Nézze meg, miről maradt ma le!

2013.10.03. 19:03 Módosítva: 2013.10.03. 23:32

ÍGY REAGÁLTAK A TANÁROK A BÉREMELÉSRE

Kellemes meglepetés, röhejes, nevetséges, erre számítottam – így számoltak be tanárok az Indexnek az októberi béremelésről. Az átlagosan 34 százalékos emelés nagyon különbözőképpen jelentkezik: van, aki pár ezer forinttal kap többet nettóban, de találtunk olyat is, akinek 65 ezer forinttal több pénz érkezett októberben a számlájára. Technikai hiba okozta, hogy Pestszentlőrincen októberben az iskolákban és a közintézményekben dolgozó konyhásoknak több tízezer forinttal csökkent a fizetése.

MEZTELENÜL DEMONSTRÁLTAK KAPOSVÁRON

Strandpapucsban és törölközőben fognak tiltakozni a kaposvári egyetemisták a szigorú rektori utasítás ellen. Akadt azonban olyan volt hallgató is, aki azonnali és önálló akcióba kezdett: egy meztelen selfie-vel kedveskedett a rektornak a saját facebook-oldalán. Deutsch Tamás a facebookon akadt ki. Rektori utasításban szabályozza október 1-jétől a Kaposvári Egyetem, hogy milyen öltözéket viselhetnek az egyetem polgárai.

DSC 4132 ok
Fotó: Kaposvári Egyetem

ORBÁN ÖTLETE VOLT NEKIMENNI A HORVÁTOKNAK

Orbán Viktor miniszterelnök vette napirendre a zágrábi megnyilatkozást a szerdai kormányülésen, és közölte, hogy miután a Mol-ban 23 százalékig a magyar állam is tulajdonos, nem lehet szó nélkül elmenni a történtek mellett, ki kell állni a Mol becsületéért. A Mol közölte: Horvátországszerződésszegés miatt már elveszítette elővásárlási jogát az INA-ra. A horvát lapok megírták, hogyaz országnak nincs pénze a magyar részesedés visszavásárlására, egyébként pedig tartanak attól, hogy ha piacra kerül a Mol-pakett, az oroszok kezébe kerül a cég. Az eladáson egyébkén a Mol és az INA is veszítene. A horvát kormányfő is megszólalt, sajnálja, hogy így alakultak a dolgok, és elismerte, hogy országa kiemelkedő segítséget kapott a magyaroktól az elmúlt 20 évben. Martonyi János külügyminiszter pedig közölte, hogy lépni kellett, mert ami történik, az nem folytatódhat.

AUTÓS ÜLDÖZÉS, LÖVÖLDÖZÉS A CAPITOLIUMNÁL

Lövéseket adtak le a rendőrök egy autóra az amerikai törvényhozás épületének közelében. Az autót a Fehér Háztól üldözték a rendőrök. Egy rendőr és a sofőr megsérült. A Capitolium környékét egy időre lezárták, de már feloldották a zárlatot.

KIEMELT PROJEKT LESZ A FELCSÚTI VASÚT

A kormány a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt, Lázár Jánost arra kéri, hogy az NFÜ tegye kiemelt projektté az Orbán Viktor alapította fociakadémia közelében folyó felcsúti vasútfejlesztést 600 millió forintos támogatási kerettel.

ÚJRA KAPUNK TÁMOGATÁST BRÜSSZELTŐL

Megérkezett Brüsszelből az a 350 milliárd forintos összeg, amelyről szeptember 9-én egyezett meg Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár Johannes Hahn uniós biztossal - derül ki a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) közleményéből. „A Bizottságtól érkező 350 milliárd forint lehetővé teszi, hogy a forráslehívás jelenlegi sebességét tarthassuk, és az év végéig behozzuk az időarányos teljesítésben a rekordszintű kifizetés ellenére mutatkozó lemaradást” – mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára.

PUSKÁS IS BEKERÜLT AZ ANGOLOK 150-ES FUTBALLISTA-GYŰJTEMÉNYÉBE

Az idén 150 éves angol labdarúgó-szövetség átnevezte a londoni metró állomásait, amelyek a legjobb brit futballistákról, illetve az angol futballra a legnagyobb befolyással bíró külföldi játékosokról kapták nevüket a projektben. Pelétől Beckheman át egyetlen magyarként Puskás Ferencig a legnagyobbak neve olvasható a fantázia-metrótérképen.

TÁVOZIK AZ ÚJSZÍNHÁZ MŰVÉSZETI VEZETŐJE

Pozsgai Zsolt, az Újszínház művészeti vezetője és főrendezője állítólag szakmai és anyagi ügyeken különbözött össze Dörner György igazgatóval. „Nem nyilatkozunk az üggyel kapcsolatban, sem most, sem később" – mondták az üggyel kapcsolatban az Indexnek, majd hozzátették: nem gondolkoznak új művészeti vezetőben.

AZ FBI LECSAPOTT A WEB SÖTÉT OLDALÁRA

Az FBI lezárta a Silk Roadot, azt az internetes oldalt, ahol különböző kábítószereket lehetett rendelni, ráadásul Bitcoinnal, azaz a vitatott értékű virtuális fizetőeszközzel. Az oldal lezárása mellett az oldal mögött álló Ross William Ulbrichtet is őrizetbe vették, őt bűnszervezetben elkövetett kábítószer-csempészettel, számítógépes bűnök elkövetésével és pénzmosással gyanúsítják.

HEVES NAPVIHARBA KERÜLT A FÖLD

Hatalmas koronakidobódás érte el a Föld mágneses terét még kedd éjjel, szokatlanul erős sarki fényt generálva ezzel a Kanadában és az USA északi államaiban élők nagy örömére. A Nap még hétfőn tört ki, a hatalmas anyagfelhő egy napig száguldott. A Nap most van 11 éves aktivitási ciklusának csúcsán, de a hasonló kitörések mégis meglehetősen ritkák. Az előzetes elvárások a megszaporodott napfoltok mellett ennél komolyabb és rendszeresebb koronakidobódásokat prognosztizáltak, a szakemberek szerint az elmúlt száz évben a mostani maximum a leggyengébb.

Komoly napvihar érte el a Földet

KASSAIT GYŰLÖLIK A TÖRÖKÖK

A Juventus a Galatasarayjal játszott szerdán a Bajnokok Ligájában, a játékvezető Kassai Viktor volt, aki a törökök vezetésénél tizenegyest ítélt a torinói csapatnak. A meccs eredménye 2-2 lett, de a török lapok azért támadják Kassai, mert szerintük nem kellett volna büntetőt ítélnie ellenük.

  • Bérelnék
  • Bankszámla