Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Károly, Karola
0 °C
7 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ott vannak, mégsem fogjuk fel, hogy láttuk őket.

  A szubliminális üzenetek (subliminal messages) olyan képek, amik a tudat számára szinte érzékelhetetlenek, de mégis hatással lehetnek ránk.

    A filmekben, reklámokban sokszor élnek a készítők ezzel a módszerrel, legtöbbször pedig észre sem vesszük, hogy egy oda nem illő dolgot is bevágtak egy-egy jelenetbe.

   

  A szubliminális üzenetekről 1980-ban jelent meg egy könyv Bryan Key tollából, ami „A kagylók orgiája és más tudatbefolyásolók,  amiket a média használ viselkedésünk uralására ” címet viseli.

  Ebben azt taglalja, hogy a reklámok szexuális tartalmú üzenetekkel uralják az emberek viselkedését, amit a „SEX” szó ételekben, és egyéb hétköznapi dolgokban való elrejtésével érnek el.

  Ezek konkrétan olyan képkockák, amik másodpercekre bukkannak fel, az ember pedig fel sem fogja, hogy mit látott.

   

  A YouTube tele van olyan videókkal, ahol ilyen rejtett üzeneteket fednek fel, ilyen például a Harcosok klubja befejezése, ahol a film végén egy férfi péniszét mutatják, de a Disney meséiben is előfordulnak érdekes képkockák.

 • Ma öt éve órákon át több méter széles korcsolyázó embertömeg kötötte össze a Balaton két partját Badacsony és Fonyód között, mintegy 6 kilométer hosszan. Amikor Kardos Gábor kitalálta a Balaton-átcsúszást, nem sokan hittek a megvalósíthatóságában, és a szervezők száz embernél többre nem is számítottak. Végül nagyjából tízezren vágtak neki a távnak, a tó közepén spontán piknik alakult ki.

   Európában egyetlen nagy tó sem szokott befagyni, és ehhez hasonló jégtúra, tömeges átkelés ilyen extrém távon leginkább csak a Balatonon lehetséges – amennyiben lesz még valaha sportolásra alkalmas jég.

 • Ahogy korábban az Index is beszámolt róla, ByeAlexre hosszú idő után ismét rátalált a szerelem, egy Benjamina nevű, gyönyörű modell személyében. 

  Az énekes Instagram sztorijaiból ítélve nagy a szerelem közöttük és sok időt töltenek egymással, bújkálni pedig semmiképp nem szeretnének, ezért szilveszterkor felfedte a lány kilétét.

  A fiatal lány tegnap sejtelmes, félmeztelen fotót posztolt magáról, az énekes pedig nem győzött bókolni neki a kép alatt.

  A tejútrendszer legszebb emberi lénye vagy

  — írta Alex a fotóhoz. A bejegyzés ide kattintva elérhető.

 • Nicolas Cage, Hollywood egyik legfurcsább embere, amit azzal, hogy kiderült, van egy házi varja, pedig nem segített ezt megcáfolni.

  A szebb napokat is látott Nicolas Cage nem sok jó filmet tudhat magáénak az utóbbi években, leszámítva egy-két valóban jól sikerült darabot, azonban az emberek többsége igy is töretlenül kiáll a sztár mellett, aki gyakran keveredik fura dolgokba.

  Legutóbb például kiderült, hogy a macskája mellett, egy varjút is tart otthon, aki ráadásul be is szól neki rendesen – írja az IGN Hungary.

  „Elkezdett beszólogatni. Ami nekem elég vicces” – mondta a színész, aki elárulta, hogy a Teegra névre keresztelt varjú gyakran mondja, hogy „viszlát”, amihez rögtön hozzá is teszi, hogy „segg”.

  A varjak nagyon intelligens állatok, tetszik, ahogy kinéznek. Mindig Edgar Allan Poe jut róluk eszembe. Bírom ezt a goth stílust, én is annak vallom magam

  – mondta Cage.