Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Miklós
1 °C
4 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Kuttiyamma, a dél-indiai Kerala államban élő 104 éves asszony mindig is iskolába szeretett volna járni, de 16 éves korában férjhez adták.

  Így végül a gyerekek és a háztartás vezetése mellett ez a vágya sosem teljesülhetett.

  FD9w2acVQAIXP3V
  Fotó: V. Sivankutty / Twitter

  Egészen mostanáig.

  A nagymama ugyanis egy évvel ezelőtt úgy döntött, hogy itt az ideje megtanulnia írni és olvasni, amiben először unokái segítségét kérte, de ők többnyire angol nyelvű könyveket olvastak, amiket sajnos nem értett.

  Ezután jött a lehetőség, hogy részt vegyen egy, a kormány által támogatott írástudási programban, ahol olyan jól halad, hogy nemrég 100-ból 89 pontot ért el egy írásteszten.

  A nagymamának még a testvérei sem jártak iskolába, így ő lett az első közülük, aki megtanult írni és olvasni, ezzel pedig azt is bebizonyította, hogy sosem késő elsajátítani egy új képességet.

  (Forrás: BBC)

 • Különleges módját választotta a Zenit Szentpétervár csapata annak, hogy felhívják a figyelmet a négylábúak örökbefogadásának fontosságára.

  Néhány nappal ezelőtt ugyanis az orosz csapat minden egyes játékosa a helyi menhelyekről származó, imádnivaló kutyák kíséretében lépett pályára az FC Rosztov elleni mérkőzésük előtt.

  A kutyák láthatóan élvezték a Gazprom Aréna légkörét, remélhetőleg pedig sokan otthonra leltek közülük.

 • Ismét sikerült lencsevégre kapni valakit, ahogy az edzőteremben kukkol.

  kukker
  Fotó: TikTok

  Nem először hallani arról, hogy fura alakok járnak azért edzőterembe, hogy ott videózzanak le edzés közben nőket. Hasonló sztoriról már az Index is beszámolt.

  Ezúttal is egy TikTokon felbukkant videó buktatta le a kukkolót, aki Heidi Aragon tiktokkert pásztázta a tekintetével. A hölgy, aki rendszeresen készít magáról videókat az edzőteremben, először igyekezett ignorálni a kéretlen nézőt, majd oda hívta a férjét, hátha az elriasztja az illetőt, aki kitartóan legeltette tekintetét Heidin.

  Egy ponton a tiktokker megunta, majd visszabámult rá, később pedig oda is ment, hogy megkérje, fejezze ezt be, mert kényelmetlenül érzi magát tőle.

  Persze a férfi tagadta, hogy bármi ilyesmiről szó lenne, mondván ő csak nézelődik, azonban gyorsan elfehéredett, amikor megtudta, hogy látszik mit csinál a videón, amit Heidi készített.

 • Lassan már egyre közelebbinek látszik az HBO Max kínálatában újév első napján debütáló 20 éves Harry Potter találkozó. A streaming szolgáltató pedig jó érzékkel továbbra is csak csepegteti az információkat a széles rajongótábor számára.

  Legújabb előzetesében viszont pár képkocka erejéig, már látható az egykori ikonikus színészi gárda néhány tagja. 

  Helena Bonham Carter sziluettje bukkan elő például a filmekből jól ismert „Reggeli Próféta" újság hasábja mögül, aki Bellatrix Lestrange-et alakította. Robbie Coltrane neve olvasható egy Roxforti meghívó levélen, aki annak idején a varázslóiskola vadőrét játszotta. Matthew Levis, másnéven a filmekből ismert Neville Longbottom-hoz szintén bagoly posta érkezett, de a többször visszatérő 9 és ¾-ik vágány peronján, már a Hermione Granger-t játszó Emma Wattson is éppen felszállásra készül. 

  Sokkal ugyan nem lesznek okosabbak a széria rajongói, de garantáltan még izgatottabbak az újabb rövid ízelítő láttán.