Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Piroska
-4 °C
5 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A filmes díjátadók kedvelőinek nem lehet ismeretlen Ricky Gervais komikus neve, aki az utóbbi tíz évben összesen ötször volt műsorvezetője a Golden Globe-gáláknak. A szókimondó humorista aranyköpései az évek során messze híressé váltak, ugyanis különösen szeretett éles nyelvvel kiszemelni pár hírességet a nézőközönségből, akiknek kárára el tudott sütni egy-egy arcpirító poént. 

  A híresség Graham Norton műsorában beszélt arról, amit mi is megírtunk, hogy idén már biztosan szerényebb körülmények közt zajlik a díjátadó, illetve ő maga nem fog visszatérni a jól megszokott host szerepében.

  Első alkalommal a sajtó és nagyjából mindenki úgy volt vele, hogy hogyan vagyok képes ilyen borzasztó dolgokat mondani ilyen gyönyörű emberekről. Ötödjére pedig már szinte: Jól van, adjál nekik, már elegünk van a hírességekből

  – összegezte nevetve Gervais díjátadós ámokfutását. Bár többek között nem egy elhíresült mém volt neki köszönhető, elég, ha Tom Hanks jól elkapott grimaszára gondolunk, de idén már nem szándékszik visszatérni. Elmondása szerint ugyanakkor hálás volt a lehetőségért, viszont úgy gondolja, számára elég volt az ilyen jellegű szereplésből.

  A sztárok nem kis örömére valószínűleg nem fogja őket többé verbálisan ostorozni, de az eddigi gálák pillanatai megmaradnak közkincsnek.

 • Közel 3, 5 millióan nézték meg azt a cuki TikTok-videót, amelyben kinyitnak egy zacskó chipset, amelyben burgonya helyett egy kiscica bújt meg.

  cica
  Fotó: TikTok

  Hiába, az emberek nem tudják megunni a macskás videókat, mi sem mutatja ezt jobban, mint a következő, amelyben egy chipseszacskóban megbújt cica 3,5 milliós nézettséget hozott és közel 62 ezer kommentet eredményezett.

  Egyébként maga a videó tényleg kedélyjavító:

 • Egy török farmer kezdett különös kísérletbe, aki tehenei szemére rakott virtuálisvalóság-szemüveget, hogy ezzel megnyugtassa az állatokat, így több tejet adjanak.

  A teszt alatt átlagosan öt liter tejjel adtak többet azok a tehenek, amelyek szemüveget viseltek. A VR-ban élő tehenek átlagosan 27 liter tejet adtak, míg a többi tehén 22 litert, írja a HVG. A török gazda több új szemüveget rendelt állatainak, a terve az, hogy zöld legelőkről mutat majd a szemüvegen keresztül fotókat a teheneknek, közben pedig időnként klasszikus zenét játszik le nekik.

  Hasonló kísérletet végeztek korábban egy orosz gazdaságban is, ott is hasonló eredményt értek el. A dolog morális vonulata már más kérdés.

 • Nosztalgiázással indította a napot a műsorvezetőnő.

  Ördög Nóra és Nánási Pál még 2010-ben házasodtak össze a tihanyi anyakönyvi hivatalban, a ceremóniára pedig tényleg csak a legfontosabb családtagok voltak meghívva – erről maga a műsorvezetőnő posztolt pár évvel ezelőtt. A most közzétett fotókon Nóra vélhetőleg a lánykérés utáni pillanatokban látható Barcelonában, főszerepben álomszép jegygyűrűjével.

  Barcelona egy nagyon fontos város az életünkben...

  – írta posztjában a műsorvezetőnő, utalva arra, hogy férje itt kérte meg a kezét.