Botond, Mózes
EUR 389,75 Ft
USD 373,46 Ft
12 °C
29 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Visszatér a Tizedik Doktor és Donna!

  10
  Fotó: YouTube

  Hamarosan a 60. születésnapját ünnepli az rendőrségi telefonfülkével idő és teret átutazó Doctor Who sorozat, aminek egyik legnagyobb kincse kétségtelenül David Tennant volt, mint a Doktor 10. verziója, aki összesen 37 epizódban alakította a címszereplőt.

  Aki nem tudná, a sorozatban egy olyan idegent, egy Időlordot követhetünk végig, aki egy telefonfülkének álcázott hajóval, a Tardissal utazik téren és időn át, immáron 60 éve.

  A sorozat érdekessége, hogy 3-4 évente új arcot kap a Doktor, legutóbb például Jodie Whittaker formálta őt meg, mint a 13. Doktor, akit a Szexoktatás sztárja, Ncuti Gatwa fog jövőre váltani.

  Russell T Davies, aki korábban már showrunnere volt a Doctor Whonak, szintén visszatér a Tardis fedélzetére 2023-ban, és ő maga erősítette meg, hogy Tennant, illetve Catherine Tate is hivatalosan tiszteletét teszi majd a jövőre esedékes jubileumi adásban.

 • Egy 68 éves halász azt állítja, hogy 50 évvel ezelőtt elrabolták őt az idegenek, akik figyelmeztették a III. világháborúra és a Covid-járványra is.

  Calvin Parker eddig megtartotta magának a baljós jóslatokat, de most attól retteg, hogy tényleg valósággá válnak, így úgy érzi, ideje megosztania a világgal történetét. 

  „Az időm itt a Földön a végéhez közeledik. Nem akarok anélkül elmenni, hogy van a birtokomban olyasmi, amivel segíthetek az embereken” – kezdte a mondandóját Calvin, akinek története 1972-ig nyúlik vissza, amikor egy UFO landolt Mississippiben, miközben ő épp az egyik barátjával horgászott.

  A férfit állítása szerint ekkor magukkal vitték az idegenek, és egy olyan járványra figyelmeztették, amit az emberiség fog okozni.

  „Ez a járvány milliókkal fog végezni, megcsappan az élelmiszerkészletek, az emberek pedig egymástól fognak lopni” – mondta Parker.

  „Ez már most zajlik, de ennél csak rosszabb lesz, családok fordulnak egymás ellen, barát baráttal fog küzdeni. Eljön majd az idő, amikor lehetetlen lesz bízni a másikban.”

  Parkert állítólag a harmadik világégésre is felkészítették az űrlények, ahol mérgező földekről, ételhiányról beszéltek neki.

  Nem tudom, hogy ez nukleáris háború lesz-e vagy sem, de nemzet nemzet ellen fordul. Nem lesz olyan ország a Földön, amit ne érintene a háború.

  Parker állítja, nem ő találta ki ezt a történetet, megmutatták neki a jövőt, látta, hogy mi vár ránk. Mint mondta, a halászt egy erős hipnózis alá vetették elrablói, az egyik női idegen pedig a körmeivel megkapargatta a szemgolyóit, majd megszorongatta a nyakát, az egyik ujját pedig feldugta az orrába.

  „Gonosz volt az az idegen, nagyon gonosz volt. Látom a pusztítást, olyan dolgokat, amiket korábban nem láthattam.”

  A halálközeli élményét végül az zárta le, hogy az idegenek egy vérátömlesztést hajtottak rajta végre, mai napig nem tudja, hogy mivel helyettesítették az ereiben a vérét, de nagyon megijesztik az őt gyötrő víziók. 

  (Indy100)

 • Új sorozattal jelentkezik a Netflix, amihez előzetes és premierdátum is érkezett.

  netflix
  Fotó: YouTube

  Amikor a tini vámpírként élő Juliette számára eljön a nap, hogy megölje első áldozatát, kiérdemelve ezzel helyét egy rangos és erős vámpír családban, a fiatal lány a városba érkező Callopeot szemeli ki magának. Ám Juliette azzal nem számolt, hogy potenciális áldozata vámpírvadász, ráadásul a legjobbak sarja.

  A két fél hamar rájön, hogy egyáltalán nem lesz könnyű végezni a másikkal, ellenben hamar szerelembe esnek.

  A Netflixre érkező sorozat június 10-én startol.

 • A megalodon egykoron az egyik legnagyobb, legfélelmetesebb ragadozója volt a bolyónknak, ami negyvenszer nehezebb, és háromszor hosszabb volt, mint a ma élő legnagyobb fehér cápa.

  A megalodon gigantikus,  14,2–16 méter hosszúra nőhetett meg, és 23–3,6 millió évvel ezelőtt létezett a szakértők szerint.

  A Mariana-ároknál készült még 2018-ban egy rejtélyes videó, amit most az internet népe ismételten felkapott, mondván bizonyíték lehet arra, hogy a kihaltnak vélt megalodon még ma is az óceánok mélyén garázdálkodnak.

  A gigantikus őscápa mindent megevett, ami az útjába került és a Föld legmélyebb óceánjait uralta. 

  "Szerintem akár csak az óriás polipok, a megalodon is az óceánok mélyebb részeire mentek, ezért sem találkozunk velük mostanában" - írta az egyik hívő a videóhoz, akinek véleményét többen osztották.

  "Hatalmasak az óceánjaink, és vannak olyan részek, amiket még mindig nem fedeztünk fel. Nem lepne meg, ha néhány meg még ma is ott élne."

  Azonban mielőtt bárki beleélné magát, hogy óriási cápák vannak a mélyben, érdemes megjegyezni, hogy a felkapott videón látható állat erősen hasonlít egy egyszerű somniosus pacificusra (tüskéscápa-alakúak rendjébe tartozik) , amik méretüket tekintve legfeljebb 7 méteresre nőhetnek meg, és legalább 2000 méterrel élnek a felszín alatt.

  Azonban az összeesküvés-hívők ennek ellenére  állítják, hogy a megalodonok képesek voltak elkerülni a feltűnést évmilliók óta, de Dr. Karl Shuker vezető kriptozoológus szerint nem ritka manapság sem, hogy eddig ismeretlen cápafajokra bukkanunk időnként. 

  Erre példa egy 2016-ban felfedezett, 18 méteres cápa, ami Japánban bukkant fel.

  Azonban Emma Bernard kurátor szerint, olyan hatalmas állat, mint a megalodon, egyszerűen képtelenség, hogy ma is életben legyen, tekintve, hogy más cápákkal, bálnákkal táplálkoztak, azonban semmi olyan észlelés nem érkezett, ami arra utalt volna, hogy egy megalodon méretű ragadozó vadászik a mélyben.

  Ön szerint létezhet még a megalodon?