Üdv Sohaországban!

Iggy Smalls fotóit nézve egyszerűen nem tudod eldönteni, hol húzódik a határ a valóság és fikció között. Pán Péter hazáját, Sohaországot gondolja újra a sorozat.

A norvég művésznő igazi fényképészcsaládban született, dédapjáig visszamenőleg mindenki fotózott, mesélte egy interjúban. Hozzátette, ő az első, aki valóra váltotta a család nagy álmát, és fotós karrierbe kezdett, felmenői ugyanis inkább hobbifotósok voltak. 9-10 éves korában kapta meg az első fényképezőgépét, első fotóit az iskolai újságban publikálta. Később Floridában tanulta a szakmát, jelenleg pedig Barcelonában él a 26 éves művésznő.

A fotósorozatot a skót J. M. Barrie népszerű mesehőse, Pán Péter inspirálta, aki a történet szerint soha nem nő fel, örök gyermekkorát Sohaország szigetén tölti az Elveszett Fiúk vezetőjeként. Mesebeli kalandjai során sellőkkel, indiánokkal, tündérekkel és más misztikus lényekkel találkozik. Sohaországot sokan a halhatatlanság, a képzelet világába való menekülés szimbólumának tartják. 

„Azt szerettem volna érzékeltetni, hogy egy fotó soha nem képes megmutatni a valóságot – jelentette ki Iggy Smalls egy interjúban. – A sorozattal megkérdőjelezem, hogy mi történik valójában, és mi a képzelet terméke."

A Sohaország fotóit nézve bárki elmerülhet a mesék világában, vagy épp a mesék kerülnek a valóságba. Yoda és Leia hercegnő a zsúfolt utcai kavalkádban, az amerikai Rushmore-hegy legó formában és más mesebeli színek, alakzatok, realisztikus környezetben. 

Üdv Sohaországban, jó szórakozást Iggy Smalls világában!