Annyira időtlen, hogy az arcokat is 1991-esnek nézem

Analóg bulifotózás olyan emberekről, akik egész biztosan nem így szállnak fel a buszra reggel. Csábi Ádám nemrég elkezdte dokumentálni Budapest egy kevésbé ismert, de annál markánsabb partikultúráját.

Anélkül hogy egy trottyos nagypapának tűnnék, van egy sejtésem, hogy minden generáció átéli azt, amit én Budapesten az utóbbi években: hogy a mostani fiatalok reciklálják a gyerekkorom, és olyan sztilóban mennek bulizni, amit én csak a VIVA Tv-ben láttam általános iskolás koromban. Az idő egy lapos korong, mondják a True Detective első évadában, és habár sosem voltam abban biztos, hogy ez jelent is bármit, ha nem Matthew McConaughey szájából halljuk, olyan érzésem van Csábi Ádám képeit látva, mintha bevettem volna egy fél időkorongot.

Csábi még akkor kezdett el fotózni, amikor Amszterdamba költözött, az Electronic Beatsnek adott interjújában elmondta, hogy szinte fotónaplószerűen vezette az életének mozzanatait. Aztán amikor egy év után hazajött, itthon folytatta, mindenhova vitte magával az analóg gépét, hogy aztán megörökítse azokat a bulikat is, ahova jár. Ezekből a képekből válogattunk most.

Csábi képeiben a legérdekesebb nem is az, ahogyan készültek, hanem hogy miről. Ezek a képek mind 2018-ban készültek, és megörökítik Budapest legmarkánsabb underground bulihelyszíneit, azokkal együtt, amiket már be is zártak: Fészek Klub, Corvin Klub, Müszi, Központ, Lärm, Ill Panorama. De a legtöbb képet elnézve, minden információ nélkül képtelenség lenne belőni, hogy pontosan mikor és hol is járunk, ehhez pedig a szemcsés, homályos, néha életlen képek rendesen hozzáteszik a magukét. A bulizók öltözéke, sminkje sem sokat segít, mert bőven van bennük a kilencvenes évek ízlésteleségéből, goth stílusából, de a 2010-es évek utalásokat utalásokra halmozó öltözködéséből is. Annyira megtévesztő, hogy hiába tudom, hogy mikor készültek a fotók, néha az arcokat 1991-esnek nézem.

Csábi a fotózás mellett rave- és technobulikat is szervez RAVE-olution névvel, a Facebook-oldalt itt lehet megtalálni hozzá. Itt pedig Csábi Instagram-profilja található. A következő buliról pedig itt.