Gerzson
-3 °C
2 °C

Őrület, hogy mik vannak a világban

2013.09.26. 19:02

NINCS DÖNTÉS SE A VÍGRŐL, SE AZ OPERETTRŐL

Érvénytelenné nyilvánította a Vígszínház és az Operettszínház igazgatói posztjára kiírt pályázatot a Fővárosi Közgyűlés,hamarosan új pályázatot írnak ki. Eszenyi Enikő, a Vígszínház jelenlegi igazgatója újraindul a posztért, és valószínűleg kihívója, Balázs Péter is. Az Operettszínházra kiírt pályázatot is érvénytelennek minősítették, ott Kerényi Miklós Gábor állt nyerésre egyedül.

ZSIGÓ EGY BAJNAI-AKTIVISTA LEHALLGATÁSÁVAL HENCEGETT

A Kecskeméti Törvényszékhez fordul felülvizsgálatért az MSZP és az Együtt-PM szövetség, miután a Bács-Kiskun megyei területi választási bizottság másodfokon elutasította a bajai időközi önkormányzati képviselő-választás végeredményét megkérdőjelező beadványaikat. Zsigó Róbert fideszes polgármester egy szocialista képviselő felszólalására reagálva a bajai testületi ülésen arról beszélt, hogy az Együtt 2014 aktivistája, Bogád Zoltán (aki korábban az Index munkatársa volt) miről társalgott a telefonján a bajai főtér egyik kávézójának teraszán.

NYILVÁNOSAN VIZEL EGY FIDESZES ALPOLGÁRMESTER

Nem mondott le a 48 órás ultimátum lejárta előtt a szombathelyi Fidesz egyetlen képviselője sem, ezért az MSZP–SZTKE-frakció csütörtökön közzétette a drogvádat bizonyító videót. Lazáry Viktor alpolgármester, aki az MSZP szerint rajta van a videón azt mondta: péntek reggel 9-kor önkéntes drogtesztnek veti alá magát. Vízelésére a sajtót is várja.

BÁLNA: FIZET A FŐVÁROS

A fővárosi önkormányzat köteles megfizetni az MKB Banknak a 2008-ban, a CET-beruházással kapcsolatban kötött hitelkeret-megállapodás alapján fennálló pénzügyi adósságot, 7,5 milliárd forintot, döntött szerdán a Pécsi Ítélőtábla. Szembekerültünk a sötét múlt egy darabjával, így kommentálta Bagdy Gábor főpogármester-helyettes a bíróság döntését az adósság kifizetéséről.

INFARKTUST KAPOTT A FERENCVÁROS VÉDŐJE

Akeem Adams, az FTC futballistáját tegnap este szállították kórházba, miután otthonában rosszul lett Csütörtökön két műtétet elvégeztek rajta, az újabb infarktus veszélyét kizárták, súlyos állapotban az intenzív osztályon fekszik. A 22 éves trinidadi hátvéd a nyáron igazolt az FTC-hez.

GYULA MEGVETTE A HÚSKOMBINÁTOT

A gyulai önkormányzat 850 millió forintért megvásárolta a felszámolás alatt álló Gyulai Húskombinát eszközeit, valamint a gyulai kolbászok és májas termékek márkavédjegyeit a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.-től. Az adásvételi szerződést csütörtökön írták alá Gyulán.

NEM LESZ GYORS ADÓSMENTÉS

Orbán Gábor, az NGM államtitkára kizárta annak lehetőségét, hogy egyszerre váltsák át a devizahiteleket forinthitelekre. A hiánycélt és a jegybanki devizatartalékot nem veszélyeztetheti a devizahiteles-csomag, a bankok viszont számíthatnak veszteségekre. Orbán Gábor szerint zéró a valószínűsége annak, hogy a devizahiteles-csomag hatására akár csak egy külföldi bank is rendezetlenül elhagyja az országot.

A FERENCVÁROS PROVOKÁLÓKAT TILTOTT KI A STADIONBÓL

Egy hónappal az ultimátum lejárta után Kubatov Gábor bejelentette, hogy egy ember önként jelentkezett mint aki a Csatáry-molinót készítette, őt egy évre felfüggesztve, másik hét azonosított szurkolóval együtt fél évre kitiltották a Ferencváros mérkőzéseiről. Szintén ezen a sajtótájékoztatón hangzott el, hogy eddig 13 embert azonosítottak, akik a hétvégi FTC–Újpest-rangadón megróbáltak betörni az ellenfél szurkolói közé. Az MLSZ-büntetés miatt az FTC fellebbez.

ÜZENETEK MENTEK FÉLRE A GOOGLE CSETSZOLGÁLTATÁSÁNAK HIBÁJA MIATT

A GTalk, illetve egyes jelentések szerint a Google Hangouts egy rejtélyes hiba folytán csütörtökön órákon át nem feltétlenül annak küldte el az üzeneteket, akinek felhasználó eredetileg szánta. A hibát az Index szerkesztőségében is tapasztaltuk. A Google délutánra javította a hibát, és elnézést kért az okozott kellemetlenségekért.

KONKURENST VÁSÁROLT FEL AZ EBAY

Az Ebay bejelentette, hogy 800 millió dollárért felvásárolták a Braintree-t. A vállalat az Ebay-tulajdon Paypalhez hasonlóan működik, vagyis e-kereskedelmi fizetési rendszert üzemeltetnek: az ügyfeleiknek lehet hitelkártyája, kifizetéseket indíthatnak és fogadhatnak. A Paypal elnöke, David Marcus a hivatalos közleményben megjegyezte, hogy a Braintree a Paypalen belül fog működni, de külön szolgáltatásként. Az üzlet még az év vége előtt lezárulhat.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft