no

Látványos harcot kezd Csányi a kormánnyal

2013.08.13. 19:03 Módosítva: 2013.08.13. 19:04
Ha strandolt, ha síelt, vagy éppen egész nap dolgozott, ha hírfüggő, de lemaradt, vagy éppen azt se tudta, hova kapja a fejét az egész napi hírcunamiban, ez itt a Napi napi, az Index naponta jelentkező hírösszefoglalója. Minden egy helyen, ha csak egyet kattint, ez legyen.

CSÁNYI ÉS LÁZÁR A BÍRÓSÁGON TALÁLKOZNAK

Feljelenti Lázár Jánost Csányi Sándor az uzsorásozás miatt, az államtitkár szavait viszont nem kommentálja. A bankvezér büntetőfeljelentést tesz, valamint személyiségi jogi pert is indít. Lázár János a hírt úgy kommentálta, hisz az igazában és minden szaváért vállalja a felelősséget, nyugodtan áll a bíróság elé. Az Indexnek nyilatkozó szakértő szerint a büntetőügy nem fog megállni, a személyiségi jogi perben viszont lehet esélye Csányinak. Nemrég pont Lázár János volt az, aki kommentelőket perelt be jó hírnevének csorbítása miatt.

CSALÁDI CSŐDVÉDELMET TERVEZ A KORMÁNY

A kabinet a szerdai kormányülésen tárgyalja a devizahitelesek megsegítésének ügyét, ahol foglalkoznak majd acsaládi csődvédelem intézményének bevezetésével is. A lehetőség azoknak a családoknak jelenthet segítséget, amelyek elsősorban nem a jelzálogalapú devizahitelek miatt kerültek nehéz helyzetbe.

TRAGÉDIA A SZIGET BONTÁSAKOR

Meghalt egy fiatal férfi az óbudai Hajógyári-szigeten kedd délelőtt, miután egy rendezvénysátor bontása közben ráesett egy tartórúd. A kiérkező mentők már csak a halál tényét tudták megállapítani. A sátrat, aminek bontása közben a halálos végű baleset történt, egy alvállalkozótól bérelte a Sziget Kft., az elhunyt az alvállalkozó alkalmazottja volt.

A HÉTEN KEZDI MEG A LEÉPÍTÉST A DUNAFERR

A Dunaferr csütörtökön indítja el az 1500 ember leépítésével járó elbocsátási folyamatot azzal, hogy a csoportos létszámleépítést hivatalosan is bejelenti a megyei Munkaügyi Központnál. Az érintettek ezután még 60 napig dolgozhatnak. Mucsi Zoltán a Dunaferr Vasas Szakszervezeti Szövetségének elnöke szerint a lépés nem teszi majd nyereségessé a Dunaferrt, mert a leépítéssel a tavalyi 29 milliárd forintos veszteségből csak 8 milliárd fog eltűnni.

MAGYARÁZATOT VÁRNAK A REJTÉLYES CSECSEMŐHALÁLOKRA

Augusztus 5. és 10. között nyolc koraszülött csecsemő halt meg a miskolci kórház koraszülött osztályán, személyesen Orbán Viktor rendelt el vizsgálatot, a Nemzeti Nyomozóiroda is nyomoz. A vizsgálat idejére a főigazgató-főorvost állásából felfüggesztették, ám az osztályt nem zárták be. A kórház főigazgatója szerint nem fertőzés okozta a tragédiát, de nem indokolta, ezt mire alapozza, hiszen a vizsgálat még tart. Egy anyuka szerint, akinek gyereke feküdt bent az osztályon, Miskolcon valóban szigorúan odafigyelnek a higiéniára. Az Indexnek nyilatkozó neves professzor szerint azonban a fertőzés nem csak kívülről jöhet, a belső kórokozók is elszaporodhatnak, ha gyenge a bélflóra.

