Ötéves az Index fotós rovata

2017.05.26. 23:02
Ötéves lett a Nagykép, az Index fotórovatának blogja, ahol eddig az index legjobb fotós anyagait láthatták (és ez remélhetőleg ezután is így lesz).

Internetes időben mérve ez évtizedeket jelent, mi pedig igyekeztünk ezalatt az idő alatt a kevesebb több jegyében szerkesztve bemutatni fontos, kedves és érdekes témákat, legyen szó neves külföldi fotósok riportjairól, rangos galériák kiállításairól, pályázati anyagokról vagy a legjobb hazai fotósok válogatásairól. Na, meg persze a saját munkáinkat is.

Öt év alatt sokmindent elértünk. Büszkék vagyunk például a közös munkára a Fortepan szerkesztőivel, ami a Humanista főtiszt képeivel indult a Don-kanyarból. Hétről hétre előásunk egy-egy páratlan hagyatékot a magyar történelem talán legfontosabb fotóbányájából a Fortepan blogon. Arra is, hogy Szémann Tamás ötlete nyomán 25-nél is több fejezetben foglalkoztunk a képes történetmesélés ősatyjának számító, amerikai Life magazin legnagyobb fotósaival.

Sorolhatnám még naphosszat, hány képes anyaggal sikerült olvasóink százezreit hétről hétre megszólítani. A következő öt évben pedig azon leszünk, hogy az indexes kollégák is elhigyjék, hogy a fotó is lehet olyasmi tartalom, mint a legépelt betűk.

Az Index fotósai ehhez hónapról hónapra hozzátesznek egy-egy hazai riportot is, szeretnénk most néhány ilyet ajánlani, meg mindenkitől egy-egy kedvenc anyagot, aki részt vesz ma a szerkesztésben.

Ne maradjon le semmiről!