Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Megnyitotta kapuit a világ első horror tematikájú csokoládéboltja, ami határozottan félelmetesre sikerült. A Lilith & Co. Goremet nevű csokoládébirodalom kis túlzással egy anatómiai múzeumot, egy művészeti kiállítást és egy édességboltot ötvöz egyben. Kínálatában életnagyságú, fehércsokoládéból készült emberi koponyákat és combcsontokat, valósághűnek tűnő démonszíveket és csokoládé rúnákat is árul. Az eladások 100 százalékát pedig a SpecialEffect nevű jótékonysági szervezet javára fordítják, amely a fizikai kihívásokkal küzdő emberek életét változtatja meg. Az alkotások Sarah Hardy szobrász és cukrászművész fejéből születtek, aki Diablo IV című videójáték megjelenése alkalmából készített hátborzongató édességeket.

 • Nagy Alekosz a Facebook-oldalán számolt be róla, hogy egy hetedikes fiú miatta kapott beírást az ellenőrzőjébe, de a celeb egyből a védelmébe vette a fiatalt.

  Mostanában sok baj van a tanárokkal. Mint hogyha a nagypolitizálás közepette megfeledkeztek volna hivatásuk lényegéről. Mindenkiben az ellenséget vélik fölfedezni. Mindenhol fideszeseket látnak

  – kezdte a bejegyzését Nagy Alekosz.

  Ezzel Peter Srámek, Kokó, Majka, Tóth Andi és Szabó Zsófi után a tanároknak is beszólt. Egyúttal a diák védelmére kelt, aki csupán egy poént eresztett el a témazáró dolgozatában.

  Tudomásomra jutott, hogy a napokban – szaktanári figyelmeztetésben részesítettek egy tanulót, mert a földrajz témazáró dolgozata 7. megoldásához a következőket írta – Nagy Alekosz koronaherceg, testépítő, BRFK által megfigyelt, lehallgatott személy, a Karinthy gyűrű várományosa

  – írja.

  Alekosz szerint a fiatal pusztán tényeket állapított meg, sőt úgy véli, „az adatok a nagynyilvánosság számára és előtt nem titkolt valós információk”.

  Ezért kéri a kisdiák azonnali rehabilitálását.

  Ellenkező esetben „ombusdmanhoz – Pintérhez” fordul a valóságshow hős. Nagy Alekosz az elköszönésében azt is tudatta a nagyvilággal, hogy elsőtől negyedikig kitűnő tanuló, majd négyes, hármas, kettes volt. Emellett „nyolcadikban félévkor számtanból és nyelvtanból bukott, mára pedig könyvet író vármegyei Sakkmester, tévészereplő”.

 • Egy rekordidős, 27 éves nőstény barna medvét fotóztak le, ahogy nemrégiben a Grand Teton Nemzeti Parkban bújt elő kölykével a téli álmából. Frank van Manen, a park vezetője elmondta, hogy a korábbi legidősebb ismert szaporodási kor egy vadon élő grizzly esetében 25 év volt, de egyébiránt a természetben amúgy is elenyésző százalékuk éri meg ezt a kort. A rekordot megerősítő csodás felvételeket Jorn Vangoidtsenhoven természetfotós készítette Wyomingban, az Egyesült Államokban. A vadőrök szerint már önmagában az a tény, hogy az említett medve még mindig életben van, elképesztő. Az meg végképp, hogy új kölyke született röviddel azután, hogy megjelent a téli álmából.

  „Az első rövid észlelés a nemzeti park Pilgrim Creek-i törzshelyén történt. Csak később sétált ki egy lombhullató mezőre, és mutatta meg új kicsinyét a park boldog látogatóinak. Mind az anya, mind az új utódja remekül néz ki, a kölyke egészségesnek és elég nagynak tűnik. Maga az anyamedve egyáltalán nem tűnik soványnak, mint amire az ember számítana, miután épp most jött ki a téli álomból és szült.”

 • A 27 éves Maddison Milton dietetikus és párja, a 29 éves Kyle Markham fogták a hároméves kisfiúkat és úgy döntöttek, hátrahagyják az ausztráliai Adelaide-ben lévő otthonukat, és azóta egy furgonban élnek. A kis család azóta már beutazta egész Ausztráliát, több ezer mérföldet megtéve a furgonjukban. A család tavaly november óta él a Mercedes típusú furgonban, amit eredetileg 2020-ban vásárolták, és két évet és egymillió forint körüli összeget szántak arra, hogy álmaik otthonává alakítsák át. 

  „Számunkra a legnagyobb kiadás az élelmiszer és az üzemanyag. – mondta Maddison. – A költségeink természetesen ingadoznak, és attól függnek, hogy az adott héten milyen messzire utazunk. Viszont elég lassan szoktunk haladni, hogy igazán megtapasztalhassuk az egyes helyeket. Elég szerencsések vagyunk ahhoz, hogy a legtöbb területen, ahová ellátogatunk, rengeteg ingyenes kemping áll rendelkezésünkre. Napenergiával működünk és sikerült szinte a felére csökkentenünk a megélhetési költségeinket azáltal, hogy nem kell bérleti díjat vagy közüzemi díjakat fizetnünk.”