no

Vadásznak a horvátok a Mol-vezérre, de nyugodtan alhat

2013.09.12. 18:57
Ha strandolt, ha síelt, vagy éppen egész nap dolgozott, ha hírfüggő, de lemaradt, vagy éppen azt se tudta, hova kapja a fejét az egész napi hírcunamiban, ez itt a Napi napi, az Index naponta jelentkező hírösszefoglalója. Minden egy helyen, ha csak egyet kattint, ez legyen.

PERELNE A MOL, BEIDÉZNÉK HERNÁDIT

Megérkezett a horvát ügyészség jogsegélykérelme a magyar ügyészségre, Hernádi Zsoltnak azonban egyelőre nincs miért aggódnia. Korábban azt mondta, ha a magyar ügyészség azt kéri, ő elmegy Zágrábba, erre azonban várhatóan nem lesz szükség. Ugyanis még nem lépett hatályba Horvátországban az uniós jogsegélyegyezmény, így a horvátoknak nincs új adu a kezükben. Eközben a Mol perrel fenyegeti a horvátokat, mert azok nem vették át az Ina gázüzletágát.

SORRA ZÁRNAK BE A TRAFIKOK

A continentalos vezető Kulcsár András, a trafikmutyi egyik legnagyobb nyertese olyan ügyetlenül kezdett a trafikbizniszbe, hogy 90 boltjából 25-öt már be is kellett zárnia. Volt akkora trafikja, amiben egy négytagú család könnyedén elélne, olyan is, amit két másik közvetlen közelében próbált volna sikerre vinni. Legalább 50 alkalmazottját a próbaidő miatt kárpótlás nélkül kirúgta, de esetleg visszaveszi majd néhányukat.

OTP-HITELBŐL VENNÉK MEG AZ E.ON CÉGEIT

Az MVM százmilliárdos, az OTP Bank által szervezett hitelttervez felvenni a napokban. Az állami energiacég holnapi közgyűlésén várhatóan ehhez kéri a tulajdonosok hozzájárulását. A hitel egy részét maga az OTP adja, a többit más hitelintézetek. Ennek körülbelül a felét fordítaná az MVM az E.On-cégek megvásárlására. Ez azonban még nem elég a teljes összegre, máshonnan is vesznek fel hitelt, hogy ki tudják fizetni a számlát.

ELLENÁLL A MÉDIATANÁCSNAK AZ RTL KLUB

Az RTL Klub az elmúlt évek legszórakoztatóbb közleményében jelentette be, hogy bíróságon támadják meg a Médiatanács határozatát, amely összesen 14,3 millió forint bírságot szabott ki rájuk.  Az RTL Klub szerint "különösen sajátságos büntetést kapni azért, mert Kristóf csúnyán beszél a nőkkel éppenegy olyan napon, amikor a Parlamentben egy képviselő egy képviselőtársával - történetesen egy nővel - szemben éppen olyan hangot enged meg magának, amelyet minden jóérzésű ember elítél".

BALLA IRMA FIÁT FELMENTETTÉK

Bizonyítottság hiányában felmentette az édesanyja meggyilkolásával vádolt Schönstein Sándort csütörtökön a Debreceni Ítélőtábla. Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselőt 2007 húsvétján gyilkolták meg debreceni lakásában. A gyilkossággal az ügyészség az áldozat fiát, Schönstein Sándort vádolta meg. Az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság miatt 12 év fegyházra ítélte. A másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla azonban új eljárást rendelt el.

CSÚCSON A FACEBOOK-RÉSZVÉNYEK ÁRFOLYAMA

Szerdán 45 dollár felett zárt a Facebook árfolyama. Ezzel a 2012 májusában történt tőzsdei bevezetés óta elért legmagasabb árfolyamát érte el a cég. A részvények értéke hetven százalékkal nőtt július óta, a cég nem várt üzleti eredményeinek bejelentése óta. A Facebook nyereségét a mobilos hirdetések beindulása dobta meg.

A VILÁG LEGVÉKONYABB ÜVEGE CSAK KÉT ATOM VASTAG

Csak kétatomnyi vastag az az üveg, amit a Cornell Egyetem és a német Ulmi Egyetem tudósai fedeztek fel véletlenül. A kutatók tiszta grafént szerettek volna előállítani, amikor észrevettek egy kis piszkot a felületen. A piszok vizsgálatakor kiderült, hogy az valójában egy üvegréteg, amit szilícium- és oxigénatomok hoztak létre. A kutatók szerint levegő kerülhetett a rézfóliák közé, amelyet a kutatáshoz használtak. A felfedezéssel a kutatók jobban megismerhetik az üveg struktúráját.

A KATARI VÉBÉ MINDENT BORÍTHAT

Már a nemzetközi futballszövetség, a FIFA is belátta: hibáztak, amikor 2010 decemberében azzal számoltak, hogy Katarban 2022 nyarán futball-világbajnokságot lehet rendezni. Nyári rendezést terveztek, légkondicionált stadionokkal, de a FIFA most már téli vb-ről beszél, emiatt a klubok lázadhatnak, évekre borulhat a versenynaptár. De ha marad a nyári, a szurkolók kaphatnak hőgutát. Az angolok azt mondják, nem másik időpontot, hanem másik helyszínt keressenek.

AZ ULTRÁK FENYEGETIK A KISPEST TULAJDONOSÁT

A Honvéd egyik ultracsoportja meglehetősen nehezményezi, hogy az UEFA-büntetés után – amelyet az európai szövetség a Vojvodina elleni Európa Liga-meccsen tapasztalt rasszista bekiabálások miatt hozott – George Hemingway tulajdonos bezáratta a kispesti ultrák otthonául szolgáló kanyarszektort. Válaszul összevagdosták Hemingway VIP-szektorban található helyét, és meglehetősen agresszívan meg is fenyegették Hemingwayt.