A tokiói metró világában van valami földöntúli

Tokyo Hapak 3

Nicole Kidman, Alfonso Cuaron, Tilda Swinton, Jeff Bezos, Emily Blunt. Hapák Péter New Yorkban élő magyar fotográfus a világ leghíresebb embereit fotózza a világ legmenőbb lapjai megbízásából - stúdiókörülmények között készült portrékon megörökítve ismert és tehetséges embereket, vagy legalábbis olyanokat, akik éppen a címlapokon szerepelnek, például a parklandi iskolai mészárlás öt fiatal túlélőjét tavaly tavasszal a Time magazin számára.

A Tokió Metró című fotósorozat arcai egész másfélék. Többnyire fáradtak és kialvatlanok, gondterheltek és megviseltek. A szemek alatt súlyos táskák, a vonások fegyelmezettek, de fásultak. Arcok a metróból, a világ túlsó feléről, másfajták, mint itthon, de ez a modern, nagyvárosi nyúzottság mégis ismerős. Hapák Péter a Magnum Photos workshopján vett részt tizennégy másik fotóssal, két neves fényképész, Jim Goldberg és Alessandra Sanguinetti vezetése alatt. A workshop minden résztvevőjének öt napja volt a munkára, délután és este fényképeztek a városban, délelőtt pedig egy kerekasztal-beszélgetésen, személyekre lebontva értékelték az elkészült képeket, ebből született meg ez az anyag.

A workshop alatt készült egy polaroid valogatás is, azokat itt  nézheti meg.

Mi a Onepage.space?

A Onepage.space egy olyan fájlküldő szolgáltatás, mely automatikusan nézőképeket készít a feltöltött képekből, videókból. Azokból is, amelyeknek megnyitása egyébként speciális szoftvert, például Photoshopot igényelne. A fogadófél letöltés előtt akár a telefonján is megtekintheti a vele megosztott fájlokat, és válogathat és kommenteket fűzhet a létrehozott tartalomhoz. A Onepage.space elsősorban azok számára lehet vonzó, akik fotókkal, grafikákkal foglalkoznak és fontos számukra, hogy a munkájuk igényes személyre szabható környezetben kerüljön megosztásra. A Onepage a Hiventures Magvető befektetési programjának résztvevője.