no

A vak komondor nem köphetett

2013.11.06. 18:54

BALOGH ELISMERI, HOGY ÜTÖTTE AZ ÉLETTÁRSÁT, DE AZT MONDJA, NEM ÚGY, AHOGY AZ ÜGYÉSZSÉG MONDJA. NEM MONDOTT LE.

Percről percre tudósítást indított az Index, miután Balogh József nem mondott le mandátumáról kedden sem. Szerdán viszont már a Fidesz is teljesen elhatárolódott az asszonyveréssel gyanúsított Baloghtól. Selmeczi Gabriella szóvivő azt mondta, ilyen embernek nincs helye a közéletben, és bár a Fideszből is kizárták, nem mondott le. Ahogy a fülöpházai polgármesterségtől sem válik meg. Tudósítónk Fülöpházán találkozott a képviselővel. Balogh megkérdőjelezte az ügyészség állításait: ő csak a verést ismerte be, de annak részleteiről - amiket az ügyészség hozott nyilvánosságra hétfőn - nem beszélt. Szerinte csak az eljárás végén fog kiderülni, mi történt és mi nem. Az ügyészség is azt mondja, a verés részleteit nem Balogh vallomásából tudják, de azt nem mondták még el, hogy honnan. Közben kiszámoltuk, hogy ha a posztján marad a választásokig, még több mint ötmillió forintot kereshet.

CSÁNYI MARADT A LEGGAZDAGABB

A Népszabadság leggazdagabb magyarokról szóló Top 150 kiadványa szerint idén is Csányi Sándor lett a leggazdagabb magyar. A leggazdagabbak között az elmúlt egy évben nagy volt a mozgás: csaknem ugyanannyian vannak azok, akiknek csökkent a vagyona, mint akiknek nőtt. A 150 leggazdagabb közül 120-nak változott tavalyhoz képest a vagyona. 

JÖVŐ HÉTEN DÖNT A KÚRIA, MI LEGYEN AZ ADÓSOKKAL

Csak a jövő héten foglalkozik a Kúria azzal, hogy miként reagáljon a kormánypárti politikusok devizahitelesekkel kapcsolatos felszólításaira – tudta meg az Index. Utóbbiak azt szeretnék, ha a legfelsőbb bírói fórum egyértelműsítené a devizahitelekkel kapcsolatos jogi kereteket – az adósoknak kedvezve –, jogi szakértők szerint viszont önmagában az is botrányos, hogy a politika felől ilyen felszólítást kap a független bírói hatalmi ág.

NYÍLT LEVÉLBEN EKÉZI TARLÓS VITÉZY DÁVIDOT

Nyílt levélben teremtette le Tarlós István főpolgártmester Vitézy Dávidot, a Budapesti Közlekedési Központ vezetőjét. Tarlós egyik fő problémája, hogy a sok buszsáv miatt egyre nagyobbak a dugók, és nő az elégedetlenség is. A főpolgármester 20 pontos intézkedéscsomagot kért a BKK vezetőjétől.

TANYAFEJLESZTÉSI PÉNZEKET KAPNAK ROGÁNÉK

Három és fél milliárd forintot osztanak szét idén a tanyafejlesztési program keretében. Az 529 pályázó közül a legtöbbet Budapest V. kerülete kapta. A belvárosi tanyaprogram összesen 226 millióból gazdálkodhat.

37 MILLIÁRD FORINTBÓL ÉPÜL A SZUPERLÉZER

Elindult az ELI szuperlézer projekt első megvalósítási fázisa, jelentették be egy szegedi sajtótájékoztatón. A 25 ezer négyzetméteres, különleges épületszerkezetű kutatóépület kivitelezésére vonatkozó közbeszerzés folyamatban van, az építési munkálatok hamarosan elkezdődnek Szeged-Öthalomban. A lézeres kutatóközpont első megvalósítási fázisára 36,9 milliárd forint támogatás jár, melynek 85 százalékát az Európai Unió Strukturális Alapja biztosítja.

MEGSEMMISÜLT EGY SZEMÉTSZÁLLÍTÓ ŰRHAJÓ

A Nemzetközi Űrállomásról (ISS) indult, majd a Föld légkörének sűrűbb rétegeibe érve a Csendes-óceán lakatlan része felett látványosan darabjaira hullott és elégett az ATV–4 típusú, Albert Einsteinről elnevezett automata teherűrhajó. Ez az általános eljárás, az ATV-ket úgy tervezik, hogy az űrállomás lakói a nekik küldött felszerelés és ellátás helyére az ISS szemetét pakolják be, és szétcsatlakozás után az űrhajó irányított zuhanással semmisül meg. A mostani eset különlegessége, hogy az Albert Einstein megsemmisülését az űrállomáson szolgálatot teljesítő űrhajósok egyike végigfotózta.

MAGYAR STARTUPOT VETT A DROPBOX

A Sold nevű, magyar alapítású startup hét hónappal elindulása után közleményben jelentette be, hogy felvásárolja őket a Dropbox, ezért bezárják szolgáltatásukat. A Sold alkalmazásával az online vásárlást könnyítette meg, azokra az elfoglalt emberekre koncentrált, akiknek nem volt kedvük szórakozni például az Ebayen. A startupokról szóló sorozatunkban beszélgettünk is a cég alapítójával.

A BAYERN- ÉS REAL-LEGENDA LENNE AZ ÚJ SZÖVETSÉGI KAPITÁNY?

Még mindig keresi a Magyar Labdarúgó Szövetség a futballválogatott következő kapitányát. Egyes hírek szerint tárgyalnak Jupp Heynckesszel, aki legutóbb a Bayern Münchennel nyert Bajnokok Ligáját (a Real Madriddal is nyert egyet).

RAJONGÓJA MIATT SÉRÜLT MEG AZ ÖTSZÖRÖS OLIMPIAI BAJNOK

Ryan Lochte ötszörös olimpiai bajnok amerikai úszó együtt esett el egy rajongójával, aki véletlenül nekifutott. A fiatal lány Gainesville-ben rohant oda a sztárhoz, kicsit hevesen. Lochte térde a járdaszegélynek ütődött, az egyik szalag elszakadt, egy másik pedig erősen meghúzódott. 

RÁKAY PHILIP LETT A KÖZTÉVÉ MÁSODIK EMBERE

Ez az év Rákay Philip éve volt, korábban egymilliárd forinttal támogatta az állam az egyik televíziós projektjét. Most vezérigazgató-helyettes lett

KIOSZTOTTÁK A JUNIOR PRIMA DÍJAKAT

Öt színész, egy-egy látványtervező, zeneszerző és balett-táncos - vehette át az idei Junior Prima Díjakat magyar színház- és filmművészet kategóriában. Az elismeréssel kétmillió forint jár