Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A képeket nézve valódi kihívás egy idő után nem elveszteni a fonalat.

  festmeny
  Fotó: instagram

  Különleges alkotásával hívta fel magára a figyelmet egy chicagói festő, Seamus Wray. A fiatal művész eredetileg csak egy tükörképet imitáló olajképet osztott meg magáról, hamarosan azonban remek ötlete támadt, és a fotót is vászonra vetette, amivel hasonló módon fotózkodott ismét. Innentől pedig nem volt megállás, úgy elkapta a gépszíj Wray-t, hogy további négy alkalommal ragadott ecsetet, hogy ugyanabban a szerelésben megfesse magát, amint megfesti magát, miközben saját magát festi.

  Egyelőre úgy tűnik, Wray az ötödik képnél megállt, de amilyen pozitív kritikai fogadtatást kap az internetezőktől, könnyen lehet, hogy hamarossan újabb (darabról darabra egyre bonyolultabb) festményekkel jelentkezik majd.

  „Na ez aztán a modern művészet, ami tényleg lenyűgöző.”

  „Imádom a kreatív embereket!”

  „Csodálatos, de elszállt tőle az agyam.”

  „A művészetnek tényleg soha nincs vége” – fűzték hozzá a kommentelők, míg más arra hívta fel a figyelmet, érdemes szemügyre venni Wray hajhosszának a növekedését, ami remekül jelzi, mennyi idő telt el egy-egy kép elkészülte között.

 • Hajós András kisebb sokkot okozott volt feleségének, amikor elárulta neki, hogy milliókat kért kölcsön annak érdekében, hogy elindíthassa saját tévéműsorát. Ezt azt követően tette, hogy rájött, hogy nem való neki a civil élet.

  „Amikor már kezdett a zenekar befutni, és valaki azt mondta nekem, hogy »Nem próbálkozol meg egy ilyen stand-uppal?«, jött az ötlet, hogy miért ne... Ez lett a vállalkozásom: jó, akkor magamból egy tévés személyiséget csinálok, pláne miután láttam, hogy a normális élettől, a munka normális világától – hál' istennek – eltávolodtam. Olyan „rendes” ember, mint a szüleim, már nem leszek. (...)

  És akkor elkezdtem magam köré egy kis Hollywoodot építeni, mert miért ne. Kölcsönkértem pénzt, elindítottam az első műsoromat, a Magánszámot. Hogy mit csináltam benne, azt nem annyira tudom, csak úgy jött az egyik a másik után

  – emlékezett vissza Hajós, hozzátéve, hogy semmire nem volt rágörcsölve.

  A mai napig emlékszem, hogy amikor elmondtam a feleségemnek – nem is tudom, úgy húsz éve –, hogy kölcsönkértem tizenvalahány millió forintot, mert fogok csinálni egy tévéműsort, teljesen megfeszült. Már volt két gyerekünk. Mondtam, hogy jó lesz, ő kérdezte: ez hogy lesz jó, és ha az emberek nem szeretik? De ilyen voltam. Kicsit most is ilyen vagyok, vagy legalábbis igyekszem ezt őrizni

  – mesélte az Életút című YouTube-műsorban Hajós, akinek szavait a Story idézte.