Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
0 °C
5 °C
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Noha jókora darab hiányzott belőle, a ragadozó nem állt le a vadászattal.

  Félelmetes jelenetet örökített meg egy kutató a tenger alatt: a felvételen egy durva sérülést elszenvedett cápa látható, ami sokak szerint egyenesen olyan, mintha zombi lenne.

  A sérülést egy másik cápa okozta, ugyanis a kannibalizmus egyáltalán nem ritka ezen állatok körében.

  A cápa cápát eszik. Ezt mindenki tudja. Viszont az ilyesmit nagyon nehéz dokumentálni

  – mondta Dr. Mario Lebrato, aki első kézből tapasztalhatta meg a víz alatti titánok harcát.

  A horrorisztikus támadás az után következett be, hogy a spanyol partoknál Lebrato és csapata szabadon engedett egy feketevégű cápát. Pillanatokkal később megjelent egy csapat ragadozó, köztük egy bikacápa is,

  majd kegyetlenül megtámadták a frissen szabadon engedett példányt, amiből egy jókora darabot is kitéptek.

  A támadást követően a szerencsétlenül járt, félig megevett feketevégű még jó húsz percig körözött a tudós és csapata körül, majd elpusztult a súlyos sérülései miatt.

  (The Sun)

 • Az egykori miniszterelnök a Facebook-oldalán mesélt első repülési élményéről, illetve hogy épp a várakozóban vannak kisfiával, akivel együtt utaznak el.

  Az a posztból nem derült ki, hogy hová mentek, de Gyurcsány elárulta, hogy igazi csoda volt számára, amikor harmincévesen először ült fel egy repülőre.

  Nekem ünnep volt akkoriban a repülés. Minden gond és baj mellett jobb lett a világ. Persze tudom, hogy nekem, neki sokkal könnyebb dolga van. Másnak nem ilyen problémái vannak. De ettől még a világ akkor is jobb lett, ha az ellenkezőjét akarják sokan elhitetni

  – olvasható a posztban.

 • Szó szerint kihagyhatatlan ajánlat.

  A skandináv bútoráruházlánc a napokban kezdte el legújabb, Tiny Homes névre keresztelt kampányát, melynek okán olyan bútorokat hoztak forgalomba, melyek extrém kicsi lakásokban is kényelmesen elférnek – az IKEA azonban Japánban lehetőséget ad arra, is, hogy valaki épp tőlük vegyen bérbe egy ilyen mini lakást.

  A mindösszesen tíz négyzetméteres lakás Tokió Sindzsuku kerületében van, és tulajdonképpen mindennel fel van szerelve: van benne konyha, nappali és fürdőszoba is, aludni pedig a galérián lehet. A legszebb az egészben, hogy mindezért a cég havi szinten csak 99 jent, vagyis alig több mint 280 forintot kér el a jövendőbeli lakótól.

 • Bryan Adams maga számolt be arról, hogy pozitív tesztet produkált.  Az énekes a reptérről egyenesen a kórházba ment, de nincs komoly baja.

  Adams
  Fotó: Instagram

  „Épp megérkeztem Milanóba, ahol másodszorra is pozitív lett a tesztem ebben a hónapban. Szóval irány a kórház. Köszi a támogatást!” – írja a posztban Adams.

 • Emlékérme kibocsátásával tiszteleg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pilinszky János életműve előtt a költő születésének századik évfordulóján. 

  A jegybank 10 ezer forint névértékű ezüstérmét és annak 2 ezer forintos színesfém változatát bocsátja ki 4 ezer darabos korlátozott példányszámban – mondta el Hergár Eszter, az MNB társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója. 

  A Pelcz Balázs szobrászművész által tervezett emlékérme egyik oldalán  Pilinszky portréja kapott helyet Szebeni András emblematikus fotójaalapján, míg a tulajdonképpeni előlapon egy füves tájon álló kopár fa látható, háttérben a felkelő nappal, amit a költő Apokrif című versének motívuma ihletett.

 • Egy Alkotmány utcai kávézóban kapták lencsevégre.

