Nem akarom most mondani, mert a villamoson vagyok

2016.02.11. 21:56
Pereszlényi Erika fotós jelenleg két dologról ismert: imádja fotózni a pocsolyákon feltűnő tükröződéseket, de még ennél is jobban szereti elkapni más emberek beszélgetését a villamoson. A kiállításán a kettőt kombinálta.

Pereszlényi Erika fotós évek óta fényképezi Budapest tükröződéseit a pocsolyákban, és hallgatja az embereket a villamoson. A pesterzsébeti Csili Művelődési Központ kiállításán, a Tükröződésmánián most nemcsak a fotókat állítják ki, de közben elő is adnak néhányat a villamoson, metrón vagy éppen az utcán elcsípett párbeszédekből.

Pereszlényi Erika ugyanis régóta hallgatja, hogy miről is beszélgetnek az emberek a villamoson. Buszon, vonaton. Király utcában. Nyóckerben. A moziban sorban állás közben. Hangosan, hogy mindenki hallja – így ő is hallja. Először a Facebookon kezdte megosztani ezeket a rövid párbeszédeket, történeteket, beszólásokat, barátai hatalmas örömére. A villamoson hallott sztorik egyre csak gyűltek, most a kiállítás alkalmából hangjáték lesz belőlük, de később akár könyv formában is megjelenhet a gyűjtemény, és egy film sem lenne elképzelhetetlen ezekből a párbeszédekből.

A válogatásunkban a kedvenc képeinket párosítottuk össze a kedvenc történeteinkkel, a teljes merítés péntektől, február 12-től látható a Csili Művelődési Központban, és egészen március 7-ig meg lehet nézni. A kiállítást a tilosos Dávid Ferenc nyitja meg, majd Láng Annamária, Kiskádár Tamás, Szabó Simon és Pereszlényi Erika adja elő a párbeszédeket, a hangjátékot a Tilos Rádió munkatársa Bósza Attila, Atesz készítette.