Megvannak az Év természetfotósai

28. alkalommal írta ki a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége Magyarország és Közép-Európa legrangosabb természetfotós pályázatát. A „Lenergy – Az Év Természetfotósa 2020” nevű pályázatra 4114 pályamű érkezett. A díjakat 2020. november 3-án 18.30-kor online díjátadó keretében adták át, a Magyar Természettudományi Múzeumban pedig megnyílt a pályázat legjobb képeiből rendezett kiállítás, és bemutatták a döntőbe jutott fotókból összeállított, Az év természetfotói – Magyarország 2020 című kötetet is, amely az idén is két nyelven, magyarul és angolul jelent meg az Alexandra Kiadó gondozásában.
  • 2020-ban „Az év természetfotósa” címet Potyó Imre nyerte, akinek nem kevesebb mint 9 képe szerepel a legjobbak között.
  • Pintér Csaba Légivadász c. képe nyerte meg „Az év természetfotója 2020-ban” címet egy szenzációs „akciófotóval”, egy zsákmányoló karvalyt ábrázoló képével.
  • Az idén is Koncz-Bisztricz Tamás lett „Az év ifjú természetfotósa” egy igen meggyőző portfólióval. De meg kell említeni Sztrehárszki Lili nevét is, aki egy felettébb szellemes képpel nyerte meg az ifi kategóriát.

Válogatásunk a legjobb felvételekkel próbálja megmutatni azt, milyen csodálatos hely Magyarország és úgy en bloc a Föld nevű bolygó.