Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A dél-londoni South Croydonban élő 14 éves Umair Qamar orrában 10 évig volt beragadva egy érme, amiről még csak nem is tudott.

  A tinédzser egyszerűen kifújta az orrából az érmét, ami 10 évig okozott neki légzési gondokat, ráadásul úgy, hogy nem is tudta, pontosan mi a gond. A fiú több orvosnál is járt az évek alatt, hogy kiderüljön végre mi a probléma, ám mindegyik arra a következtetésre jutott, hogy semmi komolyabb nem áll a háttérben.

  A 15 percig tartó művelet végül sikerrel zárult, Umair pedig meg is mutatta gondjainak forrását:

 • Barnáról szőkére váltott Lorde.

  A népszerű énekesnő megvillantotta szőkére festett haját a 2022-es Glastonbury Fesztiválon, az összkép pedig azt a hatást kelti az emberben, mintha a fiatal Madonna lépett volna színpadra.

  Az emberek azonban nem voltak elragadtatva Lorde új stílusától, mondván a szőke fürtök öregítik az egyébként 25 éves énekesnőt

 • Számos falfestmény díszíti a főváros utcáit, a remekművek nagy része a Színes Város Csoport érdeme. Munkáik közül a legismertebbek talán az Akácfa utca 27. szám alatti társasház tűzfalára pingált Polaroid, a Macskafogó című 1986-os animációs film Szigony utca 8. oldalán romantikázó egerei, a Régi posta utca 5. tűzfalán található, A csodaszarvas legendája ihlette absztrakt festmény, vagy a Dob utca 40. oldalára kent hatalmas szív. Utóbbira sokan csak az orosz-ukrán háború kitörését követően figyeltek fel, miután a Luke Embden brit művész által 2014-ben eredetileg vörösre mázolt alakzatot szolidaritásból az ukrán zászló színeire festették át.

  A sor most úgy tűnik, egy újabb remekművel bővül, méghozzá nem máshol, mint a Corvin Sétány mentén épülő Grand Corvin 2 melletti ház tűzfalán.

  44031028 d67183b28231773eeb594a997e2fc1a0 wm

  Az arra járók ámulatba ejtő gyorsasággal haladó munkálatoknak lehetnek tanúi: két lézengő cingár legény és kettő guggoló kisfiú képe már tisztán kivehető a tűzfalon, akárcsak az előttük elterülő színes golyók sora. És hogy pontosan kiket ábrázol?

  Annyit elárulunk, hogy egy irodalmi mű szereplőit az egyik ikonikus jelenetben, amely a regény szerint nem máshol zajlott, mint a Nemzeti Múzeum kertjében. Ha igazunk van, a falfestmény igazán színes és kreatív kiegészítőjévé válik majd a Práter utcában 2007-ben felavatott szobornak, nem mellesleg a kortárs művészet nemes tisztelgése az 1800-as években született író előtt. Róla többet nem is árulunk el, tippelje meg ön, ki volt a legendás jelenet atyja!

  Ön szerint kinek a művéből festik a jelenetet?

 • Semmi extra, csak újabb rekordot sikerült felállítania Billie Eilish-nak, ezúttal anglia legnagyobb fesztiválján, a Glastonburyn.

  A koronavírus-járvány miatt 3 év szünet után, hatalmas erőbedobással zajlott a hétvégén Anglia legnagyobb fesztiválja, a Glastonburyt, amelyre világszerte érkeztek a bulizók és a fellépők is. Az egyik húzónév idén Billie Eilish volt, aki péntek este adott hatalmas koncertet a dél-angliai településen, és ezzel egyúttal történelmet is írt. 

  Ő ugyanis a maga 20 évével az eddigi legfiatalabb előadó, aki szóló headlinerként fellépett a Glastonbury színpadán a fesztivál történelme óta.

  Nem ez az egyetlen rekord, amelyet az ifjú énekesnő tart: csak, hogy párat említsünk, a híres-neves Coachella amerikai fesztiválnak is ő a valaha volt legfiatalabb headlinere, az első 21. században született, aki Billboard-első dal (Bad Guy), album (When We All Fall Asleep, Where Do We Go?), és Oscar-díj büszke tulajdonosa, valamint az első női eladó, aki az összes kiemelt kategóriában Grammy-díjat nyert.