Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az új Harry Potter-videójáték, a Hogwarts Legacy már a megjelenése előtt is óriási vitát váltott ki a neten, ugyanis a transznemű közösség egy része transzfóbnak tartja J.K. Rowling-ot, és azokat is, akik pénzt adnak az RPG-ért.

  FoTzSuFXEBINcIZ
  Fotó: Twitter

  A játék mindenki számára pénteken válik elérhetővé, de a deluxe verzió már kedden megjelent, illetve a streamerek is megkapták a maguk kópiáját, és a neten el is kezdték a végigjátszást.

  A hatalmas érdeklődésnek örvendő varázsló szimulátort bemutató streameket azonban nem csak a rajongók, de Rowling kritikusai is megszállták, akik szüntelenül próbálják bojkottálni az élő adásokat, annak ellenére is, hogy a játékban az egyik karakter konkrétan transznemű.

  A Twitchen streamelő, Shelby of GirlfriendReviews videóst annyira felzaklatták a folyamatos piszkálódások és beszólások amiatt, hogy mernek játszani a játékkal partnerével, hogy egy ponton el is tört a mécses náluk élő adásban.

  Más videósok is hasonló problémába ütköztek, még egy weboldal is készült, hogy le lehessen nyomozni azokat a streamereket, akik játszanak a Potter-játékkal, így könnyebb becsatlakozni és széttrollkodni az adást.

  A népszerű streamer, HasanAbi úgy döntött, hogy nem hajlandó kritikát fogalmazni a Hogwarts Legacy-ről, mert el akarja kerülni a támadásokat.

  Az egyetlen oka, hogy nem játszom a játékkal, és tudom, hogy sokan mások is így tesznek, az az, hogy nem éri meg, hogy a végtelenségig szekáljanak érte, és transzfóbnak nevezzenek, miközben óriási queer közösségünk van.

  Mindkét oldalnak hangot ad a történetnek, sokan úgy vélik, hogy nem lesz attól az ember transzfób, mert játszik roxforti diáknak áll a digitális világban, ahogyan attól sem lesz valaki automatikusan rossz ember, hogy nem hajlandó elindítani azt.

  A jelenségről a YouTube egyik, hanem legnagyobb magyar videójátékos csatornája, a TheVR is megszólalt legutóbbi podcastjükben, ahol élesen bírálták azokat, akik ilyesmivel akarják tönkre tenni más munkáját.

 • Patrick, a póni lett a Davon megyében található Cockington nem hivatalos polgármestere. Még az angliai falu parlamenti képviselője is jelen volt, hogy jókívánságait átadja a négylábúnak. A helyi hírességből polgármesterré előlépett terápiás póni világszerte címlapokra került a községben elkövetett aranyos bohóckodásával. A falu kocsmájának tulajdonosa még egy külön sarkot is kialakított a bárban Patrick számára, ahol időnként kortyolgathatja kedvenc italát, a Guinnesst.

  Követői egy vicces online petíciót indítottak, hogy a kis shetlandi póni Cockington ünnepélyes polgármesterévé váljon, gazdái, Kirk és Hannah Petrakis pedig egy különleges hivatali nyakláncot is készítettek neki. A polgármesterré avatás megtörtént, és a kis falu lakói között továbbra is töretlen Patrick népszerűsége.

 • A kecske és a villalakó esete.

  vvlissza
  Fotó: RTL

  Megkezdődött a tanyahét a VV11-ben, Zsolt gazda személyében pedig vidéki hangulat költözött a villába, ahol párokba állnak a játékosok, hogy megdolgozzanak az élelemért, a fűtésért és a vízért is.

  VV Lisszára hárult az állatok gondozása, aki egy ponton feltette a kérdést:

  Rá lehet ülni kecskegelni?

  Lissza és partnere, VV Ákos feladatai között szerepelt, hogy kinyerjék a tejet a kecskéből, azonban a lánynak ez a feladat nem igazán sikerült, úgy érezte, hogy nem stimmel valami az állattal.

  „Féltem, hogy megharagszik rám, hogy meghúzom a cicijét” – mondta VV Lissza.

 • Az HBO sorozata körüli őrület fertőző, akár a cordyceps.

  A színésznő Twitteren osztotta meg, hogy épp mit készül elfogyasztani, amihez a következőt írta:

  „Megígéred, hogy nem fog kattogóvá változtatni ez a Last of Us-ból?"

  Erre érkezett is a sorozat hivatalos Twitter-oldalától a válasz, ahol Pedro Pascal Joelje megígérte, hogy a világom semmi baja nem lesz tőle.