  Mint arról korábban már az Index is beszámolt, a Marvel-filmek Hulkja, Mark Ruffalo már jó ideje Budapesten tartózkodik, legújabb filmjét a Poor things című mozit forgatja ugyanis. A Golden-globe és Emmy-díjas színész már sokadszor tért vissza az ötödik kerületi kávézóba, ahol ezúttal a személyzet már egy közös képet is készített vele.

  Köszönjük Mark Ruffalo, hogy ilyen sokszor meglátogattál minket. Reméljük élvezed a Budapesten töltött időt!

  – olvasható a kávézó által közzétett bejegyzésben.

 • A színésznő azonban nem sértődött meg, szerinte ez azt jelentette, hogy Tamás kifejezetten otthon érezte magát.

  Tovább robog a TV2 által halottaiból feltámasztott Hal a tortán című sztáros-vendéglátós vetélkedő, melynek eheti versenyzői Ördög Nóra, Zsidró Tamás, Köllő Babett, Keleti Andi és Katus Attila voltak.

  Csütörtök este a Sztárban Sztár leszek! mestere, Babett látta vendégül a többieket, a hangulat pedig olyan családiasra sikerült, hogy Zsidró Tamás még egy délutáni alvásra is elhúzódott – mindezt aközben, míg Babett nagybátyja, Köllő Tamás éppen a vendégeket szórakoztatta. 

  Teljes normális az szerintem férfiembereknél, hogy otthoni környezetben, hogyha megették az ebédet, akkor ebéd után ledőlnek, majd csendesen bealszanak egy kicsikét. Láttam a Tomin, hogy ő már majdnem be is aludt, de számomra ez azt jelenti, hogy otthon érezte magát nálunk, és én esküszöm nagyon örülök ennek

  – mondta Babett a történtekről. Az adás ominózus részletét itt nézheti vissza: 

 • Ilyen egy győztes páros.

  Múlthéten Tóth Andi és Andrei Mangra táncolta fel magát a Dancing With The Stars dobogójának első helyére. A győztes produkció után a páros az Indexnek is mesélt az élményről.

  Andiék a minap a Budapesti Fashion Weekre is ellátogattak. Úgy hírlik, mindenki velük akart fotózkodni, ők pedig eleget is tettek a kéréseknek, sőt. Később kéz a kézben vonultak végig a kifutón.

 • Most már ő is úgy érzi, hogy nem igazán lenne szabad tűz közelébe engedni.

  GettyImages-676666150
  Fotó: Randy Holmes / Getty Images Hungary

  Az, hogy Jimmy Kimmel leégeti a szőrt magáról lassan igazi tradícióvá válik, lánya bevallása szerint ugyanis édesapja minden hálaadási vacsora készítésénél megégeti magát. 

  Boldog hálaadást mindenkinek! Próbáljátok meg nem leégetni a hajatokat és a szemöldökötöket a sütő begyújtása közben

  – írta a műsorvezető az Instagram-oldalára, ahová egy képet is feltöltött, összeolvadt hajszálakkal. 

 • Prágában falatozik kürtőskalácsot a Marvel-filmek félistene, Chris Hemsworth.

  Névtelen
  Fotó: Instagram

  A színész magyar származású feleségével, Elsa Patakyval, illetve gyermekeivel egy forgatás miatt költözött ideiglenesen Prágába, ahol ellátogattak a karácsonyi vásárba is.

  A Thort megformáló színész itt próbálta ki a töltött kürtőskalácsot, ami eredendően magyar ételnek számít, de népszerűsége miatt más országokban is fellelhető.

 • Hatalmas szíve van.

  Csütörtök délelőtt jelent meg egy több mint ötperces videó The Rock Instagram-oldalán, melyben egy hatalmas ajándékkal lepi meg egyik rajongóját.

