Ki ne hagyja, Napinapi!

2013.09.23. 19:14

TASÓ LÁSZLÓ SZÉL BERNADETTET ÜTNÉ

Két héttel Illés Zoltán emlékezetes beszólása után az Országgyűlés mai ülésén Tasó László fideszes képviselő szólt be az LMP-s képviselőnőnek. „A kormány először üt, aztán kérdez" – mondta Szél, „csak téged" – replikázott Tasó. Tasó később egy utóbb törölt Facebook-bejegyzésben magyarázkodott, majd bejelentette, hogy nem is ő beszélt, és feljelenti az esetről beszámoló Ertsey Katalint.

Kit ütne még Tasó László?

VÉGÉHEZ KÖZELEDIK A NAIROBI TÚSZDRÁMA

A két napja zajló terrorakció lassan a  végkifejletéhez közeledik: kora délután a rendőrök kirobbantották a szomáliai terroristákat alkalmi főhadiszállásukról, az üzletközpontból  fekete füst szállt fel. Hétfőn este a hatóságok a Westgate Plazában szétszóródott túszejtőket próbálták becserkészni. Mivel nem mindegyik túsz került elő, félő, hogy az ügynek további áldozatai is lehetnek.

EZEK A LEGDRÁGÁBB MAGYAR KÖZÉPISKOLÁK

Évi 60 ezertől az 5,4 millió forintig terjed a drága magániskolákban az éves tandíj. A pár százezer forintos összegekért leginkább csak az alacsony osztálylétszámokban taníttathatja a gyerekét, de egymillió fölött már mintha nem is Magyarországon tanulna a tinédzser. Hogy nyilvános-e a tandíj összege, az szintén e sáv mentén dől el.

BAJNAIÉK MEGÓVJÁK BAJÁT

Az ötből az egyik választókerületben több szavazattal nyert a vasárnapi időközi önkormányzati választáson a Fidesz, mint amennyivel máshol vesztett. Az Együtt2014-PM szövetség szerint kocsival szállították a választókat, ezért megóvják az eredményt. A Fidesz szerint viszont a baloldali szövetség csalt.

LECSAPTAK EGY ILLEGÁLIS TRAFIKRA

Nagy mennyiségű illegális dohányterméketfoglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrei egy olyan szegedi üzletben, amely július 17-e óta illegálisan árulta a cigarettát. A mennyiség miatt valószínűleg nagy, a portál értesülései szerint 5 és 500 millió forint közé tehető bünetetésre számíthat a bolt.

VIZSGÁLÓBIZOTTSÁG ALAKULHAT E.ON-ÜGYBEN

Várhatóan vizsgálóbizottságot kell felállítani az E.On-vásárlás ügyében, az ellenzék ugyanis összefogott és sikerült 78 képviselői aláírást gyűjteni az erről szóló javaslathoz. A bizottságot elvileg létre kell hozni, ha a képviselők egyötöde kéri, márpedig az irományt ezúttal MSZP-s kezdeményezésre az LMP-s és Jobbikos képviselők is aláírták.

109 SZÁZALÉKON A HIÁNY

Augusztusban 961,2 milliárd forintra emelkedett az államháztartás hiánya, amely meghaladja az eredetileg tervezett 880 milliárd forintot, egyre közelebb kerül az új megemelt hiánycélhoz, ami 1050 milliárd forint. A hiánycél emeléséről kedden szavaz a parlament. Az NGM az előzetes tájékoztatóban még elhallgatta, hogy a nyolchavi hiány az egész évre tervezett összeg 109,3 százaléka, a részletes adatok ismertetéskor visszatért a korábbi gyakorlathoz.

SPORTESEMÉNYEKRE ÚJHIMNUSZ KÉSZÜLT

A hivatalosnál rövidebb és gyorsabb Himnuszt készítettek, kifejezetten a világversenyek eredményhirdetéseire, amit ma mutatott be a Magyar Olimpiai Bizottság. Az új verziót, 90 másodperces verziót a Nemzetközi Olimpiai Bizottság is ösztönözte, mert a magyar himnusz eddigi verziója 2 perc 29 másodperc hosszú volt. Az új változatot Erkel Ferenc eredeti partitúráját alapul véve készítették el a MÁV Szimfonikus Zenekarral.

100 ÉVES A LEGIDŐSEBB OLIMPIAI BAJNOK

A vízilabdázó Tarics Sándor a civil életben még többre vitte, bár az önmagában kivételes teljesítmény, hogy bekerült az 1936-ban győztes magyar csapatba , mert itthon óriási volt a konkurencia, a magyar válogatott ugyanis 1929-től tíz éven át nem kapott ki.

A FRADINÁL TUDTÁK, HOGY BALHÉ LESZ 

Öt perccel a meccs az FTC-Újpest előtt a ferencvárosi drukkerek egy csoportja áttörte a kerítést a Puskásban, lefújás után aztán az FTC-drukkerek egy része berohant a pályára ünnepelni, a rohamrendőrök megakadályozták a nagyobb rendbontást. A klub biztonsági szolgálata jelezte a készenléti rendőrségnek, hogy valami készülődik, amikor a közönség elkezdte bontani a kordonokat, és a készenléti rendőrség nem időben avatkozott be.

VÁRAKOZÁSON FELÜLI AZ IPHONE 5S ÉS 5C ELADÁSI EREDMÉNYE

Az Apple kilencmillió iPhone-t adott el az első hétvégén – ez jóval több, mint amire az elemzők számítottak, akik öt-nyolcmillió közé tették az eladott példányszámot. A kereskedés előtti órákban négy százalékot emelkedett az Apple-részvény a hírre.

ARAB HEKKEREK TÖRTÉK FEL A TILOS RÁDIÓ HONLAPJÁT

Hétfő hajnalban elérhetetlenné vált a Tilos rádió weboldala, és a hírek helyén egy arab videó jelent meg. A negyvenezer követőt számláló tunéziai Fallegah hekkercsoport egy üzentet is hagyott, amiben az állt, hogy minden izraeli szájtot letörölnek az internetről. A hekkerek nyilvánvalóan eltévesztették az országot, talán az vezette félre őket, hogy az Israel Vibration reggae-zenekar számai is szerepeltek az egyik reggeli adásban. Az évtizedek alatt felépített hangtárat nem tudták letörölni, csak a weboldalt kell újratelepíteni, amiről rendszeresen készítenek mentést.

ÁTVERHETŐ AZ IPHONE 5S UJJLENYOMAT-OLVASÓJA

Az európai Chaos Computer Club hekkerei egy viszonylag egyszerű módszerrel sikeresen átverték az Apple iPhone 5S ujjlenyomat-olvasóját. Csak lefényképezték a felhasználó ujjlenyomatát, amit az a készülék üvegfelületén hagyott, és ez alapján készítettek egy hamis ujjat.

TOTÁL SZÍVÁS, MODERN CSALÁD VS ESZENYI ÉS CSÁKÁNYI

Vasárnap este osztották ki a Színházi Kritikusok Céhének elismeréseit: a legjobb előadás A nép ellensége (Katona József Színház), a legjobb rendező Andrei Serban (Angyalok Amerikában, Nemzeti Színház), a legjobb színész Stohl András lett (Mephisto, Nemzeti Színház). A legjobb színésznő díját megosztva kapta Eszenyi Enikő és Csákányi Eszter (Jóembert keresünk, Vígszínház; illetve 42. hét, Pintér Béla). Eközben Los Angelesben kiosztották az Emmy-díjakat, de a tévéforradalom elmaradt, ugyanúgy a Totál szívás és a Modern család nyert, mint eddig mindig.