Mihály
2 °C
16 °C
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • GettyImages-1204575368
  Fotó: Mauricio Santana / Getty Images Hungary

  Tovább gyűrűzik a Maroon 5 rejtély azzal kapcsolatban, hogy tulajdonképpen ki is szereti ezt a zenekart, ami 2002 óta töretlenül velünk van. Az előző cikkünkben elhelyeztünk egy szavazás, ami nagyon érdekes eredményeket hozott. Alátámasztotta azt, hogy a Maroon 5 körüli hype valóban egy kissé indokolatlan. Arra a válaszra, hogy nem vagyok rajongó és nem ismerek senkit, aki az lenne eddig majdnem 8000 szavazat érkezett, pontosabban 7933. Emögött a második legtöbbet szavazott vélemény, a nem is érdekel, ezüstérmes lett a maga 2300 szavazatával. 

  De itt jön a csavar. 

  Mivel arra a válaszra, hogy rajongó vagyok, és arra, hogy nem vagyok rajongó, de ismerek olyat, aki igen, a szavazás kezdete óta fej-fej mellett ugyanannyi szavazat (körülbelül 1200) érkezett. Természetesen, nem gondoljuk, hogy ez a  kérdőív reprezentatív lenne vagy megfelelne bármilyen szociológiai elvárásnak. 

  De azért nagyon érdekes. 

  Tehát, akkor az országban (a kérdőív alapján) köztünk él (ezen cikk megszületésének pillanatában) pontosan 1200 hardcore Maroon 5 rajongó, akikről kijelenthetjük, hogy (és ennek nagyon örülünk) egy ismerőse mindegyiküknek van, aki tisztában van a hobbijukkal és nem is volt rest ezt a kérdőívben jelezni. 

  Viszont még egy érdekes fejleménye lett a cikknek (legalábbis reméljük közünk van hozzá), ugyanis 4 nappal később megszületett a Maroon 5 tagadók klubja is Facebookon, ami jelenleg 2 aktív tagból áll.

  És, ha ez még mindig nem lenne elég, akkor, annak ellenére, hogy olvasóink nagyon aktívan szeretik kifejteni a véleményüket e-mailben.

  A posztra egyetlen egy felháborodott e-mail sem érkezett, egyetlen egy felbőszült Maroon 5 rajongótól sem. 

  Ha más nem, akkor ez biztos, hogy alátámasztja azt, hogy a Maroon 5 bizony egy orbitális lufi. 

 • giphy (59).gif
  Fotó: giphy.com

  Borzalmasan idegesítő jelenség az, ha az ember belefut egy trailerbe, és nem kapcsol el időben, mert gyakorlatilag két és fél perc alatt az egész filmet láthatja zanzásítva. De miért van ez? És kinek jó? 

  Ha már nagyon kellene okolni valakiket emiatt, akkor azok valószínűleg az ingadozók lennének. Azok az emberek, akik nem is tudják, hogy most megnézzenek-e egy adott filmet, vagy sem. 

  Robert Zemeckis filmrendező konkrétan a gyorséttermek menüjéhez hasonlította  a jelenséget: 

  Pontosan tudjuk, tanulmányozva a filmmarketinget, hogy az emberek pontosan tudni akarják, mit fognak látni, még mielőtt elmennének a moziba. (…) Nekem mint filmrajongónak, filmet tanulmányozó és kutató embernek ez teljesen idegen. A McDonald’shoz tudnám hasonlítani. A McDonald’s annak köszönheti óriási sikerét, hogy az embert nem éri semmilyen meglepetés. Pontosan tudod, minek milyen az íze. Mindenki ismeri a menüt. 

  Ha már marketingesek, a filmekhez több előzetest is készítenek, és ezeket különböző fókuszcsoportok előtt vetítik le – amelyik a legnagyobb elégedettséget hozza, az kerül a nyilvánosság elé. Úgy néz ki, az emberek tényleg akkor a legelégedettebbek, ha nem éri őket semmiféle meglepetés. 

  De van egy másik ok is, ami miatt kénytelenek spoilerezni a filmkészítők. Ez pedig az, hogy ha már meglepni nem is érdemes a közönséget, de újat mutatni neki mindenképpen érdemes. Erre tökéletes példa a 2015-ös Mentőexpedíció, amiben Matt Damon bajba esett asztronautát játszik. Igen ám, de egy évvel előtte már volt bajba esett asztronauta a Csillagok között című 2014-es filmben. Ezért a trailer készítőinek kicsivel többet kellett mutatniuk a végkifejletből az előzetesben, hogy a nézők lássák, hogy ebben a filmben Matt Damon egy egészen másfajta bajba jutott asztronauta, mint előző évben volt. 

  (via: Mental Floss)

 • A neveletlen medvebocsok után újabb medvés tartalommal jelentkezünk. Most nem mennek az anyamedve agyára a bocsok, inkább együtt játszanak a kerti hintával az Észak-Karolina állambeli Asheville hegyvidékén.

  Névtelen4.png
  Fotó: ViralHog / YouTube

  Nem úgy tűnik, hogy egyhamar ráunnának a játékra.

 • tancolojardok.png
  Fotó: tiktok / lifeasmonica

  Csendháborítás miatt hívták ki a rendőröket, akik aztán maradtak enni és bulizni. Ezt írta a TikTok-felhasználó a videóban, amit megosztott a partiról. 

