Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-5 °C
5 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 •  

  A Brookfieldben található idősotthon lakói világhírű festmények szereplőinek öltöztek, méghozzá egy 2022-es naptár kedvéért.

  A 14 lakó igyekezett a lehető legpontosabban lemásolni az eredeti művek szereplőit a fotósorozat kedvéért, mutatjuk az eredményt:

 • Bár Kim Kardashian feje fölött elkezdtek kissé sokasodni a magánéleti felhők az utóbbi időszakban, viszont legutóbbi posztjának kisérősora alapján már visszatalált az „anyatermészet" szerető ölelésébe.

  A modell ettől függetlenül továbbra is férjétől, Kanye Westtől való válásának jogi procedúrájában úszkál, persze ez nem szabhat gátat annak, hogy közben csobbanjon egyet a tengerpart menti habok között.

  Széles mosollyal az arcán tudattja a világgal legutóbbi képsorozatában, hogy a felhőtlen jókedv mámora visszaköltözött életébe és így élvezi ismét a sós tengeri szellő simogatását. Na meg persze lehetséges, hogy nem csak annak, a kép sarkában meghúzódó árnyékban a követők máris lehetséges új választottját, Pete Davidsont vizionálják.

 • Nem az ember, de még csak nem is egy majom nyerte a leghosszabb karú emlős versenyét, hanem a lajhárok, ugyanis nekik a legmagasabb az IM-indexük.

  Az IM-index (intermembrális index) egy speciális arányszám, amelyet úgy számolnak ki, hogy az állat mellső végtagjainak hosszát elosztják a hátsók hosszával, majd az eredményt százzal szorozzák. A speciális arányszám segíti a paleontológusok munkáját annak meghatározásában, hogy egy felfedezett fosszília miként mozoghatott életében, vagyis a karjai vagy a lábai voltak-e a helyváltoztatásért felelősek, esetleg mindkettőt használta. A földön élő emlősök esetén a lábak általában hosszabbak, míg az életüket a lombkoronák magasságában leélő állatoknál a karok.

  Az ember átlagos IM-száma 68-70, vagyis a karjaink nagyjából a lábunk hosszának 70 százalékát teszik ki. A két lábon járó állatoké átlagosan 50 és 80 között mozog, a négylábúaké 80 és 100 között, míg a fákon függeszkedve közlekedő emlősöké 100 felett van, magyarázza a Qubit a Live Science cikke nyomán.

  A Mary Ellen Holden, a New York-i Természettudományi Múzeum emlősökre szakosodott zoológusa által összeállított listán a győztes helyet a Dél- és Közép-Amerikában élő háromujjú lajhárok (Bradypus tridactylus) és füstös háromujjú lajhárok (Bradypus variegatus) foglalják el 171 és 172 IM-indexszel, ami a legmagasabb az összes vizsgált faj közül. Mögöttük vannak a Szumátrán és Malajziában élő sziamangok (Symphalangus syndactylus) 140-es pontszámmal, illetve a Kína, Laosz és Vietnám erdőiben élő, veszélyeztetett bóbitás gibbonok (Nomascus concolor) 147-es átlagos IM-indexszel.