no

Nagy az öröm Orbánéknál

2013.07.30. 19:09
Ha strandolt, ha síelt, vagy éppen egész nap dolgozott, ha hírfüggő, de lemaradt vagy éppen azt se tudta hova kapja a fejét az egész napi hírcunamiban, ez itt a Napi napi, az Index naponta jelentkező hírösszefoglalója. Minden egy helyen, ha csak egyet kattint, ez legyen.

KÖZGÉPES CÉG VEZETŐJÉHEZ MEGY FÉRJHEZ ORBÁN VIKTOR LÁNYA

Ráhel a huszonhét éves Tiborcz Istvánhoz megy hozzá, akivel Felcsúton ismerkedett meg egy húsvéti összejövetelen. István, aki egy Közgép-tulajdonú cég vezetője, és testvére a Fejér megyei földpályázatok egyik legnagyobb nyertesének, már tavaly nyáron megkérte Ráhel kezét, majd miután a lány igent mondott a fiú Orbán Viktortól is megkérte a lány kezét. A  fiú családjának tanyájának igazi tanyasi lakodalmat tartanak, amire sok embert várnak, de a sajtót nem.

TUDTÁN KÍVÜL KAPOTT POZÍCIÓT EGY FIDESZES POLITIKUS

A nemzeti fejlesztési miniszter június 16-án nevezte ki az útfelújításokat koordináló útbiztosokat, de volt közülük, aki az Indextől tudta meg, hogy ő is a szerencsések között van. A másfél hónapja kinevezett biztosok egyelőre nem kaptak eligazítást a feladataikról, jóllehet megbízásuk csak az év végéig szól.

PLÁGIUMGYANÚS A NÉMET ALSÓHÁZI ELNÖK DOKTORIJA

42 gyanús oldalt találtak Norbert Lammert CDU-s politikus 224 oldalas doktori disszertációjában. Lammert szerint tiszta a lelkiismerete, és maga kért vizsgálatot volt egyetemétől. A dolgozat címe: A párton belüli akaratképzés helyi szervezeti struktúrái - Esettanulmány egy Ruhr-vidéki CDU-alapszervezet példáján keresztül.

ELŐDÖNTŐS A MAGYAR FÉRFI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT IS

Kiütéses győzelemmel jutott tovább az elődöntőbe a barcelonai vizes-vb-n a férfi vízilabda-válogatott, amely 9-3-ra győzte le Görögország együttesét. A döntőbe jutásért az ausztrálokat 7-6-ra verő olimpiai bajnok Horvátországgal játszik a magyar csapat.

NYOLC HÓNAPJA NEM DOLGOZTAK ENNYIEN

A foglalkoztatottak száma az idei második negyedévben 3 931 400 volt, nagyjából húszezerrel több, mint a március-júniusi időszakban, közölte a KSH kedden. A tavalyi második negyedévinél 55 ezerrel több embernek volt munkája, a foglalkoztatottak mostani száma 8 hónapja nem látott csúcsot jelent.

EGY TESTŐR LŐTTE LE KENNEDY ELNÖKÖT?

John F. Kennedy amerikai elnököt 1963. november 22-én lőtte le Lee Harvey Oswald Dallasban, legalábbis a hivatalos verzió szerint. Egy amerikai kábelcsatorna új dokumentumfilmje szerint viszont az elnök autója mögötti kocsiban utazó testőr, George Hickey fegyvere sült el. A gyilkosságról számos elmélet született már, de ezt a verziót még senki nem vezette elő.

ULTRAMODERN REPÜLŐTERET ÉPÍT ÉSZAK-KOREA

200 millió dollárt költ az éhínségtől sújtott diktatúra arra, hogy modern repteret építsen, ami a tervek szerint évi 1,2 millió turistát fogad majd. Apró mellékhatás, hogy a phenjani reptér nagyon lepusztulétnak tűnne az új, csillogó-villogó légikikötő mellett, így személyesen Kim Dzsongun parancsára azt is fel kell újítani. Mondjuk a látványtervek tényleg jól néznek ki.

k-bigpic

MAGYAR REKORD A RUBIK-KOCKA-VÉBÉN

Endrey Marcell az összes vak kategóriát megnyerte a Las Vegasban rendezett bűvöskocka-világbajnokságon. A klasszikus, 3*3*3-as kockát bekötött szemmel 29,93 másodperc alatt rakta ki, a 4*4*4-es kategóriában 33,04 másodperc, az 5*5*5-ösben 6 perc 06.41 másodperc volt az ideje. Ez mellékesen világcsúcs is.