Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Napokon belül megjelenik a Hogwarts Legacy című videójáték, ami az 1800-as évekbe kalauzol el bennünket mint roxforti diák.

  0490057242 5mb
  Fotó: Northfoto

  Ugyan a rajongóknak még várniuk kell egy kicsit, de az első tesztek nagyon pozitív értékeléseket adtak a Harry Potter tematikájú videójátéknak, amit eddig azért kritizáltak sokan, mert J. K. Rowlingot transzfóbnak tartják néhány megszólalása miatt, és elindult egy kampány, hogy ne vásárolja meg senki az RPG-t, mert abban az esetben ő maga is transzfóbnak fog számítani.

  Azonban érdekesség, hogy a Hogwarts Legacy az első olyan hivatalos Potter cím, ami felvonultat egy transznemű karaktert, név szerint A Három Seprű kocsma tulajdonosát, Sirona Ryant, akivel a játékosok is fognak találkozni a Roxfort melletti faluban.

  Ryannel akkor futunk össze, amikor az egyik misszió során egy Lodgok nevű manót fogunk keresni, aki mindig is kedves volt hozzá.

  A karakter elárulja, hogy az iskolában sokat piszkálták, de a manó azután is vele maradt, hogy kiderült róla, hogy valójában nem varázsló, hanem boszorkány, erősen utalva ezzel arra, hogy Ryan eredetileg férfiként született.

  A kocsmatulajdonos elmagyarázza, hogy hiába nem találkoztak évekig, amikor legutóbb nála járt, barátja rögtön felismerte, annak ellenére is, hogy azóta már nőként él.

 • Hailie Jade és párja már 6 éve vannak együtt.

  GettyImages-1439425221
  Fotó: Kevin Mazur / Getty Images

  Talán sokan emlékezhetnek még arra az Oscar-átadóra, ahol ugyan Eminem díjat nyert a 8 mérföld betétdalával, mégsem vette át a szobrocskát – a gála helyett ugyanis inkább otthon maradt, hogy mesét nézhessen kislányával.

  Nos, most mindannyian öregnek érezhetjük magunkat egy percre, Hailie Jade Mathers azóta ugyanis felnőtt, olyannyira, hogy a napokban megkérték a kezét. A 27 éves nő és párja 2016-ban ismerkedtek meg egymással az egyetemen, most pedig Instagramon jelentették be, új szintre emelték kapcsolatukat. Az eljegyzéshez rengetegen gratuláltak, köztük Skylar Grey énekesnő is.

 • vvfarm
  Fotó: RTL

  Különös látványra keltek hétfő reggel a ValóVilág 11 játékosai, udvaruk ugyanis egy valódi farmmá változott. A szénabálák közt tyúkok, kakasok és kecskék is várták a villalakókat, megkezdődött ugyanis a Gazda hét.

  Az állatokat látva a legtöbben gyermeki boldogságban törtek ki, ujjongva rohantak a két- és négylábúakhoz VV Kriszti vezetésével. VV Reni szintén rögtön barátkozni kezdett egy kecskével, bár pár percnyi simogatás után azért megkérdezte barátnőjétől, mégis milyen állatot dajkál épp.

 • A film 2023. március 9-én kerül a mozikba, és Hadik András berlini hadjáratáról szól, illetve a zseniális magyar hadvezér életét mutatja be, miként lett a felvidéki kisnemes az osztrák seregek fővezére és Mária Terézia hadügyminisztere. 

  HADIK-Előzetes-YouTube.png
  Fotó: Nemzeti Filmintézet / YouTube

  Kíváncsian várjuk, hogy a Hadik miként vizsgázik majd. Részben az Aranybulla bukása miatt, részben pedig azért, mert a film forgatásán Steve Dent is részt vett koordinátorként, aki már több Marvel-moziban is közreműködött.

  Szikora János rendező korábban elmondta: a szintén általa rendezett Ítélet és kegyelem című tévéfilmben már dolgoztak együtt Nagy Endre producerrel, aki megkapta azt a kivételes lehetőséget, hogy Hadik Andrásról történelmi kalandfilmet készítsen. Felkérésére vállalta a rendezést – tette hozzá.

  Szikora János szerint óriási lehetőség és felelősség a film elkészítése, hiszen huszárokról szóló történelmi kalandfilm nagyon régen készült Magyarországon, véleménye szerint utoljára Sára Sándor 80 huszár című ikonikus filmje. Jelezte, hogy ez is huszártörténet lesz, de nem az 1848–49-es szabadságharcról szól majd, hanem Hadik András huszárezredéről, amelyről viszonylag keveset tudni, mint ahogy a hadvezérről is.