  Meghívtam a rajongókat a Red Notice különleges színházi vetítésére, és szerettem volna valami klassz dolgot csinálni mindannyiuknak. Valami NAGYOT akartam tenni, valami masszívat, valami felejthetetlent. Az eredeti ötletem az volt, hogy elajándékozom a Porsche Taycant, amit a filmben vezetek, ezért megkerestük a Porschét, de nemet mondtak. Én azonban igent! Eszembe jutott ugyanis, hogy akkor elajándékozom a saját egyedi terepjárómat, az én kicsikémet. A lehető legtöbb információt gyűjtöttem össze mindenkiről, aki a közönség soraiban volt, végül azonban Oscar története hatott meg a legjobban.

  – írta a bejegyzésben Dwayne. A színész egyenesen a vetítőterembe ment, ahol köszöntötte a film nézőit, majd magához hívta Oscart is, aki

  • Gondoskodik a 75 éves édesanyjáról,
  • személyi edző,
  • vezeti a helyi templomot,
  • támogatást nyújt a családon belüli erőszak áldozatául esett nőknek,
  • valamint büszke és alázatos haditengerészeti veterán

  Dwayne ezek után a parkolóba invitálta a férfit, majd egy levelet nyújtott át neki, melyet a terepjárójából vett ki. 

  Köszönjük a rengeteg segítséget, élvezd ki az új terepjáródat

  – állt a levélben, melynek felolvasása után a férfi zokogásban tört ki.

 • Felállították a windsori kastély idei karácsonyfáját, amiről a királyi család hivatalos Instagram-oldala osztott meg egy fotót.

  GettyImages-882819120
  Fotó: Stuart C. Wilson / Getty Images Hungary

  Az impozáns karácsonyfa hat méternél is magasabb, ami II. Erzsébet királynő követőinek tetszését is azonnal elnyerte.

  „Na EZ egy karácsonyfa!”

  „Micsoda gyönyörű kezdése ez az ünnepeknek” – olvasható a kommentek között.

 • Ironikus, hogy a YouTube leggyűlöltebb videója nem másé, mint magáé a videómegosztóé, ami még Guinness-rekordot is döntött a maga 19 milliós dislike-jával. Ezt ugye már a YouTube legutóbbi intézkedése miatt nem láthatjuk, de attól még ott van.  

  A 2018-ban kiadott YouTube Rewind 2018: Everyone Controls Rewind című videó soha nem látott visszhangot váltott ki annak idején, aminek mindössze nyolc napra volt szüksége, hogy megelőzze az akkori csúcstartó Justin Biebert, akinek Baby című számán 10 millió dislike ékeskedett. Egyébéként a Baby nyolc év alatt szerzett ennyit. Érezhető a különbség.

  A 2018-as Rewind tehát közel 20 millió dislike-ot gyűjtött, illetve pontosan 221 927 150-en tekintették meg a feltöltése óta.

   (Grunge)

 • Az agarak esetében nem is olyan meglepő, hogy rendkívül hosszú nyakat növesztenek, de Brodie, az agarak és whippetek rokonságában álló azawakh fajta még fajtársain is túltesz.

  SWNS LONG NECK 001
  Fotó: Louisa Crook / SWNS

  Gazdája, Louisa Crook kölyökkutyaként mentette meg Brodiet, akit kiskorában elütött egy autó, ezért az egyik melső lábát amputálni kellett a balesetet követően. Emiatt a kiskutya nyaka optikailag még hosszabbnak tűnik, de ez teszi őt igazán szerethetővé és különlegessé.

  SWNS LONG NECK 005
  Fotó: Louisa Crook / SWNS
 • A Netflix még tavaly mutatta be az Enola Holmes című filmet, amiben a Stranger Things sztárja, Millie Bobby Brown formálta meg a zseniális detektív kishúgát, aki eltűnt édesanyját próbálta felkutatni.

  holmes
  Fotó: Instagram

  A film hatalmas siker volt, a Netflix pedig be is rendelte a második epizódot, amit jelenleg épp Londonban forgatnak. A Just Jared Instagramon tett közzé egy képet, amin rögtön Enolát, illetve a Sherlock Holmest megformáló Henry Cavillt is láthatjuk.