  De ne aggódjon senki, egy későbbi videóban a parti szervezője tisztázta azt is, hogy a rendőrök nem hágtak át semmilyen szabályt. Sőt, ők is megosztották a saját oldalukon, milyen táncoslábúak a tisztjeik.

  @lifeasmonica

  When you get called for a noise complaint and stay for the party 😂 ##noisecomplaint ##lit ##arrestmeplz ##illinois ##greenscreenvideo

  ♬ La Chona - Los Tucanes De Tijuana
 • Május 8-án tartják Magyarországon a fagyinapot, de miért is erre a napra esett a választás? Ennek egyszerű oka van, csak kicsit más szemszögből kell megvizsgálni a dátumot: V. 8. 

  Na, megvan?! Ez a dátum hasonlít a legjobban a fagylaltra, mert a május hónap „V”-je a tölcsérre, a 8-as pedig két, egymásra rakott gombócra emlékeztet, legalábbis a nap meghonosítói így gondolták. Ezen az ünnepen a kezdeményezéshez csatlakozó fagylaltozók, cukrászdák féláron kínálják a saját készítésű fagylaltokat. A jótékonykodás is része e napnak, hiszen számos fagylaltozó karitatív célokra is juttat a bevételéből, illetve sokan kórházakban és különféle otthonokban lévő gyermekeket lepnek meg finomságaikkal.

 • Nem mindenkinek lehet olyan sikertörténete, mint Arató „Hide The Pain Harold” Andrásnak. Vannak, akik szintén megfutják a köreiket a neten, viszont negatív gyűlölethullámokat kapnak az arcukba, nem vegytiszta elismerést, rajongói lelkesedést, megbecsülést. 

  Néhány, a neten népszerűvé vált embert elmesélte, mennyire nem örült annak, hogy virális lett.

  Egy nőnek az adott munkahelyén töltött utolsó napján mondta meg a főnöke, hogy amikor felvették dolgozni, akkor már tudta, hogy ki ő, hisz látta a Tumblren a posztot, amin ő szerepelt. Tehát a főnök két éven át úgy tett, mintha nem is tudná, hogy ő a cosplayes lány.

  • Valaki arról mesélt, hogy a Vine-on közepesen népszerű volt, mivel felnőtt-tartalmakat készített. (A Vine egy olyan videós közösségi oldal volt, ahol csakis 6 másodperc hosszúságú videókat lehetett kitenni.) Ez az illető elment az életbiztosítójához, ahol az ügyintéző simán felismerte. Ezt követően pár hónappal törölte a profilját a Vine-on, mert elég parának tartotta, hogy ilyen személyes dolgokat tudhatnak meg róla az emberek.
  • Egy felhasználó arról számolt be, hogy a TikTokon megosztott videója nagyon népszerű. Ez alapvetően tök jó, de ez egy megosztott videó. Bezzeg ha saját kontentet tesz ki, olyat, amin ő maga a főszereplő, azt alig 100 ember nézi meg. Ez rengeteg kérdést vet fel az emberben. Most akkor menőnek számít egyáltalán? Vannak rajongói? Mit tud kezdeni a milliós megtekintéssel, ha közben 100-as nézettsége is van? Megannyi kétség.
  • A virális posztok átka, ami elért egy Tumblren magát közepesen híresnek mondó felhasználót, hogy nem tudott kiigazodni az értesítések között. Annyi reposzt és kedvelés meg miegymás jött a posztjára, hogy évekig kellett visszapörgetnie az értesítések között, hogy megtalálja a számára relevánsakat.

  Hiába, a hírnévnek ára van.

  (Buzzfeed)

 • dobnagyi.png
  Fotó: tiktok / taylor.dorothea

  Dorothea Taylor nemcsak hogy 57 éve oktat dobolást, de többször körbe is járta már az internetet a tudásával. Legutóbb TikTokon érte el az egyik videója a több mint 23 milliós megtekintést és a négymillió kedvelést. A felvételen egyébként az egyik dobtechnikát prezentálja 700 ezer követőjének. 

  Először 2020 elején figyeltek fel rá, amikor a Disturbed zenekar Down With The Sickness című számát dobolta el. Ez a videó azóta 13 millió megtekintésnél jár a YouTube-on.

  Aztán a Paramore zenekar énekesnője, Hayley Williams is méltatta Twitteren az Ain’t It Fun című számuk feldolgozásáért. 

  Imádom, nagyon menő

  – írta a rocknagyiról Williams. 

  2019-ben pedig a Drum magazin készített vele interjút, amiben elárulta, hogy nagyon korán, már 13 évesen elkezdte a mesterséget, és azt is hozzátette, hogy a feldolgozások és az oktatás mellett arra is marad ideje, hogy a saját, Badlander nevű klasszikusrock-zenekarában játsszon. 

  (via: indy100)

 • Tegnap lett 8 éves Nánásiék első gyermeke, Mici. A nagylány születésnapját természetesen illendően meg is ünnepelte a család. Ördög Nóra Instagramján őszinte anyai szeretettel, Nánási Pálén pedig egy nagy adag humorral.

  Annyi mindet írnék... De ma csak így

  – írta puszilkodós fotójuk mellé Ördög Nóra.

  Nánási Pál ugyancsak posztolt egy közös képet Micivel, az övék mókásabbra sikerült.