KÖZEL 2,5 MILLIÁRDOT FIZETHETÜNK VISSZA BRÜSSZELNEK

Szabálytalan módon elköltött 180 millió euró agrártámogatást kér vissza az Európai Bizottság az Európai Unió 14 tagállamaitól, köztük Magyarországtól - jelentette be kedden a brüsszeli testület. A pénz csaknem harmadát, 60 millió eurót a briteknek kell visszafizetniük a közös kasszába. Magyarországnak mintegy 5 millió eurót (kb. 1,5 milliárd forint) kell visszafizetnie az uniós kasszába, emellett körülbelül 3,2 millió euró (kb. 960 millió forint) vidékfejlesztési támogatást is vissza kell adnunk a nem kellő alapossággal ellenőrzött folyósítások miatt.

ITT AZ INSTANT SÖRPOR!

Még hogy uborkaszezon: megérkezett a nyár tudományos áttörése, elkészült az instant sörpor. Az amerikai Backcountry Beverages terméke elsősorban a túrázókat célozza meg, a porhoz elég hideg vizet adni, majd szén-dioxiddal dúsítani, és máris kész a frissen csapolt sör. Állítólag az íze olyan, mint egy jó házi főzésű világosénak.

MÁR FESTIK AZ ELSŐ SÓLYOM-GÉPET

Az MTI fotóin a Sólyom Hungarian Airways átfestett, HA-SHC lajstromjelű Boeing 737-500-as repülőgépe látható a dél-angliai Bournemouth repülőterének hangárjában. A repülő most 23 éves. Az első gép ezen a héten érkezhet Magyarországra, a cég a tervek szerint charterezni fog.

A MENNYORSZÁG CSAK EGY AGYI KISÜLÉS

Patkánykísérletek azt mutatják, a halálközeli élmények, a vakító fényesség, a mennyei nyugalom érzése, a rég meghalt hozzátartozóink megjelenése valójában csak az agyunk kétségbeesett próbálkozásai, hogy értelmezzék a pánikszerűen villódzó idegsejtek üzeneteit. Tudományos körökben vegyes fogadtatásra lelt a teória, a tudósok alighanem még egy csomó patkányt ki fognak nyírni, hogy jobban megvizsgálják a jelenséget.

BEMUTATTÁK A KALIFORNIAI SZUPERVONAT TERVEIT

Elon Musk, a SpaceX űrvállalat és a Tesla elektromosautós cég vezére elárulta, mi is az a rejtélyes Hyperloop, amit pár hete lengetett meg a sajtóban, mint a tömegközlekedés evolúciójának következő lépése. Musk egy mágneses-légpárnás, közel 1300 km/h sebességgel száguldó vonat terveit vázolta fel, ami 30 perc alatt jutna el San Franciscóból Los Angelesbe. Összehasonlításként a MÁV menetrend szerinti személyvonata ugyanennyi idő alatt nem visz el a Nyugati pályaudvarról Felső-Göd megállóig.

EZEKET A MESÉKET NÉZZÜK JÖVŐRE

A nemrég véget ért háromnapos D23 Expón rengeteg, a Disneyvel (és az általa bekebelezett Pixarral, Lucasfilmmel, Marvellel) kapcsolatos újdonság került napvilágra. Bemutatták az első képsorokat a készülő Maleficentből, mely a gonosz boszorkány (Angelina Jolie) szemszögéből dolgozza fel a Csipkerózsika-történetet. Kiderült, hogy lesz animációs film egy kislány érzelmeiről, dinoszauruszokról, akik mégsem haltak ki és jön a Toy Story halloween-tematikájú folytatása is.

toy storyofterrorjessie85
Fotó: Pixar

KIRÚGOTTAK A FRADINÁL ÉS A DIÓSGYŐRNÉL

A Ferencváros szerződést bontott a szerb Alempijeviccsel, akit az MLSZ négy hónapra eltiltott, mert inzultálta Kassai Viktor játékvezetőt a Videoton elleni meccsen. A Diósgyőrnél is következményei lettek a szerény kezdésnek. A csapat két ponttal áll három forduló után, ezért szabadlistára tették Rudolf Gergelyt és Iban Seydit, akik megfelelő ajánlat esetén távozhatnak a klubtól.