16:00, November 30.
Ausztrália 1
Dánia 0
al-Dzsanúb Stadion D csoport
16:00, November 30.
Tunézia 1
Franciaország 0
Education City Stadion D csoport
20:00, November 30. ÉLŐ
Lengyelország 0
Argentína 1
974 Stadion C csoport
20:00, November 30. ÉLŐ
Szaúd-Arábia 0
Mexikó 2
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Sathorn Unique Tower a kilencvenes évek elején épült Thaiföld fővárosában, és a tervek szerint Bangkok egyik legmenőbb irodaháza lett volna. A ma már csak Szellemtoronyként emlegetett, 49 emeletes épület sorsa azonban a kivitelezés utolsó hónapjaiban megpecsételődött, a befektető csődbe ment, és azóta a toronyház üresen áll.

  Mivel a Sathorn Unique Tower állítólag egy régi temetőre épült, minden adott volt egy 20. századi horrorsztori elindulásához. A szóbeszéd szerint a graffitikkel borított falak között kísértetek járnak, és mindenki, akinek köze volt az épülethez, el van átkozva.

  Az biztos, hogy a toronyház tervezőjét elítélték, mert a vád szerint részt vett a Legfelsőbb Bíróság elnökének meggyilkolására szőtt összeesküvésben. Egy svéd hátizsákos turista holttestét pedig a 43. emeleten találták meg 2014-ben, ami tovább növelte az épület köré szőtt rémmesék számát.

  A felhőkarcoló valóban veszélyes hely, de ez elsősorban az egyre romló állagának köszönhető. Az omladozó épületbe tilos a belépés, aki mégis megteszi, az könnyen a rács mögött köthet ki. A bangkoki rendőrség még azokat is előveszi, akik a közösségi oldalakon fotókat osztanak meg a toronyház belsejéről. Mondjuk egy ilyet:

 • Közismert, hogy Lubics Szilvia nem ugrik félre a kihívások elől, az ultrafutó olyan próbatételeken van túl, amelyeken mi, egyszerű földi halandók már az első méterek után elvéreznénk. Most éppen az Antarktiszon feszegeti a határait, ahol 250 kilométert fut, amelynek előfeltétele két, hasonló távú sivatagi futás teljesítése volt.

  A korábbi évek tapasztalata szerint az indulók közül csak páran tudják teljesíteni a távot, de ez nem riasztotta el Lubics Szilviát (naná, az ötödik szakasz után vezeti a mezőnyt), arra azonban valószínűleg ő sem volt felkészülve, ami a második napon történt vele.

  Az ultrafutó beszámolója szerint őrült nap volt, élete legdurvább futását teljesítette, amivel át is vette a vezetést. De beszámolója szerint nem ez volt a legemlékezetesebb:

  „Ma olyan szigeten futottunk, ahol voltak pingvinek. Már alig vártam, hogy láthassam őket, annyi klassz képet láttam róluk. Erre futok békésen, gyönyörködöm bennük, élvezem, hogy köztük lehetek, erre az egyik pillanatról a másikra az egyikük megtámad! Odarohan hozzám, se szó, se beszéd, felborít, és elkezdi ütni a csőrével a lábam. De úgy rendesen. Teljesen lesokkolódtam. Két másik futó rohant oda hozzám, ők kergették el. Azt hittem ezek cuki állatok.... Biztos nem véletlenül támadott meg, tudom, hogy én futottam az ő területükön, de ez akkor is váratlanul ért. Vicc nem? Már csomó helyen futottam a világon, ahol megtámadhatott volna valami vadállat – amitől be is voltam rezelve – de semmi nem történt. Erre az Antarktiszon megtámad egy pingvin.”

  Lubics Szilvia két nappal később már megbocsájtott a pingvinnek, és készül a magyar idős szerint csütörtök reggel kilenckor kezdődő utolsó etapra, amely 8-9 órán át fog tartani, és amely után jó eséllyel győztesként inthet búcsút a pingvineknek.

 • Természetesen a TikTokon, az igazán fontos problémák platformján tartja lázban a netezőket a kérdés: amikor a Toy Story 3-ban Barbie elkezdi aprítani alsógatyás, kikötözött párja ruháit, vajon a kétségbeesett Ken azt mondja, hogy „Oh, Barbie”, vagy a kevésbé szofisztikáltabb „Oh, f...ck” hagyja el a száját.

  Természetesen már első hallásra is hülyeség a felvetés, hiszen a két kifejezés nem is hasonlít egymásra, viszont rávilágít egy tudományos kérdéskörre, a hang illúzió problematikájára.

  A már jóval 3 millió megtekintés fölött járó TikTok-videó két táborra szakította a követőket, és bőven akadnak, akik egyértelműen a „f...ck”-ot hallották ki a jelenetből. Valerie Hazan, a University College London professzora szerint az ilyen audió trükkök sikerességének magyarázata, hogy az agyunk rákattan egy másodjára észlelt vagy sugalmazott mintára, amelyet aztán képtelen elengedni.

  Ön szerint mit mondott Ken?

 • Catherine Ommanney a Nem átlagos feleségek-univerzumból közepesen ismert valóságshow-hős, aki a Real Houseviwes of DC szériájával vált (viszonylag) ismertté. A brit születésű családanya most újra reflektorfénybe került, miután a The Sunnak azt állította, hogy 36 éves korában, kétgyermekes anyaként hónapokig tartó „szenvedélyes” viszonyba keveredett az akkor 21 éves Harry herceggel.

  Ommanney azt állítja, azért tálalt most ki, mert attól tart, Harry herceg hamarosan megjelenő önéletrajzi könyvében nem szerepel majd a románcuk. Mint elmondta, Harryvel a London Art Barban ismerkedett meg, és azonnal érezte kettejük között a kémiát.

  Az étteremből egy közös ismerősük lakására mentek, ahol

  • Harry szendvicset készített neki,
  • tizenöt percen át játékból birkóztak,
  • majd távozóban a herceg élete legjobb csókjában részesítette.

  Harry akkoriban Chelsey Davy-vel járt, így a hónapokon át tartó, „szenvedélyes” kapcsolatuk sosem került nyilvánosságra. De Ommanney szerint a herceg annyira nem is volt az esete:

  Ha tíz évvel idősebb és nem a királyi család tagja, ő lett volna a tökéletes férfi számomra

  – mondta a brit bulvárlapnak.