Isten ott van az elnyomottakkal is

2015.07.02. 19:42
Koleszár Adél 2013 óta él Mexikóban, ahova egy mexikói állami ösztöndíj segítségével került, azóta fotózza ott az ország sötét, ismeretlen, kevésébé hívogató oldalát. A New Routes Of Faith (A hit új útjai) fotósorozatban olyan alanyokat keres a képeihez, akik a szociális helyzetüknek köszönhetően kirekesztettnek számítanak, és az ország híresen erőszakos mindennapjaiból a hit segítségével keresik a kiutat.

Ezek az emberek szinte extrém módon fordulnak a vallásossághoz, és nem is a klasszikus kereszténységhez, hanem alternatív istenségekhez, rituálékhoz vagy adott esetben teljesen másféle kultuszokhoz is. Olyan hitet keresnek, ami nem a bűneik szerint határozza meg őket, hanem aminek a szemében mindenki egyenlő.

Hogy megtalálja a vallásos áhitat legintimebb pillanatait, Koleszár elutazott Mexikó legerőszakosabb részeire. A sorozatot most élőben is meg lehet nézni július 3-tól az új helyre költözött Supermarket Galériában. A mexikói képekből könyv is készül, amit a helyszínen lehet majd megvásárolni.

A kiállítás augusztus 7-ig látható a Supermarket Galériában, Budapesten, a Vitkovics Mihály utca 3–5.-ben, Koleszár Adél mikroblogja pedig itt.