Magyarország csak gifeken bír megmozdulni

2017.12.17. 00:21
A Hősök tere angyala emigrál, Hitler megkergeti Horthy Miklóst. Internetes művészet Szarvastól, az Index grafikusától és Rubi Annától, már offline változatban is.

Az online művészet legnagyobb dilemmája, hogy szép az a sok gif, meg jpg, meg mov, de hogyan lehet ezt átrakni egy tradícionális galériába? A MyMuseum Galéria megoldotta ezt a dilemmát, a printek mellett digitális kereteken is meg lehet vásárolni ezeket a munkákat. Mint például most Rubi Anna, és az Index grafikusának, Szarvasnak a közös kiállításának anyagát.

A Szimbólumok forradalma abból a koncepcióból indul, hogy mi lenne akkor, ha a magyar szobrok, emlékművek megmozdulnának, vagy pont fordítva, ma is élő, prominens emberek lennének műtárgyak. Orbán Viktorból lesz apró harcikerámia, vagy éppen a Hősök tere védőangyala dönt úgy, hogy veszi a bőröndjét, és elrepül a francba.

Rubi Anna gifek helyett videókat is kiállított, a lengyel Mokótow-börtön falán animál meg egy tengerjáró hajót, ott, ahol a második világháború alatt rengeteg lengyel ellenállót végeztek ki. Másik videóján a Tanácsköztársasági emlékmű várja télen, hogy szépen lassan belepje a hó, és ezzel fokozatosan az emberek emlékeiből is kivesszen.

A Szimbólumok forradalma még 2018. január 28-ig megtekinthető a MyMuseum Galériában (Budapest, Dohány u. 30a).