no

Na, kivel mi történt ma, Jenő?

2013.10.31. 19:28 Módosítva: 2013.10.31. 19:45

ORBÁNNAK ÜZENTEK A LÁNCHÍDON

„Viktor, én is magyar vagyok, de nem fideszes!” – ezt a feliratot erősítette ma hajnalban a Lánchídra az Együtt-PM két aktivistája. Az akcióval Orbán Viktor október 23-i beszéde ellen tiltakoztak, a kormányfő a politikájával egyet nem értőket kizárta a nemzetből, politikai ellenfeleinek jó részét pedig kiátkozta 1956 örökösei közül. A rendőrség garázdaság miatt indított vizsgálatot.

ISMÉT KISIKLOTT A FÖLDALATTI

Csütörtökön, koraeste megismétlődött a szerdai eset: akkor az 1-es metró egyik szerelvénye az első forgóváz első tengelyével kisiklott a Vörösmarty téri végállomáson. A balesetben most sem sérült meg senki. Ez két hét alatt már a harmadik ugyanilyen eset. A BKK-nál továbbra sem tudják, hogy mi okozza az üzemzavart.

CSERBENHAGYÓT KERES A RENDŐRSÉG A SZÖRFÖS HALÁLA MIATT

A Somogy megyei rendőrség megerősítette, segítségnyújtás elmulasztásának gyanúja miatt nyomoznak a múlt szerdán a Balatonba fulladt szörfös halála miatt. A nyomozás három szálon zajlik, az egyik része azt vizsgálja, hogy vajon nem követtek el mulasztást azok a vitorlások, akik látták a felborult szörföst, de nem segítettek neki, ők telefonáltak a rendőrségre. A vitorlás lánya azt írta, a viharban nem lehetett menteni.

SZIGORODIK A KAMPÁNYFINANSZÍROZÁS

Hallatlan, megmagyarázhatatlan dolog történt: a Fidesz önként belátta, hogy igaza van két, kormánybarátsággal nem vádolható szervezetnek. A Political Capital és a Transparency International Magyarország kedden a kampányfinanszírozás kijátszhatóságára hívta fel a figyelmet, mivel egy kamupárt nem túl nagy erőfeszítéssel súlyos százmilliókat szivattyúzhat ki a költségvetésből. Gulyás Gergely, a Fidesz képviselője bejelentette, hogy jogszabálymódosítással zárják be a kiskaput.

HÉTÉVES BÖRTÖNRE ÍTÉLTÉK AZ EGYKORI BOKSZBAJNOKOT

Hideg Szilveszter három évvel ezelőtt agyonverte élettársát, ezért a Győri Ítélőtábla, helybenhagyva az elsőfokú ítéletet, hétéves börtönre ítélte emberölésért. Hideg tagad, szerinte nem ő ölte meg az nőt.

MÉG NEM ÁLL ELŐ AZ ADÓSMENTŐ CSOMAGGAL A KORMÁNY

A kormány hosszan tárgyalt a devizahitelek ügyéről, és arra jutott, hogy jogi rendezettség nélkül nincs megnyugtató megoldás, mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Ezért konzultációt kezd a kormány a különböző partnerekkel. Szerinte a sok devizahiteles perben született, egymásnak ellentmondó bírósági ítélet miatt hiába hozna a kormány egy jó döntést, nem biztos, hogy az jogilag megállna a lábán.

VEZETÉS KÖZBEN OKOSSZEMÜVEGEN SEM TWITTEREZHETÜNK

Kaliforniában megbírságoltak egy nőt, mert vezetés közben Google Glass volt a fején. A helyi törvények értelmében a sofőrök szeme előtt nem lehet kijelző, hiszen az utat kell jól látniuk. A Google Glass még nagyon korlátozottan érhető el, egyelőre fejlesztők tesztelik az eszközt. Viszont már sok gyártó készül hasonló termék bevezetésére, köztük a Samsung, amely már szabadalmazott is egy sportkiegészítőnek szánt prototípust.

TOKIÓBAN KIPRÓBÁLTUK A PLAYSTATION 4-ET

Riporterünk éppen arra járt, úgyhogy beugrott a Sony főhadiszállására egy gyors teszt erejéig. A játékkonzol hazánkban hamarosan kapható lesz, a japánoknak jövő év elejéig váriuk kell rá.

MAGYARORSZÁGON KÖNNYŰ MEGHALNI RÁKBAN

Az OECD-tagállamok közt nálunk a legrosszabb a halálozási arány, százezer lakosból 165,2 nő és 316,1 férfi hal meg daganatos betegség következtében. Mexikóban ez az arány csak 84,9 nő és 100,6 férfi. Megfelelő kezeléssel csak a fejlett országokban 800 ezer ember életét lehetne megmenteni.

JAMES BLAKE NYERTE A MERCURY PRIZE-T

James Blake nyerte a britek legnagyobb zenei elismerésének számító Mercury Prize-díjat, amelyet 1992 óta zenei szakemberek, újságírók, zenészek ítélnek oda az elmúlt egy év legjobb brit lemezének. Blake az Arctic Monkeys és David Bowie elől happolta el az elismerést, a díjátadón véletlenül James Bluntként konferálták fel.