Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egy új utazási eszköz pihentető alvást ígér a repülőgépeken és vonatokon, amelynek párnázott kerete az arcot finoman körbeöleli. A terméket eredetileg a masszázshoz használt asztalok ihlették, amelyeken egy lyuk lehetővé teszi az arc megtámasztását. Úgy tervezték, hogy az előttünk levő széknek a háttámlájából nyíló asztalára lehessen rácsíptetni. Komfortosan a magasság és a szélesség a használója arcához és mellkasához igazíthatóak. Ezután már csak ülőhelyzetben előre kell dőlnünk és ebben a pozícióban elvileg kényelmesen álomra hajhatjuk a fejünket. Ha meg éppen nem pihenésre vagy alvásra használják, akkor akár tablet tartóvá is átalakítható.

 • Egy kerekesszékkel közlekedő vőlegény egy éven át fizioterápián vett részt, hogy az esküvőjük napján képes legyen felállni és menyasszonyát felkérhesse egy közös táncra. A 49 éves Barry MacDowell és felesége, a 36 éves Emma egyaránt szklerózis multiplexben szenvednek. Néhány éve egy, a betegségben szenvedőket segítő platformon ismerkedtek meg, és a hasonló humorérzékük miatt alakult ki közöttük szerelem. A mozgásában korlátozott férfi teljesen megdöbbentette a násznépet, amikor a székéből felállt és táncolni kezdett feleségével, érzelmes pillanatokat okozva a jelenlévőknek.

 • Egy 3D nyomtatott , önvezető autót mutattak be nemrég, amelynek prototípusa a tervek szerint 2024-re készülne el. A teljesen elektromos, háromkerekű járműnek már kormánya sincs, hanem hálózaton keresztül mesterséges intelligencia irányítja. Magyarán szinte teljesen nulla emberi érintkezést tesz lehetővé, és hangvezérléssel utasítható.

  A NILA nevű járművet a Daniel Nieblas formatervező által létrehozott kaliforniai startup cég, a Niebla fejleszti. A vállalat szerint a futurisztikus jármű általános dizájnját Los Angeles városképének hatásai alakították. Az egész autó tetőszerkezete szétnyílik, hogy olyan legyen mintha az utasok egy pilótafülkébe lépnének be. A padszerű ülésen két személy fér el kényelmesen, ami karfa nélküli, hogy több helyet szabadítson fel. A Niebla alapítója és fejlesztője a hagyományos műszerfal helyett egy teljes szélességű kijelzőt hozott létre, ami multifunkciós célokra lesz használható.

 • GettyImages-1163080160
  Fotó: Nbc / Getty Images Hungary

  Susan Boyle akkor vált világszerte ismertté, amikor 2009-ben elő adta a Nyomorultakból az Álmodtam én egy álmot című dalt a Britain's Got Talent műsorának színpadán. Akkor egy bolondos egyedülálló asszonyként fogadták, akinek már csak korából adódóan is elég szkeptikusak voltak a zsűrik a produkciójával. Amikor viszont Boyle elkezdett énekelni, a közönség azonnal ujjongásba tört ki, mert senki sem számított arra, hogy egy ilyen kis nőben ekkora hang rejtőzhet. A produkció végén még a britek szigorúságáról híres zsűrije, Simon Cowell is kénytelen volt bocsánatot kérni az előítéletessége miatt.

  Nagy-Britannia legismertebb tehetségkutatójában az idei évben Susan Boyle volt a meglepetésvendég, aki 14 év után tért vissza népszerű műsor színpadára. – írja a Mirror. A 62 éves énekesnő azzal sokkolta a nézőket, hogy a fellépése után elárulta, korábban agyvérzése volt. Mint mondta, nem lehetett biztos abban, hogy valaha is a színpadra léphet még az egészségügyi állapota miatt:

  Nagyszerű érzés itt lenni. Rendkívül különleges ez most számomra, tavaly áprilisban ugyanis egy kisebb stroke-ot kaptam, de harcoltam, hogy visszatérhessek a színpadra, és sikerült

   A teljes produkciót alább tekintheti meg: