Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A gyerek a jelek szerint megtanulta a leckét a különös büntetésből.

  Meglehetősen szokatlan módszerrel büntette meg egy sencseni apuka a 11 éves fiát, akit hajnalban azon kapott, hogy alvás helyett a mobilján játszik. A férfi nem elvette a gyermekétől a telefont, hanem úgy döntött, hogy hagyja, hadd nyomkodja a kütyüt, ameddig csak akarja – cserébe viszont nem feküdhet le aludni.

  Emiatt másnap az iskolát is felhívta, hogy nem viszi be a fiát, aki reggel 7:30-ig boldogan elvolt, akkorra azonban elálmosodott, később pedig el is szenderedett. Apja felkeltette őt, így a srácnak folytatnia kellett a játékot. A büntetésről egyébként közösségi oldalára is feltöltött egy videót, ahol azt írta, egy 24 órás kísérlet keretén belül akarja megtanítani a gyermekének, mennyire káros, ha nem szán megfelelő mennyiségű időt a pihenésre.

  Végül a tervekkel ellentétben a fiú „csak” 17 órát töltött a mobilja előtt, akkor ugyanis már könyörgött szülőjének, hadd feküdhessen le aludni. Később egy bocsánatkérő levelet is írt, amelyben úgy fogalmazott, megígéri, hogy többet nem marad fent 11 óra után, és előtte sem fog sem telefonos, sem más játékokkal játszani.

  A férfi terve tehát előzetesen úgy tűnik, bevált, ennek ellenére senkinek sem ajánlja, hogy kövesse ezt a fenyítési példát. Mint mondta, fia egyébként szófogadó és jó tanuló, aki a jelek szerint egy életre megtanulta ezt a leckét is.

  (via 24.hu)

 • Bemutatkozott egy sugárhajtású repülő autó, amely 750 km/h-s sebességgel száguld az égen. A Rolls-Royce motorral hajtott légi járgány ugyanazokat a motorokat használja a függőleges fel- és leszálláshoz, valamint a jármű sebességgel történő előrehaladásához.

  Pierpaolo Lazzarini futurisztikus olasz tervező úgy számol, hogy az autó akár 3200 kilométert is megtehetne egy teli üzemanyagtartállyal. Ezzel a hatótávolsággal könnyedén elrepülhetne Európa és New York között. Az autót úgy alakították ki, hogy egy pilóta és három utas is elférjen benne, a karosszériát kemény, ugyanakkor ultrakönnyű anyagokból, többek között szénszálból állították össze. A római székhelyű Lazzarini híres előremutató alkotásairól, most is sokat várnak tőle és fejlesztés alatt álló modelljétől.

 • Brendan Fraser és Jamie Lee Curtis Oscar-díj átvételének pillanatánál már csak Ke Huy Quan színpadra menetele volt talán a legmeghatóbb, amikor a színész megölelte a rég nem látott Harrison Fordot. A könnyekkel teli érzelmes találkozás Ford és Quan régi barátságának köszönhető, akik 1984-es Indiana Jones és a végzet temploma című filmben játszottak együtt, közel negyven évvel ezelőtt.

  Ennek a barátságnak az eredetét láthatjuk a most közzétett fotókon, amelyeket Eva Sereny készített, amikor annak idején együtt lógtak a forgatások között. Ke Huy Quan, ekkor mindössze 12 éves kezdő színész volt, az akkor már szupersztár Ford pedig 40. Így már mindjárt érhetőbb miért borultak egymás nyakába, amikor Quan a Minden, mindenhol, mindenkor című filmben nyújtott alakításáért megkapta a legjobb férfi mellékszereplőnek járó elismerést. Íme a párosról készült felvételek egykor:

 • Egy nem mindennapi motorkerékpár került a piacra, amely ugyanabból a fajta minőségű alumíniumból készült, mint amit az amerikai űrkutatási hivatal, vagyis a NASA használ. Az Eve Odysseyt úgy tervezték, hogy egy száguldó ezüst nyílvesszőre hasonlítson. Bevallottan sci-fi témák inspirálták a motor vietnami gyártóját, hogy a jármű minden egyes központi alkatrészét a NASA űrhajó ötvözetéből alakítsa ki. Tehát ez a motorkerékpár egyetlen karosszériába zárja a teljes világítási rendszert, a kormányt, a gáztartályt és az ülést. A motort és a mono lengéscsillapítós hátsó felfüggesztést a motorkerékpár L alakú segédvázába integrálták. A motorkerékpáron belüli kisebb alkatrészek, mint például a lámpák, a kormány és a karok, szintén alumíniumból készültek egyedi tervezésre. Egy limitált szériás, 125 köbcentis Honda motor található benne, amely 105 kilométer/órás maximális sebességet produkál, mindezt a 120 kilogrammos könnyű súlyának köszönhetően.