakonda, ami közel 10 méteresre is megnőhet. A felvétel Dél-Amerikában készült és kezdetben a Redditre került fel, azóta pedig közel 5, 5 millióan látták.

 • Január 20-án van a Figyeljünk a Pingvinekre Nap, melynek célja a figyelem felhívása a veszélyeztetett helyzetben élő sarkköri madarakra. A Wildlife Conservation Society (WCS) készített egy a felvételt egy szamárpingvin hátára rögzített kamerával, melyen az látható, ahogy a totyogó madarak vadásznak.

  A videó főszereplője több társával együtt egy szardíniarajra csap le a felvételen, melyen érdemes a hátteret is figyelni, ugyanis más pingvineket, kormoránokat és albatroszt is kiszúrhatunk, írja a National Geographic. A felvétel a Beagle-csatornában fekvő Isla Martillo sziget közelében készült egy olyan kamerával, amit a pingvinek viselkedésének tanulmányozására szántak.

  A felvételeket az Antarktiszi Kutatási Alapítvány, a WCS argentin munkatársai és a Déli Kutatóközpont szakemberei elemzik, nekik hála, hogy a vadászatot is láthatjuk. A kutatást végző csapat egyik tagja, Andrea Raya Rey elmondta, azt eddig is tudták, hogy a pingvineknek nagyon fontosak a szardíniarajok a táplálkozás szempontjából, de a videó bizonyítja, hogy az alapból a tengerfenék közelében vadászó pingvinek egy kiadós lakomáért simán feljebb emelkednek.

  Miután a felvétel elkészült és a pingvin visszatért a partra, a kamerát levették az állatról, s a madarat visszaengedték a természetbe.

 • Egy Michael Jackson-imitátor bunyóba keveredett Las Vegasban, amikor egy agresszív férfi dulakodni kezdett vele.

  A videó, ami Twitteren kezdett el terjedni, azt látni, ahogy egy zöld, „a hülyét nem tudod megjavítani” feliratú pólós férfi agresszívan kapkodni kezd egy Michael Jackson-imitátor előtt, aki lenyűgöző gyorsasággal teszi ártalmatlanná támadóját.

  A videó persze hatalmasat ment az interneten, mindenki imádja a harcias Jacko-hasonmást.

 • A noÁr mozgalom alapítója Molnár Árontól már megszokhattuk, hogy pár havonta közügyekkel kapcsolatos számokat ír, amikhez videoklipeket forgat, hogy ezzel az eszközzel a lehető legtöbb emberhez juttassa el üzenetét.

  A színész-aktivista készített már dalt az oktatás nem túl biztató helyzetéről, az összefogás erejéről, de a Színház- És Filmművészeti Egyetem modellváltása környékén az SZFE akkori közösségének többségi hangját is közvetítette. Tartott beszédet TEDx előadáson arról, hogy miért fontos, hogy minden embernek legyen egy ügye, ami mögé beállhat, ennek elméletét pedig napi szinten bizonyítja a közösségi média felületeken, ahol a noÁr projekt alatt minden ügynek külön nagyköveteket választottak. Most kérdésekre válaszol, rap formába öntve az ars poetikáját.

  A Milyen áron? című dalban több személyes üzenetet is megfogalmaz, többek között Vidnyánszky Attilának, akinek több titulusa van a kulturális szférában, mint megnevezése Daenerys Targaryen karakterének a Trónok harcában, pedig az sem volt kevés.

  Az indulatomat ne vedd át, én csak igazságot szeretnék, nem kulturális vendettát.

  Áron a dalban saját magát kéri számon viselkedéséért és tetteiért, de meg is válaszolja a gyakran ismételt kérdéseket. Kifejti, hogy azért szólal fel számára fontos ügyekért, mert azt érzi, hogy akkor hagyná cserben az országot, ha nem így tenne. Ezt erősíti, hogy a klipben tükörképének válaszolgat, márpedig ahogy a mondás tartja, csak az tud tükörbe nézni, akinek tiszta a lelkiismerete.

  Ha kussolni látnátok, én világgá szaladnék.

  Túl nagy árat fizetnék hogyha csendben maradnék!

  A dalban ezen kívül kifejti, hogy mindenki csak akkor tud tenni a változásért, ha cselekszik, ezért például szavazásra, illetve szavazatszámlálásra biztatja a népet, de mindemellett kiemeli, hogy nem kötelezte el magát sem a jobb, sem a bal oldal mellett, ő középre tendál.

  Mi, a nép vagyunk, ‘ki megakad a pártok torkán. És hiszem, hogy el fog jönni a szakértői kormány.