A Balaton mellett járt a hippikaraván

Félmeztelen fonott hajú lány ül török ülésben a kemping szélén, egy kreol fiú masszírozza a hátát, mellettük egy furgon hátuljából akusztikus gitár szól. A jelenet elég meglepő lenne a hagyományos tömegfesztiválokon, Samsarán viszont fel sem kapja rá a fejét az ember.

Az idén negyedik alkalommal megrendezett fesztiválon Siófok mellett több ezer ember jött össze a világ minden részéről, hogy együtt hódoljanak közös szenvedélyeiknek: a pszichedelikus trance-nek és a táborozásnak. Ezek a dolgok valószínűleg nem sokat változtak harminc év alatt, nagyjából ennyi idős a goaszcéna.

Az emberek nagy része kisportolt testű, napbarnított, tetovált, színes ruhákba és színes ékszerekbe öltözött. Idejük jelentés részét a kempingben töltik, sokan nem egy sima kétmásodperces sátorral jönnek, hanem nagyobb társaságban húznak fel olyan komfortos minitáborokat, amelyekben a napon érzékelt 40 fok is könnyen elviselhető.

Samsarán megállt az idő, senki sem siet sehová, inkább függőágyakban lengedeznek, jógáznak, festik magukat és egymást, vagy különböző sámánok méregtelenítő kúráin energizálódnak. Este pedig buli kifulladásig. Erről szólt az idei Samsara is.