Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-5 °C
5 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A noÁr mozgalom alapítója Molnár Árontól már megszokhattuk, hogy pár havonta közügyekkel kapcsolatos számokat ír, amikhez videoklipeket forgat, hogy ezzel az eszközzel a lehető legtöbb emberhez juttassa el üzenetét.

  A színész-aktivista készített már dalt az oktatás nem túl biztató helyzetéről, az összefogás erejéről, de a Színház- És Filmművészeti Egyetem modellváltása környékén az SZFE akkori közösségének többségi hangját is közvetítette. Tartott beszédet TEDx előadáson arról, hogy miért fontos, hogy minden embernek legyen egy ügye, ami mögé beállhat, ennek elméletét pedig napi szinten bizonyítja a közösségi média felületeken, ahol a noÁr projekt alatt minden ügynek külön nagyköveteket választottak. Most kérdésekre válaszol, rap formába öntve az ars poetikáját.

  A Milyen áron? című dalban több személyes üzenetet is megfogalmaz, többek között Vidnyánszky Attilának, akinek több titulusa van a kulturális szférában, mint megnevezése Daenerys Targaryen karakterének a Trónok harcában, pedig az sem volt kevés.

  Az indulatomat ne vedd át, én csak igazságot szeretnék, nem kulturális vendettát.

  Áron a dalban saját magát kéri számon viselkedéséért és tetteiért, de meg is válaszolja a gyakran ismételt kérdéseket. Kifejti, hogy azért szólal fel számára fontos ügyekért, mert azt érzi, hogy akkor hagyná cserben az országot, ha nem így tenne. Ezt erősíti, hogy a klipben tükörképének válaszolgat, márpedig ahogy a mondás tartja, csak az tud tükörbe nézni, akinek tiszta a lelkiismerete.

  Ha kussolni látnátok, én világgá szaladnék.

  Túl nagy árat fizetnék hogyha csendben maradnék!

  A dalban ezen kívül kifejti, hogy mindenki csak akkor tud tenni a változásért, ha cselekszik, ezért például szavazásra, illetve szavazatszámlálásra biztatja a népet, de mindemellett kiemeli, hogy nem kötelezte el magát sem a jobb, sem a bal oldal mellett, ő középre tendál.

  Mi, a nép vagyunk, ‘ki megakad a pártok torkán. És hiszem, hogy el fog jönni a szakértői kormány.

 • Rebel Wilson hatalmas átalakuláson ment át az elmúlt évben, ugyanis több mint 36 kilótól szabadult meg.

  GettyImages-1357810171
  Fotó: James D. Morgan / Getty Images Hungary

  A fogyásnak köszönhetően úgy érzi, hogy teljesen megváltozott az élete és végre 'Fat Amy' szerepét is maga mögött tudhatja. Az elmúlt években ugyanis sorra ugyanazokat a szerepeket osztották rá, amiből egészen mostanáig nehéz volt kitörnie.

  A Life Uncut podcastben Rebel arról mesélt, hogy korábban kénytelen volt elfogadni ezeket a lehetőségeket, mert úgy érezte, csak a vígjátékokban tud érvényesülni.

  Azért mentem bele a vígjátéki színészetbe, mert tudtam, hogy a humoristáknak mekkora hatalmuk van - az emberek szívesebben nevetnek olyan embereken, akikkel nem akarnak szexelni.

  2020-ban azonban úgy döntött, hogy életmódot vált, egészségesebb lesz és lefogy. Rebel bevallotta, hogy a fogyás megnyitott előtte ajtókat, így végre a drámai színészet felé veheti az irányt.

  Megnyíltak a drámai szerepek, amiknél korábban nem gondoltak rám. Fantasztikus érzés, így tényleg használhatom a színészi izmaimat.

  Így a jövőben biztosan számíthatunk arra, hogy komolyabb szerepekben láthassuk a színésznőt.

 • A színész-énekes új lemezen dolgozik The Biebers nevű zenekarával, a friss dalok közül pedig az egyik most klipet is kapott.

  Az Első Évad című szám kisfilmje párhuzamos idősíkban játszódik. A sztoriban Puskás Petiék kulcsot adnak a lakásukhoz egy idegen lánynak, aki időközben elfoglalja az otthonukat. 

  Az énekes szerint a pandémia ideje alatt meglehetősen kreatív időszakát éli a csapata, a z elmúlt félévben ez már a negyedik dal, amit a zenekar kihoz.

  Íme:

 • A nemrégiben új arctetoválással jelentkező Aleeval a Fókusz készített riportot.

  alee

  Az X-Faktor nyertese a műsor alatt sem titkolta, hogy nehéz körülmények között él a családjával, így különösen jó helyre került a nyeremény. Az interjúban elmesélte, hogy a verseny vége óta folyamatosan fellépésekre jár, és több rajongója felajánlkozott már neki. De az ajánlatok mellett többen amiatt is megkörnyékezték, hogy adjon kölcsön nekik.

  Felkeresnek, hogy én vagyok a hatodik unokaöcséd, az xy-tól vagyok, az xy időben még találkoztunk, xy-nál, és az a helyzet, hogy meg vagyok szorulva.

  Az énekes bevallotta, hogy az első hónapokban nehéz vigyázni a hirtelen jött 12 millióra, mert helyre kell hoznia az életkörülményeit és szeretne segíteni a családjának is, például egy autót vásárolna nekik. Eközben pedig magára is szeretne költeni, ezért elsőként egy régóta vágyott 60 ezer forintos cipőre költött, amit azóta nagy becsben tart.