Koronavírus adatok

2021. nov. 29.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
1 °C
4 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Úgy tűnik a dél-koreai sorozat körüli őrület soha nem ér véget, az Amazonon ugyanis most már játékkészlet formájában is megvásárolhatóak a sorozatból ismert jelenetek – írja a New York Post. A játékokat forgalmazó Goldodo nem rendelkezik semmiféle licenc joggal és valószínűleg az engedélyeket sem kaphatta meg arra, hogy a sorozathoz kapcsolódó árucikkeket áruljon.

  Ez azonban a jelek szerint nem különösebben zavarja a gyártót, mert jelenleg is több játékot kínál a sorozat alapján.

  Az egymásra lőfegyvert fogó figurákat ábrázoló készletek pedig nem az egyetlen "Squid Game" termékek, amelyeket az oldalon megtalálhatunk. Egy másik termék promóciós fotóján például két figurát láthatunk egy rózsaszín masnival átkötött fekete koporsóval együtt.

  A termék leírása szerint a játék kiváló meglepetés születésnapokra, halloweenra vagy akár karácsonyra és biztosak benne, hogy a „gyermekek imádni fogják” a csomagoláson feltüntetett négyéves kortól ajánlott ajándékot. Nem rég tartották ugyan fekete pénteki akciójukat, de erősen kétes, hogy a szülők értékelnék a fekete humort ebben az esetben.

 • Betty Fox még az 1960-as években kezdett el babákat gyűjteni. Közel 500 babával együtt került árverezésre a „Erzsébet hercegnő” játékfigura is, aminek még az eredeti címkéje is megvan mai napig.

  A babákat a német Schoenau & Hoffmeister készítette, az egyik kalapács alá került tárgy pedig igazi ritkaságnak számít, amit II. Erzsébet édesanyja nem is hagyott jóvá, mondván túlságosan is pufók a kinézete.

  A játékok gazdája a Nottinghamshireből származó Betty Fox még 2019-ben hunyt el, 95 évesen.

  A kollekció egyik legértékesebb darabja egyértelműen Erzsébet hercegnő, ami nem jutott el a nagyobb eladókhoz a Palota jóváhagyása nélkül, viszont a királynő egy nagyon is ismert gyermekkori fotója alapján készült. Az aukció kezdetén a baba értékét olyan 500 font körül becsülték, végül 930 fontért talált gazdára.

 • November 29-én tartják a hangyászok világnapját, ennek alkalomból gyűjtött össze néhány érdekességet a Alapítvány a Budapesti Állatkertért Facebook-oldala.

  hangyász
  Fotó: Alapítvány a Budapesti Állatkertért Facebook

  A posztból kiderül, hogy ezeknek az állatoknak például egyetlen foguk sincs,  ellenben a nyelvük akár 60 centiméteres is lehet, amivel naponta 35 ezer termeszt, vagy hangyát képesek bekebelezni.

   

 • Ahogy korábban megírtuk, 20 éves lett a Harry Potter széria első része. Ebből az alkalomból jövő év januárjában az HBO max platformján lesz látható a teljes egykori színészgárda „osztálytalálkozója”, egy hiánypótlónak ígérkező jubileumi műsor keretein belül.

  Ahogy közeledik az időpont, egyre több szereplő bukkan fel különböző beszélgetős műsorokban. A főhős varázslófiút alakító Daniel Radcliffe legutóbb Jonathan Ross-nál vendégeskedett, ahol nemcsak a sorozatról, hanem annak rajongóiról is szó esett.

  Amikor a brit műsorvezető arról kérdezte a színészt, hogy a világ melyik pontján a legbolondosabbak a fanok, Radcliffe gondolkodás nélkül rávágta:

  Japán, kétség sem fér hozzá. Imádják Pottert. Igazi Beatleshez hasonló élményem volt ott. Éppen egy iskolát látogattam meg, és ahogy a folyóson mentem, véletlenül összeütköztem egy fiatal lánnyal, és amikor bocsánatot kértem tőle egyszerűen elájult. Az, hogy összeütköztünk és beszéltem hozzá már túl sok volt számára és kidőlt.