Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ismerje meg a következő Willy Wonkát, egy általános iskolás kisfiút, aki már ezer fontot (azaz négyszázötvenezer forintot) keresett egy édességüzlettel. A 11 éves Luke Scotney súlyos mogyoróallergiás, és az ötletet azután találta ki, hogy nehezen talált olyan édességet, amit meg tudott volna enni. Tavaly év végén indította el a saját márkáját és máris havi ötszáz fontot keres. A 40 éves anyukája, Michelle Scotney segít neki a rendelések válogatásában Peterborough-i otthonukban és kis vállalkozó kezdőtőkéjét is ő finanszírozta, de ekkor még nem is sejtette, fiának milyen jó üzleti érzéke van. Anya és fia 50-50 százalékos partnerek az üzletben, de a nyereség nagy része közvetlenül a vállalatba kerül vissza, és további bővítést terveznek az egyéb allergénektől mentes édességek értékesítésével. Luke szeretne egy raktárhelyiséget is vásárolni, majd végül alkalmazottakat felvenni, hogy saját üzletet nyithasson.

 • Egyelőre nem tudni pontosan, hogy mikor érkezik a Netflixre Eiichiro Oda legendás mangájának élőszereplős feldolgozása, amihez most megkaptuk az első hivatalos képeket is.

  once
  Fotó: Instagram

  Az 1997 óta futó sorozat minden idők legnagyobb példányszámában eladott mangája, megelőzve ezzel a Dragon Ballt is. Eddig 1049 fejezet jelent meg hozzá, a történet főszereplője pedig Minkey D. Luffy, aki kalózbandájával a legendás "One Piece" kincset keresik.

  A Netflix vállán óriási a teher, elvégre az egyik legkedveltebb mangát/animét próbálják meg élőszereplős sorozatba átültetni, ami a Cowboy Bebopnál sem jött össze, így jogosan tartanak attól a rajongók, hogy egy olyan grandiózus sztori, mint a Once Piece túl nagy falat lesz.

 • Le sem tagadhatná híres szüleit Suri Cruise! Katie Holmes és Tom Cruise lánya bizony már-már felnőtt nő: talán sokak emlékezetében még apró kislányként él, Suri áprilisban már 17 éves lesz. 

  Azt, hogy kire hasonlít jobban a minap New Yorkban lencsevégre kapott tinédzser, nehéz eldönteni, hiszen bár messziről édesanyja kiköpött mása, édesapja jellegzetes arcvonásaiból is örökölt bőven.

 • Egy 23 évvel ezelőtti véletlen találkozás az írónővel egy nyugdíjas iskolai könyvtáros számára hatalmas szerencsét hozott. 1999-ben Janette Tuckwell a glastonburyi Millfield előkészítő iskolába dolgozott, amikor a somerseti Wellsben található könyvesboltból felhívták. Tuckwell, aki most Bristol közelében él, elmondta, azzal hívták fel, hogy egy gyermekkönyvíró érkezik az üzletbe, és szeretnék, ha a diákok is eljönnének. Örömmel vette a meghívást, és egy angoltanárral együtt elvitt egy 10 és 11 éves 6. osztályos tanulót a boltba. Kiderült, hogy a gyerekeknek szóló szerző J. K. Rowling, a Harry Potter-könyvek szerzője volt. A nő elárulta, abban az időben a könyvei ugyan népszerűek voltak az írónőnek, de a Potter-jelenség még nem terjedt el világszerte.

  „Ragyogóan viselkedett a diákokkal. Emlékszem, hogy nagyon lenyűgözött az elkötelezettsége és az, ahogyan a gyerekek kérdéseit kezelte. Ha a könyvekkel kapcsolatban kérdeztek valamit, mindig utalt egy-egy szereplőre vagy cselekményszálra, hogy megbizonyosodjon arról, hogy olvasták. Nagyon alapos és professzionális volt. Készítettem róla egy fényképet a tanulókkal, és két könyvet dedikált nekem. Több mint 20 éve porosodtak egy könyvespolcon, de miután olvastam egy cikket arról, hogy mennyire keresettek a Potter-kötetek, úgy döntöttem, hogy felveszem a kapcsolatot  egy aukciósházzal.” – mondta. Jó ötletnek bizonyult, ugyanis Jim Spencer, az aukciósház könyvszakértője 1500-2000 fontra (körülbelül 600-900 ezer forintra) becsülte Janette dedikált könyveit.