Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Marion és Tabitha már 13 évesek.

  Kedd este tartották a 90-es évek nagysikerű fantasy-vígjátékának, a Hókusz pókusz 2. részének premierjét New Yorkban, amin természetesen a főszereplő Sarah Jessica Parker is tiszteletét tette. Ráadásul a színésznő nem érkezett egyedül a bemutatóra, elkísérte őt férje, a szintén színész Matthew Broderick, illetve ikerlányaik, Tabitha és Marion is. A 13 éves tinik ritkán szerepelnek szüleik oldalán, így alkalomról alkalomra rácsodálkoznak a rajongók, milyen gyorsan nőnek, és mennyire hasonlítanak híres szüleikre – Marion például egyértelműen apja génjeit örökölte, amit a kommentelők is kiszúrtak.

 • Samantha Cristoforetti, az Európai Űrügynökség űrhajósa a Nemzetközi Űrállomáson lévő kilátópontról készített látványos képet. Samantha, az Európai Űrügynökség űrhajósa a múlt szerdai orosz Szojuz-indításról készítette a felvételt. Az űrállomáson lévő kilátóhelyéről, a legénység által végzett kilövésnek a maguk mögött hagyott nyomát fényképezte, ami néhány megfigyelő fantáziáját be is indította.

  Amanda Kooser, a CNET weboldal tech-szakértője egy „angyali alakhoz hasonlította, aki kitárt szárnyakkal emelkedik fel Föld körüli pályára”. Az IFLScience blog pedig „nagy, lebegő űrangyalként” írta le. Az űrangyalnak tűnő képet azonban a tudományos lapok szinte egyöntetűen imádjak. A képeket itt tudja megtekinteni:

 • Az olimpikon módjára történő merüléstől a fejjel lefelé történő szaltózásig ezek a felvételek egy brit vadasparkból mutatták meg, ahogyan ez a jegesmedve játszik az ősz beköszöntével. Az egyik képen az 500 kilós jegesmedve inkább repülő mókusnak, mint óriási medvének tűnik.  Megint egy másik fotón a merülési képességeit gyakorolja, kissé méltatlanul, ahogy arccal előre landol a vízben, míg egy komikus felvételen az állat egy hátraszaltót kísérel meg, de a rossz kivitelezés után csak a hátsó lábai lógnak ki a vízből. Ezeket a vicces képeket a 31 éves Tom Jones, egy amatőr fotós az Egyesült Királyságban található Yorkshire Wildlife Parkban készítette.

 • A naplójában Alan Rickman elárulta, hogy a 2002-es második rész után ki akart szállni a Harry Potter-franchiseból. „Beszélgetek az ügynökkel, Paul Lyon-Marisszal a Harry Potterből való kilépésről, ami szerinte meg is fog történni” - áll a 2002. december 4-én keltezett bejegyzésében. – „De itt vagyunk megint a kreatív nézeteltérés szélén. Megismétlem, hogy nem szeretnék több filmben játszani, viszont még csak hallani sem akarnak róla.”

  Egy másik bejegyzéséből kiderült, hogy a negyedik rész után ismét távozni akart a színész, de meggyőzték, hogy maradjon. Ekkortájt diagnosztizáltak nála prosztatarákot 2005-ben. A színész viszont már inkább hajlott afelé, hogy befejezze a filmeket, ugyanis ezt már a „személyes történetének a végig vitelének tekintette.”

  „Rájöttem, hogy amint Piton gyűrűje és jelmeze felkerül, valami történik. Megszűnik körülöttem a csevegés, a mosolygás és a nyitottság. A karakter leszűkít, összeszorít. Nem jó tulajdonságok egy filmforgatáson. Sohasem nem voltam még kevésbé kommunikatív egy stábbal, mint akkor. Szerencsére Daniel Radcliffe könnyedén és bájosan tölti be a szerepét.” Egy másik helyen azt írta: „Befejeztem az utolsó Harry Potter-könyv elolvasását. Piton hősi halált hal, Potter úgy jellemzi őt a gyerekeinek, mint az egyik legbátrabb embert, akit valaha ismert, és a fiát Albus Severusnak nevezi el.”

  via (Just Jared)