16:00, December 03.
Hollandia 3
Egyesült Államok 1
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03. ÉLŐ
Argentína 1
Ausztrália 0
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Karácsonyfa jelent meg a Cambridge központjában található Szenátusi Ház tetején. Az „éjszakai mászók” néven ismert diákok névtelen csoportja feltehetően egy karácsonyfát helyezett el a Cambridge-i Egyetem egyik épületének legmagasabb tetejére. A fa rejtélyes megjelenése megdöbbentette a járókelőket és a hétvégén a környéken ballagó diákokat, akik először figyeltek fel csínytevésre. A fenyőfát először szombaton vették észre, és már ekkor teljes pompájában, flitterekkel, gömbökkel és egy csillaggal a tetején díszelgett. Ez a legújabb a Cambridge-i Egyetem épületeinek tetején található furcsa tárgyak évszázados története sorában. A népszerű elmélet szerint a város „éjszakai mászói” tehetnek arról, hogyan került oda a fa. Ezek az egyetem diákjainak névtelen csoportja, akik a sötétség leple alatt járják a város háztetőit, és mindenféle tárgyakat helyeznek el furcsa helyeken.

  • Egy anyuka tetőtől talpig kizárólag a kilencvenes évekből és korábbról származó vintage ruhákba öltözik, és nem hajlandó betenni a lábát a sima ruhaboltokba. A harmincéves nő az után vált a divat megszállottjává, hogy tinédzserként megnézte a Szex és New York tévésorozatot. Miután tizenkilenc évesen anyuka lett, a jótékonysági boltok megszállottjaként elkezdte átnézni az üzleteket a múltból származó ruhadarabok után kutatva. Mostanra teljesen felhagyott a hétköznapi ruhák viselésével, és ma már csak 50-es, 60-as, 70-es, 80-as és 90-es évekből származó ruhákat hord. A Darlingtonból származó Hannah úgy véli, hogy az évek során több ezer dollárt spórolt meg, mert csak használt ruhákat vesz.

  • Ismerje meg a Crocs papucsok megszállottját, aki az elmúlt huszonkét évben több száz párból álló gyűjteményét építette. A harmincnyolc éves Rochelle Burke eredetileg azért kezdte el vásárolni a kényelmes lábbelit, mert egy egészségügyi problémája miatt megduzzadtak az ízületei. Azt mondja, ez volt az egyetlen cipő, amely megfelelő tartást adott a lábának. Rochelle a 2000-es évek elején vásárolta meg az első párat az akkor tizennégy dolláros cipőből, de mostanra annak megszállottjává vált, és „nem tudja abbahagyni a vásárlást”, miután a következő huszonkét évben további 450 párat gyűjtött össze.

  • Valószínűleg ez most a legfényesebb utca Angliában. Az energiaválság ellenére ez az utca a New Miltonhoz közeli Barton on Sea-ben a levegőből nézve is kiemelkedik a környék többi utcája közül. A közönség tagjai idén megcsodálhatják a Byron Roadon  kiállított karácsonyi fényeket. A híres díszkivilágítás több mint 80 ezer karácsonyi fényből, betlehemes jelenetekből, életnagyságú ünnepi állatokból és működő modellekből áll, mindez jótékonysági célokra. A 2016-ban Nagy-Britannia legünnepibb utcájának választott Byron Road az év végéig minden este kivilágítva marad. Körülbelül két hónapig tartott a hihetetlen látványosság felépítése, amelyet 2004 óta minden évben megépítenek (a világjárvány miatt 2020 kivételével), és amely nagy figyelmet vonz. Eddig több mint 90 ezer fontot gyűjtöttek össze különböző jótékonysági szervezetek számára, tavaly az NHS (a britek Országos Egészségügyi Szolgálata – a szerk.) összesen 5862 fontot kapott az esemény után.