18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Falu a Fotóban

2022.05.21. 21:56

A Falu a Fotóban kiállítás és a FotóFalu

A kiállítás anyaga egy szűkebb merítés az éves rendszerességgel megrendezésre kerülő FotóFalu fotográfiai tábor anyagából. A falakon a legváltozatosabb technikákkal vagy tematikákban készült fotográfiák sora látható, a 25 alkotótól származó válogatás közös vonatkozása, hogy minden kiállított mű a FotóFalu valamely kurzusán készült.

A tábor alapgondolata, hogy résztvevői kreatív alkotói közegben kerülhessenek közel a fotográfia egy-egy számukra fontos és izgalmas területéhez, ismerkedjenek meg új lehetőségekkel, vagy épp alkotóként teljesedjenek ki egy-egy már általuk jól ismert eljárásban.

A táborban mindenki találhat érdeklődésének megfelelő kurzust, akár digitális, akár analóg technikával szeretne alkotni. Az egyhetes időtartam alatt párhuzamosan működnek egymás mellett a fotográfia különböző ágait komplexen bemutató és az azokban rejlő lehetőségeket feltáró oktatóprogramok.

A választott fotótörténeti kurzusokon a jelentkezők megismerkedhetnek az analóg fotográfia titkaival, a kamera nélküli fotókészítéssel, különböző fotográfiai eszközök építésével és a változatos archaikus fotográfiai eljárásokkal is.

A fototechnikai kurzusok mellett minden évben szerveznek tematikus workshopokat is, ilyen például a riportfotózás, ahol komplett, önálló képriportanyagot készítenek a résztvevők, de tematikus workshopként jelen van az alkalmazott fotográfia és a képépítés is.

Az elméleti és gyakorlati oktatásokon kívül esténként meghívott előadókkal folytatott kerekasztal-beszélgetések, vetítések és portfolio review-k gazdagítják a programot.

A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a mestereket a hazai fotográfiai élet fontos, jeles képviselői közül válasszák. (Az idei tábor oktatói között szerepel például: Bácsi Róbert László, Déri Miklós, Drégely Imre, Fiala de Gábor, Gábor Enikő, Hajdú D. András, Laczkó Péter, Móricz-Sabján Simon, Szilas Szilárd, Zalka Imre, Vékás Magdolna.)

A FotóFalu fotográfiai tábor megálmodója a 2015-ben fiatalon elhunyt, a fotográfiában örökké új utakat kereső Telek Balázs fotóművész volt, aki a jelentős alkotói életművén kívül örökségül hagyta az oktatás–kísérletezés–közösségépítés hármas egységének fontos gondolatát is. Ennek a gondolatnak az érvényességét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a FotóFalu az idén már 14. alkalommal kerül megrendezésre.

A Budapest Fotófesztivál keretében a FotóFalu kurzusain készült fényképek az ArtBázison május 29-ig tekinthetők meg előzetes bejelentkezés után.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport